Autor Wątek: X-Men  (Przeczytany 330738 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: X-Men
« Odpowiedź #900 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 18:34:05 »
To ile tych głównych jest?
X-men po Secret Wars:
Extraordinary X-Men (4 tomy) (wydane przez Egmont)
Uncanny X-Men: Superior (4 tomy)
All-New X-Men: Inevitable (4 tomy)
All-New Wolverine (3 tomy) (wydane przez Egmont)
Old Man Logan (4 tomy + tom "0") (wydane przez Egmont)
Civil War II: X-Men (1 tom) (wydane przez Egmont)
Death of X (1 tom) (wydane przez Egmont)
Inhumans vs. X-Men (1 tom) (wydane przez Egmont)
X-Men ’92 (3 tomy)

X-Men ResurrXion!
X-men Gold (7 tomów)
X-men Blue (7 tomów liczę z crossami)
Weapon X (6 tomów liczę z corssami)
Astonishing X-men (3 tomy)(wydane przez Egmont)
X-men Red (2 tomy)
X-men Black (1 tom)
Generation X (2 tomy)
All-New Wolverine (3 tomy) (2 tomy w obecnej chwili wydane przez Egmont)
Old Man Logan (8 tomy liczę z serią Dead Man Logan)
Phoenix Resurrection: The Return of Jean Grey (1 tom) (wydane przez Egmont)
Rogue & Gambit: Ring of Fire (1 tom)
Mr. and Mrs. X (2 tomy)
Jean Grey (2 tomy)
Iceman (3 tomy)
Cable (2 tomy)

jeśli nie czego nie pomyliłem

przed samym HoX/PoX:
Extermination (1 tom)
X-Force (2 tomy) (nie mylić z serią z runu Hickmana)
New Mutants: Dead Souls (1 tom)
Uncanny X-Men vol. 5 (3 tomy) + Annual
War of the Realms: Uncanny X-Men (1 tom)
oraz całe Age of X-man, którego nie będę tu rozpisywał bo nie ma znaczenia (6 serii + zeszyty początkowy i końcowy)
« Ostatnia zmiana: Pn, 11 Styczeń 2021, 18:58:11 wysłana przez michał81 »

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #901 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 19:11:17 »
No to sam widzisz, że nawet przy mocach przerobowych Egmontu, nie byliby w stanie wydać wszystkiego. Chyba, że z Marvela tylko X-Men by wydawali.

Ograniczają się, ale do czego mieliby się ograniczać, by pominąć HoX/PoX?

Offline michał81

« Odpowiedź #902 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 19:16:38 »
No to sam widzisz, że nawet przy mocach przerobowych Egmontu, nie byliby w stanie wydać wszystkiego. Chyba, że z Marvela tylko X-Men by wydawali.
Jakby chcieli to by dali radę, przecież wydają podwójne tomy Marvel Now, taki Dr Strange normalnie zajmuje 6 tomów, Kapitan Ameryka 4 tomy, Moon Knight 3 tomy itd, bo Egmont wydaje 2w1 (lub 3w1)

Ograniczają się, ale do czego mieliby się ograniczać, by pominąć HoX/PoX?
Jakoś zapowiedzi na ten rok z X-men nie ma.

Rozumiem, że finalnie wiesz co się stało z O5 przebywającymi w przyszłości?
« Ostatnia zmiana: Pn, 11 Styczeń 2021, 19:25:14 wysłana przez michał81 »

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #903 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 19:43:25 »
Rozumiem, że finalnie wiesz co się stało z O5 przebywającymi w przyszłości?

Nie mam pojęcia, bo nie czytałem żadnej z X-serii wydawanych przez Egmont.

Więc skoro orientujesz się lepiej, to odpowiedz mi, co mieliby wydawać z mutantami, gdyby mieli pominąć HoX/PoX?

Offline michał81

« Odpowiedź #904 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 19:53:38 »
Trylogię Mesjasza.  ;)

Hox/Pox jest super, ale później wg mnie to wszystko się rozjeżdża. Marvel za dużo wydał tytułów i większość nawet nie ma X-men w tytule, przez co bedzie ciężko sprzedać Egmontowi, a bez połowy z nich nie będzie można zrozumieć co się tam dzieje. Egmont będzie miał tu duży problem.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #905 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 19:57:26 »
Zawsze jest problem wydając mutantów, sam wyżej pisałeś ile z ostatnich lat pominął. Zatem, nie wiadomo czy Egmont wyda HoX/PoX, bo ma inne możliwości w wydawaniu mutantów na bieżąco, tak?

