Autor Wątek: X-Men  (Przeczytany 329353 razy)

JanT

• Gość
Odp: X-Men
« Odpowiedź #690 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 16:51:08 »
Nie ma szans na Dawn of X bo podwójny musiałby być co miesiąc. Będzie jak napisałem wcześniej  :)

X-men Red" jest zwykłym przeciętniakiem.
To jest lepsze od Extraordinary i Astonishing.

edit: Ale w ogóle o czym my już dyskutujemy jak Power of X/House of X najwcześniej za 2 lata :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 25 Wrzesień 2020, 17:10:27 wysłana przez JanT »

Offline michał81

« Odpowiedź #691 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 17:12:41 »
Nie ma szans na Dawn of X bo podwójny musiałby być co miesiąc. Będzie jak napisałem wcześniej  :)
To nie wiem jak ty sobie wyobrażasz w pojedynczych. Jest już zapowiedzianych 16 zwykłych tpb po 5-6 zeszytów, a będzie jeszcze więcej zanim u nas Egmont zacznie wydawać. I przypomnę jeszcze raz te serię się przeplatają, bardziej niż dotychczas inne serie z mutantami.

Ale ty tu jesteś specjalistą od wszystkiego, więc już nie będę negował twoje wiedzy w zakresie X-men.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #692 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 17:13:59 »
W ogóle nie ma szans na Dawn of X o czym pisałem już dawno. Nie napisałem słowa o tym jak się te serie łączą więc już sobie nic nie dodawaj :)

Offline michał81

« Odpowiedź #693 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 17:37:05 »
edit: Ale w ogóle o czym my już dyskutujemy jak Power of X/House of X najwcześniej za 2 lata :)
No właśnie o tym mówię. Powinni przyspieszyć z tym. Przy obecnym trybie wydawania będą mieli jeszcze większe zaległości z seriami.
Chcą wydać to Red spoko, ale na tym powinni zakończyć i przejść do Power of X/House of X

W ogóle nie ma szans na Dawn of X o czym pisałem już dawno.
Czyli co chcą wydawać? Same mutancie eventy?
Było tu już wspominane Excalibur, które na początku nie zanosiło się na ważną serię, a teraz jest jedną z głównych prowadzących do X of Swords. Jeśli Egmont coś pominie to może później za przeproszeniem ugryź go to w dupę, bo nie będzie czasu na wydawanie/nadrabianie serii, która będzie ważna dla innego eventu. Dlatego wspominam o wydawaniu w podwójnych. Przy tej ilości i tak będzie tego dużo.

Nie napisałem słowa o tym jak się te serie łączą więc już sobie nic nie dodawaj :)
Ale ja o tym napisałem, aby inni wiedzieli. Tu nie chodzi jakieś czepianie się. Sam piszesz nie będę tego wydawać, albo czegoś innego. Tylko, że w ten sposób bardzie zrażą czytelników do X-men.

Power of X/House of X jest najlepszym momentem, aby przyciągnąć nowych czytelników, a potem kontynuowanie w postaci Dawn of X.

Wydawanie Uncanny X-men gdzie pojawia się taka postać ja Joseph nic czytelnikom nie powie, a bardziej namiesza.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #694 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 17:56:54 »
Tak na prosty rozum. Do wszystkich :)

Dawn of X później zbiera aż 11 serii:

X-MEN
X-FORCE
MARAUDERS
EXCALIBUR
FALLEN ANGELS
NEW MUTANTS
WOLVERINE
CABLE
HELLIONS
CHILDREN OF THE ATOM
X-FACTOR

+ jakieś pojedyncze zeszyty i miniserie.

Serio ktoś myśli że Egmont będzie wydawał JEDENAŚCIE SERII z X-MEN? Bo tak na to trzeba patrzeć :)

I tak jak pisałem wcześniej Egmont musiałby to wydawać w podwójnych tomach co miesiąc czyli 24 pojedyncze tomy rocznie. Sam bym bardzo chciał to Dawn of X ale nie ma na to szans. Jak z tym będą ruszać gdzieś za 2 lata to już pewnie będzie wiadomo co tam jest potrzebne żeby to miało ręce i nogi.

