Autor Wątek: X-Men  (Przeczytany 329395 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stab

Odp: X-Men
« Odpowiedź #1395 dnia: Pn, 09 Styczeń 2023, 23:15:47 »
Ceny za omnibusy pewnie z azylkomiksu. Tylko:
-nie wysyłają za granice
-ceny są za egzemplarze powystawowe i jak poczytałem na ich stronie co to oznacza, to mogą mi przysłać egzemplarz pocięty na kawałki i zwrócony przez psa ;)
Na atomie są dostępne, ale trochę drogie. W ogóle cały czas mnie zastanawia dlaczego jest taka rozbieżność cenowa między atomem, a azylem. Albo zostaje jeszcze amazon, ale tam to już loteria w jakim stanie to przyjdzie.

Offline xanar

« Odpowiedź #1396 dnia: Pn, 09 Styczeń 2023, 23:21:54 »
Jak się ich zapytasz to ci zdjęcia przyślą albo napiszś w jakim stanie są, zagranice powinni ci wysłać, na facebook jest jakiś komentarz po angielsku więc chyba wysyłają.
Azylowersum ma pewnie lepsze rabaty i mniejsze marże.

Faktycznie mają info:
"Nie wysyłamy przesyłek poza terytorium Polski." ale przez jakiś czasz chyba wysyłali.
« Ostatnia zmiana: Pn, 09 Styczeń 2023, 23:23:49 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline death_bird

« Odpowiedź #1397 dnia: Wt, 10 Styczeń 2023, 19:05:08 »
Ceny za omnibusy pewnie z azylkomiksu. Tylko:
-nie wysyłają za granice
-ceny są za egzemplarze powystawowe i jak poczytałem na ich stronie co to oznacza, to mogą mi przysłać egzemplarz pocięty na kawałki i zwrócony przez psa ;)

Jak masz rodzinę/znajomych nad Wisłą to przecież ktoś chyba może Ci zamówić i pchnąć dalej w świat.
Zaś względem tych egzemplarzy powystawowych, to swoje (sztuk dwie) dostałem w wersji niemal igła. Przy czym nawet jeżeli nie wyślą Ci zdjęć to opis słowny będzie w miarę adekwatny.
Mam świadomość, że w Azylu przy ich opisach kupuje się z duszą na ramieniu, ale jak na razie nie mogę złego słowa o nich napisać.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline xanar

« Odpowiedź #1398 dnia: Śr, 11 Styczeń 2023, 17:14:06 »
Taki kanał przypadkiem mi się wyświetlił:

https://www.youtube.com/@comicsbazaar4508/videos

można zobaczyć jak te zeszyty wyglądały jak się pojawiały na rynku.

Offline Penance

« Odpowiedź #1399 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 11:19:54 »
Czy ktoś się orientuje jaki plan ma Egmont na Dawn of X? Widziałem zapowiedziane na marzec X-Men i New Mutants, czy będą to wybrane serie czy całość składająca się na Dawn Of X?

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1400 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 11:27:54 »
Na 110% wybrane i raczej tylko te niezbędne do zrozumienia głównych wątków. Ten tom X-Men to nawet nie 2w1 tylko składak Egmontu.

Offline xardas

« Odpowiedź #1401 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 21:29:23 »
Na 110% wybrane i raczej tylko te niezbędne do zrozumienia głównych wątków. Ten tom X-Men to nawet nie 2w1 tylko składak Egmontu.
Ja bym tak nie demonizował, podejrzewam, że "X-Men by Jonathan Hickman" dostaniemy akurat w całości na spokojnie, gorzej pewnie z innymi seriami. Tego X-Men jest w oryginale tylko 3 TPB + dodatkowy TPB z kilkoma "Giant-Size X-Men". To co zrobił Egmont to pierwszy TPB z dorzuconym #7 i "Giant-Size X-Men: Jean Grey and Emma Frost". Spokojnie można założyć, że wydadzą 2 i 3 tom też z takimi doklejonym pozostałymi "Giant-Size X-Men" bez tego dodatkowego 4 tomu.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1402 dnia: Nd, 15 Styczeń 2023, 10:26:36 »

Jak wiele komiksów od nich. Widać po wydawaniu Milestones i kolejnym nadchodzącym Epicu, że Egmont stawia na mutantów. Oby wydali z tego jak najwięcej. Chciałbym by to maksymalizowali - po 3 trejdy w grubych tomach, bez drogiej cienizny. Oby ten ich wybór był jak najbardziej treściwy i spójny.

Offline xanar

« Odpowiedź #1403 dnia: Nd, 15 Styczeń 2023, 11:03:43 »
Poczekaj, kupisz od Hachette w cienkich i bardzo drogich tomach.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1404 dnia: Nd, 15 Styczeń 2023, 11:31:45 »
Jak wiele komiksów od nich. Widać po wydawaniu Milestones i kolejnym nadchodzącym Epicu, że Egmont stawia na mutantów. Oby wydali z tego jak najwięcej. Chciałbym by to maksymalizowali - po 3 trejdy w grubych tomach, bez drogiej cienizny. Oby ten ich wybór był jak najbardziej treściwy i spójny.
Drogą cieniznę będziesz miał w nowej  kolekcji od aszet.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1405 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 18:14:49 »
Nie wiem czy to kwestia poniedziałkowego wieczoru, czy scenariuszy Claremonta. Ale przeczytałem dopiero 2 zeszyty Masakry Mutantòw, czytam trzeci i zasypiam nad komiksem. Ktoś jeszcze tak ma?

Swoją drogą teraz przydałby się tomik w Klasyce z zeszytami X-Factor 1-7. Kiedyś wyszedł Jim Lee czy też Deadly Genesis, to i X-Factor by można puścić.

Offline xanar

« Odpowiedź #1406 dnia: Pn, 16 Styczeń 2023, 18:22:55 »
Dzisiaj jest Blue Monday, ostrzeżenie dostałeś, teraz ci czytanie nie idzie to musi być to  ::)

Offline Xmen

« Odpowiedź #1407 dnia: Wt, 17 Styczeń 2023, 15:39:35 »
Całe szczęście że Egmont nie łączy świtu x w jakieś grubasy z przeplatającymi się seriami, tego jest zbyt dużo a dobre może z dwie czy trzy serie, szkoda drzew i miejsca na półce.
Jeśli chodzi o cenę to czy to będzie cienizna czy grubasy to i tak drożyzna.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline xanar

« Odpowiedź #1408 dnia: Pt, 20 Styczeń 2023, 20:33:16 »
Porównanie kolorów epic z 2019 i 2022, jest to trochę bladsze, ale tańsza drukarnia i papier z doświadczenia wiem, że będzie jeszcze gorzej.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1409 dnia: Pt, 20 Styczeń 2023, 23:09:16 »
U nas taka sama jakość za 1,5 ceny kiedyś.