Offline michał81

« Odpowiedź #906 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 20:30:06 »
Nie.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #907 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 20:54:23 »
No to nie rozumiem całej tej rozmowy, bo myślałem, że twierdzisz, że

patrząc jak Egmnot wydaje X-men to coś będzie i tyle można stwierdzić.

Ja się w tym nie orientuje, bo w ogóle nie czytałem X-men Marvel Now i wzwyż. Po prostu widzę jaki hype jest na HoX/PoX, więc wydało mi się oczywiste, że Egmont to wyda.
« Ostatnia zmiana: Pn, 11 Styczeń 2021, 20:56:14 wysłana przez ramirez82 »

JanT

• Gość
« Odpowiedź #908 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 21:07:11 »
Nikt nie zaklada. To JanT tylko sobie tak mysli. Nie mam pojecia skad on to wzial. 
Bo naprawdę nietrudno to wyliczyć mniej więcej. Ja się mogę o grubą kasę o to założyć :)

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #909 dnia: Pn, 11 Styczeń 2021, 21:10:36 »
Ja się mogę o grubą kasę o to założyć :)

A ja dokładam do puli dodatkowe 5 zł.

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #910 dnia: Wt, 12 Styczeń 2021, 10:11:16 »
Policzyc Ramirezie to ja sobie moge resztki wlosow na lysej glowie jak sie zle ogole. Przeciez to jest gdybanie, dopoki wydawca nie zaklepie licencji, nie zapowie tytulu i nie wprawi machiny wydawniczej w ruch.

Błagam. Jedna z najpopularniejszych serii obecnie - Egmont to na 100% wyda. Pytanie brzmi jedynie, tak jak je zadałem wcześniej, nie czy tylko kiedy.

Online donT

« Odpowiedź #911 dnia: Wt, 12 Styczeń 2021, 11:50:58 »
Nigdzie nie napisalem, ze Egmont tego nie wyda. Na pewno orientujecie sie i  wiecie lepiej, a ja sobie tylko fantazjuje. Ok, z mojej strony koniec.

Czekam na HoX / PoX z niecierpliowoscia. Zobaczymy, czy to rzeczywiscie takie rewolucyjne.

« Ostatnia zmiana: Wt, 12 Styczeń 2021, 12:02:32 wysłana przez donT »
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Archie

« Odpowiedź #912 dnia: Wt, 12 Styczeń 2021, 12:05:42 »
Marvel za dużo wydał tytułów i większość nawet nie ma X-men w tytule, przez co bedzie ciężko sprzedać Egmontowi, a bez połowy z nich nie będzie można zrozumieć co się tam dzieje. Egmont będzie miał tu duży problem
Bez przesady, mają spójną, charakterystyczną komunkację graficzną, a do tego można w sklepach internetowych dawać przedrostek "X-Men: " przy każdym tytule i po problemie. Do tego mogą wejść w wydania zbiorcze, które kolekcjonują każdy numer i są oznaczone jako Dawn of X, więc mielibyśmy X-Men: Dawn of X. Tu jest problem bo jest na ten moment 16 tomów tego i będzie pewnie drugie tyle. No, ale z drugiej strony jakby na polskim rynku była panorama na grzbietach to sprzedaż pewnie byłaby dobra. ;)

Wystarczy wydać samo Extermination, które domknie wątek O5 w jednym tomie i nara. Pójście od razu w HoX/PoX jest dobrym krokiem, bo i tak Hickman wyrzuca do kosza wszystko co działo się nawet chwilę wcześniej (łącznie z nudnym Age of X-Man). Mimo, że to co dzieje się w ramach Dawn of X to są dla mnie średniaki to są to lepsze średniaki niż to co co było wydawane tuż przed HoX/PoX i jest przynajmniej spójny plan na mutantów, bez dziwactw w stylu O5.
« Ostatnia zmiana: Wt, 12 Styczeń 2021, 12:12:55 wysłana przez Archie »
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline michał81

« Odpowiedź #913 dnia: Wt, 12 Styczeń 2021, 12:14:35 »
@Archie ja się z tym zgadzam co piszesz, bo staram się na bieżąco śledzić

Wystarczy wydać samo Extermination, które domknie wątek O5 w jednym tomie i nara.
Tak, ale zostaje niezamknięty wątek Rachel, który jest kontynuowany w serii X-force, która jest wg mnie dużo lepsza od tej obecnie wychodzącej w czasie runu Hickmana.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #914 dnia: Śr, 27 Styczeń 2021, 09:00:50 »
Czy Uncanny X-men i All New X-men Bendisa z Marvel Now, to aż takie badziewie? Ja swego czasu, jak u nas wychodziły, próbowałem po jednym tomie, ale jakoś nie porwały mnie, ani nie miałem wtedy ochoty na mutantów. Czy warto do tego wrócić, dać im szansę?