Offline xanar

« Odpowiedź #695 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 18:03:25 »
Nie jedenaście serii, tylko jedną częściej  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

JanT

• Gość
« Odpowiedź #696 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 18:08:02 »
Niech będzie że jedną którą musieliby wydawać w tempie 11 serii  :) Nierealne.

Offline michał81

« Odpowiedź #697 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 18:09:03 »
@JanT taka rada, proponuje zacząć czytać te serię, a nie bazować na zapowiadanych zbiorczych.

FALLEN ANGELS nie jest serią, tylko mini serią, która jest zakończona.

Offline xanar

« Odpowiedź #698 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 18:11:46 »
U Amerykanów to wychodziło jedno na miesiąc, przynajmniej tu tak podają:

https://www.hachettebookgroup.biz/search/?group_by_isbn=on&q=Dawn+Of+X+Vol

w porywach do dwóch na miesiąc  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

JanT

• Gość
« Odpowiedź #699 dnia: Pt, 25 Wrzesień 2020, 18:15:16 »
FALLEN ANGELS nie jest serią, tylko mini serią, która jest zakończona.
A później wchodzi kolejna miniseria więc na jedno wychodzi bo miniserie można liczyć jako seria  :) Ale nawet bez tego jest to 10 serii.

U Amerykanów to wychodziło jedno na miesiąc, przynajmniej tu tak podają:

https://www.hachettebookgroup.biz/search/?group_by_isbn=on&q=Dawn+Of+X+Vol

w porywach do dwóch na miesiąc  :)
Na początku było co 2 tygodnie Edit: Później też wraca do tego tempa więc zastój był pewnie przez pandemię. U nas dodatkowo Egmont idzie troszkę szybciej niż oryginalnie. Czyli 2 tomy na miesiąc i u nas musiałoby być tak samo a takie rzeczy tylko w Hachette  ;D
« Ostatnia zmiana: Pt, 25 Wrzesień 2020, 18:27:18 wysłana przez JanT »

Offline robbirob

« Odpowiedź #700 dnia: So, 26 Wrzesień 2020, 08:02:28 »
@JanT

Ale żeby to wydawać z sensem, to naprawdę nie trzeba wydawać wszystkich serii.
Dla kolejnego eventu (X of Swords) ważne są X-Men i Excalibur. Trochę może jeszcze X-Force o ile kojarzę i Marauders.
Ale pozostałe nie prowadzą do eventu. A że pojedyncze ich tomy wchodzą w skład X of Swords, to nic nie wnosi. Wiec Egmont mógły wydawać 2-3 serie mutanckie (w sumie 6 trejdów po około 144 strony, więc nic wielkiego) i powolutku zbliżać się od Power of X do X of Sword.

Także to jest do wykonania, ale faktycznie dopiero za dwa lata. No i jak na bieżąco mocno będziemy, to przestoje między tomami będą dłuższe.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #701 dnia: So, 26 Wrzesień 2020, 15:40:55 »
Ja od początku o tym że nie ma szans na Dawn of X i będą Uncanny X-Men i może coś do tego. Jak Egmont to zacznie wydawać to te serie będą już bardzo daleko albo pokończone więc Egmont to sobie jakoś ogarnie.

A te wcześniejsze 3 tomy Uncanny X-Men też prawie pewne bo dwa to są dwie części "Wolverine and Cyclops" a żadnej serii z Wolverinem nie ma w tym czasie.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #702 dnia: So, 26 Wrzesień 2020, 17:20:08 »
To jest lepsze od Extraordinary i Astonishing.

Nie jest.
Czas nas zmienił, chłopaki...

JanT

• Gość
« Odpowiedź #703 dnia: So, 26 Wrzesień 2020, 17:46:56 »

Offline amsterdream

« Odpowiedź #704 dnia: So, 26 Wrzesień 2020, 18:00:30 »
Tak, jest. Najgorszy chłam z mutantami jaki czytałem :(
« Ostatnia zmiana: So, 26 Wrzesień 2020, 19:15:08 wysłana przez amsterdream »
Czas nas zmienił, chłopaki...