edit: Ale w ogóle o czym my już dyskutujemy jak Power of X/House of X najwcześniej za 2 lata 
No właśnie o tym mówię. Powinni przyspieszyć z tym. Przy obecnym trybie wydawania będą mieli jeszcze większe zaległości z seriami.
Chcą wydać to Red spoko, ale na tym powinni zakończyć i przejść do Power of X/House of X
W ogóle nie ma szans na Dawn of X o czym pisałem już dawno.
Czyli co chcą wydawać? Same mutancie eventy?
Było tu już wspominane Excalibur, które na początku nie zanosiło się na ważną serię, a teraz jest jedną z głównych prowadzących do X of Swords. Jeśli Egmont coś pominie to może później za przeproszeniem ugryź go to w dupę, bo nie będzie czasu na wydawanie/nadrabianie serii, która będzie ważna dla innego eventu. Dlatego wspominam o wydawaniu w podwójnych. Przy tej ilości i tak będzie tego dużo.
Nie napisałem słowa o tym jak się te serie łączą więc już sobie nic nie dodawaj 
Ale ja o tym napisałem, aby inni wiedzieli. Tu nie chodzi jakieś czepianie się. Sam piszesz nie będę tego wydawać, albo czegoś innego. Tylko, że w ten sposób bardzie zrażą czytelników do X-men.
Power of X/House of X jest najlepszym momentem, aby przyciągnąć nowych czytelników, a potem kontynuowanie w postaci Dawn of X.
Wydawanie Uncanny X-men gdzie pojawia się taka postać ja Joseph nic czytelnikom nie powie, a bardziej namiesza.