Autor Wątek: X-Men  (Przeczytany 329160 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: X-Men
« Odpowiedź #1335 dnia: Nd, 09 Październik 2022, 10:47:12 »
Większości nie ma na razie. Utopię to sam bym chciał, żeby po polsku wydano. Tak jak Decymację i inne historie. Necrosha jest na angielskiej liście tytułów Kolekcji Millestones, więc to najprawdopodobniej najszybciej się u nas ukaże. Połowę tego co się działo między Kompleksem a Wojną Mesjasza pokazano w 91 tomie SBM o Cable'u. W 2 tomie SBM o Wolverine było Get Mystique, które też działo się tuż po Kompleksie Mesjasza. Polecam też Schizm z 76 tomu WKKM pokazujący konflikt Cyclopsa i Wolverine. Na resztę musimy czekać i mieć nadzieję.

https://www.amazon.com/X-Men-Milestones-15-book-series/dp/B07QT8WHZ7

« Ostatnia zmiana: Nd, 09 Październik 2022, 10:49:50 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Nemen

« Odpowiedź #1336 dnia: Nd, 09 Październik 2022, 20:41:16 »
Wielkie danke, Bazyliszku. Szukam w takim razie SBM na allegro i czekam na reszte.

Offline Assur

« Odpowiedź #1337 dnia: Cz, 13 Październik 2022, 15:12:47 »
Czy w Polsce ukazała się kiedykolwiek Proteus Saga (X-Men #125-128)?

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1338 dnia: Cz, 13 Październik 2022, 15:31:15 »
Czy w Polsce ukazała się kiedykolwiek Proteus Saga (X-Men #125-128)?
W drugim Essentialu, bodajże

Offline death_bird

« Odpowiedź #1339 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 20:41:20 »
Zdaję sobie sprawę, że pytanie zapewne wywodzi się z gatunku "głupie i leniwe" toteż ew. krytykę i inne docinki przyjmuję z pokorą, ale jako patologiczny spoilerofob potrzebuję zadać: jako jeden z tych wstecznych i nie czytających na bieżąco odebrałem właśnie paczkę z HoX/PoX i chciałem zapytać o ew. podbudowę do tego tytułu: przede mną częściowo powtórkowo a w większości premierowo tomy od "Mordercza geneza" po "Domena Królów", jak również "Upadek X-Men" i "Cyclops i Wolverine". Czy oprócz tego coś jeszcze można/wypadałoby dodać dla lepszego podejścia do Hoxów Poxów (biorąc pod uwagę również rzeczy niewydane u nas) czy tyle by już styknęło żeby dobrze się bawić przy tym tytule bez jakichś większych dziur i innych fabularnych WTFów?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Crono

« Odpowiedź #1340 dnia: Cz, 20 Październik 2022, 21:35:27 »
Jestem gdzieś w połowie HoX/PoX i mam wrażenie że z tytułów wydanych po roku 2000 należałoby wiedzieć tylko to co wydarzyło się na Genoshy na początku New X-Men Morrisona. Ewentualnie, można wiedzieć kto wrócił z krainy zmarłych ale cała reszta w zasadzie nie ma znaczenia (póki co).

Offline wojtpil

« Odpowiedź #1341 dnia: Cz, 27 Październik 2022, 08:11:08 »
Mam pytanie do właścicieli Ultimate X-men 5.
Czy w tomie jest zapowiedź następnego tomu?
Jestem ciekaw czy będą jeszcze następne czy to ostatni z tej serii wydany w Polsce.

Offline bogi1

« Odpowiedź #1342 dnia: Cz, 27 Październik 2022, 08:33:33 »
Nie ma zapowiedzi ale to nie oznacza, że w 2023 nie pociągną serii dalej

Offline Simon11

« Odpowiedź #1343 dnia: Cz, 27 Październik 2022, 10:08:08 »
No właśnie ten brak zapowiedzi jest niepokojący. Tym bardziej, że ten tytuł nie został wymieniony w prezentacji Egmontu jako pozycja, która będą kontynuować. Mogliby chociaż run doprowadzić do końca.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1344 dnia: Cz, 27 Październik 2022, 10:15:32 »
Ale przecież zapowiedzi ostatnio nie ma w żadnym tytule, nie tylko ultimate x-man. To co tu jest niby niepokojącego? Nikt nic nie wspominał nawet o anulowaniu, a wy już pogrzeb wyprawiacie.

bogi1 dobrze napisał, a z tego co można przeczytać seria ultimate jest dobrze odbierana.

Offline Simon11

« Odpowiedź #1345 dnia: Cz, 27 Październik 2022, 11:00:59 »
Ogłoszenia o anulowaniu serii raczej nie są komunikowane z pompą i wielkim wyprzedzeniem gdyż miałoby to oczywisty wpływ na sprzedaż poprzednich tomów, więc na tym chyba bym nie bazował.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1346 dnia: Wt, 01 Listopad 2022, 22:26:35 »
Pytanie za 100 pkt jeżeli ktoś ma może oryginał albo dostęp do niego: czy wydany u nas X-Men 1/94 to jest oddana w skali 1:1 zawartość "The Uncanny X-Men Annual 10" czy są jakieś różnice?

Offline Warpath

« Odpowiedź #1347 dnia: Śr, 02 Listopad 2022, 06:53:46 »
Ktoś tu zasadza się na UXM5 Omnibus ; ) Wracając do pytania - są identyczne, TM-Semic nic nie wyciął.

Też zastanawiałem się czy brać tego omniaka, ale jednak za dużo powtórek z TM-Semic w stosunku do nowego materiału. Gdyby wrzucili X-Factor 1-8, jak większość się spodziewała, to byłby instant buy. A tak - kończę przygodę z UXM omniakami na tomie 4.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1348 dnia: Śr, 02 Listopad 2022, 08:56:39 »
Dziękować. ;)
No generalnie zastanawiam się nad omnibusami "Iksów" i (jak pewnie wszystkim) to chytre podejście Marvela bruździ mi w procesie decyzyjnym. A wczoraj grzebałem po e-bay, zobaczyłem, że ten Annual 10 ma "naszą" okładkę toteż zacząłem się zastanawiać czy to jest dokładnie to samo (Wróblewski w Raport X pisał, że 1/94 jest na podstawie "#10" - pewnie chodziło mu o "Annual 10").
« Ostatnia zmiana: Śr, 02 Listopad 2022, 08:59:16 wysłana przez death_bird »

Offline badday

« Odpowiedź #1349 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 11:21:02 »
Czy "X-Men. Punkty zwrotne – Masakra mutantów" to całość, czy trzeba coś doczytać?