Autor Wątek: X-Men  (Przeczytany 216444 razy)

Offline Simon11

Odp: X-Men
« Odpowiedź #1590 dnia: Wt, 14 Listopad 2023, 16:32:56 »
Raczej poboczna aczkolwiek zazębiająca się z serią X-Force, która póki co przez Egmont nie została zapowiedziana. Zazębiająca się w tym sensie, że niektóre wątki przenikają ale spokojnie można czytać też samodzielnie. Co ważne, za jakieś dwa lata pojawi się event X deaths / X lives of Wolverine, który jest właściwie kontynuacją tej serii. Jeśli chodzi o jakość, to seria jest solidna i wyróżnia się raczej na plus na tle wielu bardzo słabych ongoingów, które wyszły w tym okresie X-Men, ale nie spodziewałbym się arcydzieła. Dobre rysunki Kuberta i Bogdanovica!

Offline wojtpil

« Odpowiedź #1591 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 08:12:55 »
Czytam pod komentarzami na sklepie gildii, że tom drugi polskiego wydania X-statix - Powrót zza grobu zawiera jakieś błędy. Mają niby być "rozjechane" plansze itp. Ktoś coś wie? Ponoć to jedna wielka fuszerka?

Temat jest o tyle ciekawy, że przy żadnej recenzji nikt nawet się nie zająknął o tym fakcie.
Mucha raczej słynie z jakości więc dziwne.

Także jest coś na rzeczy? Czy szukanie dziury w całym?

Online Necr09

« Odpowiedź #1592 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 08:17:44 »
Czytam pod komentarzami na sklepie gildii, że tom drugi polskiego wydania X-statix - Powrót zza grobu zawiera jakieś błędy. Mają niby być "rozjechane" plansze itp. Ktoś coś wie? Ponoć to jedna wielka fuszerka?

Temat jest o tyle ciekawy, że przy żadnej recenzji nikt nawet się nie zająknął o tym fakcie.

Mam pytanie do posiadaczy drugiego tomu X-Statix: też macie błąd w zeszycie 13?  Chodzi mi o pierwsze dwie strony zeszytu, które tworzą całość, a są rozdzielone.
https://zapodaj.net/plik-62seSRWwmN
https://zapodaj.net/plik-aBvFB95RXw

Miłego czytania :D
FGO: 758,469,198 || AK: Necr09#1275

Offline wojtpil

« Odpowiedź #1593 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 08:21:15 »
Dziękuję za mega szybką reakcję. Jak tylko tyle to nie ma tematu.
Przeżyję z tą ręką na drugiej stronie ;)

Offline Takesh

« Odpowiedź #1594 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 08:50:01 »
Jeszcze w zeszycie 8....

Online Necr09

« Odpowiedź #1595 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 08:50:19 »
Tam w kolejnych postach jest kilka jak nie kilkanaście stron tego tematu ;)
FGO: 758,469,198 || AK: Necr09#1275

Offline xanar

« Odpowiedź #1596 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 09:44:54 »

Tyle warte te recenzje, może oni nie czytają tych komiksów, biorą jakąś po amerykańsku przetłumaczą, coś tam poprzerabiają i jest, tam rozkładówki są ok, więc w recenzji o tym nie będzie  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline donT

« Odpowiedź #1597 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 11:48:00 »
Mucha raczej słynie z jakości

Chyba w alternatywnej (aby pozostac w temacie) rzeczywistosci.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline xanar

« Odpowiedź #1598 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 12:02:34 »
Ale jak to, przecież nagrodę dostali za najlepsze wydawnictwo.

Offline wojtpil

« Odpowiedź #1599 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 12:35:44 »
Ale jak to, przecież nagrodę dostali za najlepsze wydawnictwo.

Nagroda dla najlepszego wydawcy Międzynarodowego Festiwalu Komiksu i Gier 2023 trafiła do Mucha Comics “za konsekwentne trzymanie się obranej linii wydawniczej, publikowanie autorów ważnych dla komiksowego świata oraz odważne poszerzanie oferty o tytuły nietuzinkowe”.

Tekst skopiowany ze strony https://rynek-ksiazki.pl/aktualnosci/4506988/ | Rynek książki

Offline xanar

« Odpowiedź #1600 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 12:45:18 »
Już to skomentowałem swojego czasu, że w tą formułkę można każde inne wydawnictwo wstawić i też będzie dobrze.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1601 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 12:58:53 »
Formułki 90% nagród można wstawić w każde inne miejsce i będzie dobrze. Urok miękkich kompetycji

Offline Popiel

« Odpowiedź #1602 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 13:11:02 »
Akurat do Muchy ta formułka kompletnie nie pasuje, bo wprawdzie jako wydawnictwo jest ona konsekwentna, ale tych "nietuzinkowych" tytułów w jej ofercie kompletnie nie widzę. Wyłącznie bezpieczny mainstream.

Nie twierdzę, że to źle, przeciwnie. Po prostu nieprawdziwe uzasadnienie.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1603 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 13:39:43 »

To już wiesz ile warte są rezenzje.
"Mucha słynie z jakości"-nawet nie wiem jak to skomentować.
« Ostatnia zmiana: Pt, 24 Listopad 2023, 14:23:19 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline wojtpil

« Odpowiedź #1604 dnia: Pt, 24 Listopad 2023, 15:23:26 »
Miałem kiedyś zbiorcze 100 naboi od Egmontu, które się rozpadało.
Mucha takich wtop nigdy nie miała.
Do literówek, drobnych błędów ja aż tak nie przykładam wagi jak co niektórzy. Często nawet ich nie dostrzegam ;) więc na jakość nie narzekam.