Autor Wątek: X-Men  (Przeczytany 330404 razy)

Offline Crono

Odp: X-Men
« Odpowiedź #1605 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 15:26:29 »
Miałem kiedyś zbiorcze 100 naboi od Egmontu, które się rozpadało.
Mucha takich wtop nigdy nie miała.
Mam Tajną wojnę od Muchy, która przy drugim czytaniu zaczęła się rozpadać. Na wszelki wypadek nie otwieram tego komiksu od kilku lat, bo pewnie każda kartka będzie osobno 😀

Offline Xmen

« Odpowiedź #1606 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 16:11:03 »
U egmonta też zdarza się rozklejanie. Jednak zdecydowanie rzadziej, a przy ilości tytułów jakie wydają to jest mały procent. U muchy rozklejanie, rozpadanie to nie wada, tylko cecha ich komiksów.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1607 dnia: Cz, 30 Listopad 2023, 18:15:22 »
W najnowszym Ghost Riderze są literówki, ale nic mi się nie rozkleja. Mam dużo komiksów Muchy, ale żaden mi się nie rozkleił. Zrobił to natomiast Daredevil Zero Egmontu, a Czerwonego Syna i Wiecznego Batmana 1 mam odwrotnie wklejonego w okładki. Moja Tajna Wojna mi się też nie rozkleja, bo opracowała ją Mucha Polska, ale drukowało już Hachette.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1608 dnia: Cz, 30 Listopad 2023, 20:18:30 »
Mi od muchy rozkleja się większą połowa. Spectacular spider man rozkleił się przy pierwszym otwarciu. Dodam że komiksów nie rozkładam na płasko.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Komediant

« Odpowiedź #1609 dnia: Cz, 30 Listopad 2023, 22:06:45 »
Spectacular spider man rozkleił się przy pierwszym otwarciu. Dodam że komiksów nie rozkładam na płasko.

Wrzuć zdjęcie.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1610 dnia: Cz, 30 Listopad 2023, 22:12:52 »
Już wrzucałem. Tutaj były głosy że słabo się odkleja, bo musiałem do zdjęcia przytrzymać okładkę, żeby było widać jak odchodzi od grzbietu XD Może jestem przewrażliwiony.
« Ostatnia zmiana: Cz, 30 Listopad 2023, 22:22:31 wysłana przez Xmen »

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #1611 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 09:06:01 »
Nightcrawler okazał się ponoć synem dwóch lesbijek Mistigue i Destiny.

Offline Archie

« Odpowiedź #1612 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 09:52:21 »
Nightcrawler okazał się ponoć synem dwóch lesbijek Mistigue i Destiny.
Całe wyjaśnienia mają miejsce w X-Men: Blue - Origins (one shot) i jest to wykorzystanie pomysłu Claremonta, który za jego czasów zastopowano przez Comics Code Authority. W dużym skrócie w tym komiksie wybielono Mystique z porzucenia Nightcrawlera, a z Destiny zrobiono manipulatorkę pierwszej klasy. Rolę Destiny wpleciono w okres ślubu Mystique z baronem Wagnerem i romansu z Azazelem. Co ważniejsze oficjalnie przyklepano, że Mystique jest geneshifterem, a nie shapeshifterem co było w sumie przez lata implikowane przez różnych twórców bez oficjalnego nazewnictwa (nie wiadomo ile miała lat, kiedyś zmieniła się w psa, w Mystique #5 z 2003 miała 4 ramiona i 2 głowy xD).
« Ostatnia zmiana: So, 02 Grudzień 2023, 10:04:08 wysłana przez Archie »
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

« Odpowiedź #1613 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 10:13:32 »
  Dobry tytuł na program z jakiegoś youtubowego kanału, tropiącego woke-spiski. "Nightcrawler synem psa i lesbijki", albo "Nightcrawlera w kondon(m)ie ciągał pies po ulicy". To, że Claremont coś wymyślił to nie oznacza z automatu, że to bardzo mądre jest. A ten ogon i teleportacje to skąd?

Offline Archie

« Odpowiedź #1614 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 10:34:01 »
To, że Claremont coś wymyślił to nie oznacza z automatu, że to bardzo mądre jest.
Claremont jest jednym ze scenarzystów, który wywarł największy wpływ na X-Men i ich popularność. Warto jasno zaznaczyć, że został ocenzurowany, a pomysł z Nightcrawlerem to nie nowość.

A ten ogon i teleportacje to skąd?
Pożyczone cechy genetyczne od Azazela (od czasów Austena to on był uznawany za ojca) i paru innych osób.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

« Odpowiedź #1615 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 12:45:28 »
  Wiem kto to Claremont. Ogólnie rzecz biorąc gatunek superbohaterski z dostępnością zazwyczaj pomiędzy AA a T+ podlega cenzurze od zawsze a ja wcale nie byłbym taki pewien czy dzisiaj cenzura treści w Marvelu jest o wiele mniejsza niż w czasach, gdy Anglik pisał X-Men.
  No właśnie mnie zastanawiało jakim cudem Kurt ma mieć dwie matki i ojca. Tzn. mam rozumieć, że wyssała geny od Azazela a później zmieniła się w mężczyznę i zrobiła dziecko Destiny?

Online michał81

« Odpowiedź #1616 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 12:49:55 »
No właśnie mnie zastanawiało jakim cudem Kurt ma mieć dwie matki i ojca. Tzn. mam rozumieć, że wyssała geny od Azazela a później zmieniła się w mężczyznę i zrobiła dziecko Destiny?
Jakie wyssała?

Wyraźnie Archie napisał że Mystique jest geneshifterem. Zmieniała tak swoje geny, aby wyglądało że ojcem Kurta jest Azazel, oczywiście że nikt tego nie pamięta, bo maczał w tym stary znajomy łysol.

« Odpowiedź #1617 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 12:56:56 »
  No, ale skądś jego geny miała no nie? Czy na oko oceniła?

Online michał81

« Odpowiedź #1618 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 13:25:38 »
  No, ale skądś jego geny miała no nie? Czy na oko oceniła?
Może wystarczyło, że go doknęła, a może po prostu jest wstanie skopiować genom patrzac na kogoś, a totalnie ektremalnym przypadkiem może być, że jak Azazel puscił bamfa, to była wstanie dojść po jego smrodzie jaki ma genom. Comics-science. Jednak skoro u ciebie jedynym rozwiazaniem jakie przychodzi ci do glowy jest "wyssanie" to proponuję odstawić pewien rodzaj oglądanych filmów.

« Odpowiedź #1619 dnia: So, 02 Grudzień 2023, 13:33:05 »
  Daj spokój z tymi propozycjami, nie bierz przykładu z tego żałosnego ciula co po raz kolejny trafił do Shawshank, normalnie się zapytałem. To nie żadne science tylko zwykłe fiction i tak jak ze wszystkim może być bardziej bądź mniej sensowne. To jest akurat mniej bo skoro tak, to dlaczego nie biega jako Hulk po NY tylko się chowa po jakichś piwnicach?