Autor Wątek: X-Men  (Przeczytany 329491 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: X-Men
« Odpowiedź #1275 dnia: Wt, 05 Lipiec 2022, 17:41:03 »
No a ja nawet książki nie otworzyłem.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1276 dnia: Wt, 05 Lipiec 2022, 17:44:08 »
No a ja nawet książki nie otworzyłem.

Przykro mi no, może teraz zacznie się trend chowania wszystkiego za spojlerem. Kto chce to kliknie, kto woli być ostrożny to ominie.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1277 dnia: Wt, 05 Lipiec 2022, 22:30:50 »
Tylko ja piszę o innym zjawisku. Pojawiają się recenzje, gdzie praktycznie nie ma żadnych informacji o fabule. Podstawowych, takich, które znajdują się w opisie na stronie sprzedawcy. Bo "recenzent" trzęsie portkami, że dla kogoś to będzie spoiler.

Recenzje można i bez spoilerów poprowadzić. Wystarczy chcieć. Zauważyłem różnicę między pisemnymi a nagrywanymi recenzjami. W pisemnych przeważa unikanie spoilerów, a w nagrywanych modne robi się spoilerowanie czy raczej kartkowanie większości komiksu. Osobiście staram się tego unikać, dlatego ilekroć nagrywam na kanał prezentacje z wrażeniami to najwyżej kartkuję pierwszy zeszyt z całości i na nim poprzestaję, wrażenia opieram w całości w taki sposób uogólniając odniesienia do konkretów, żeby nikomu nic nie zepsuć. Dla chcącego nic trudnego. Oczywiście są pozycje, przy których można pozwolić sobie na więcej np. recenzując Kryzys na Nieskończonych Ziemiach spokojnie można pozwolić sobie na bardziej spoilerową prezentację. Nie jest to nowy komis, względnie, żeby powstrzymywać się przy jego omawianiu.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline szulig

« Odpowiedź #1278 dnia: Śr, 06 Lipiec 2022, 02:59:50 »
na wszelki wypadek wstawie w spoiler

Offline andy13

« Odpowiedź #1279 dnia: Śr, 06 Lipiec 2022, 15:59:17 »
Spoiler: PokażUkryj
Ktoś mógł nawet nie dojść do śmierci Cyclopsa i mu to spalono. Tak samo o późniejszym powrocie. Mądrale piszą, że nie będą robić z siebie idiotów i wstawiać tego w spojler, bo w tytule jest Cyclops. Oczywiście tom „Wolverine i Cyclops” nie może opowiadać historii z przeszłości
.. No bez kitu.
Tak ciężko zrozumieć, że zdradzenie fabuły naprawdę psuje komuś odbiór komiksu, kurde bele.
« Ostatnia zmiana: Śr, 06 Lipiec 2022, 16:21:27 wysłana przez andy13 »

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1280 dnia: Śr, 06 Lipiec 2022, 16:05:34 »
Ktoś mógł nawet nie dojść do śmierci Cyclopsa i mu to spalono. Tak samo o późniejszym powrocie. Mądrale piszą, że nie będą robić z siebie idiotów i wstawiać tego w spojler, bo w tytule jest Cyclops. Oczywiście tom „Wolverine i Cyclops” nie może opowiadać historii z przeszłości.. No bez kitu.
Tak ciężko zrozumieć, że zdradzenie fabuły naprawdę psuje komuś odbiór komiksu, kurde bele.

Właśnie zaspoilerowałeś
śmierć Cyclopsa

ludziom, którzy nie czytali całego wątku. Tak ciężko zrozumieć, że zdradzenie fabuły naprawdę psuje komuś odbiór komiksu, kurde bele.

Offline andy13

« Odpowiedź #1281 dnia: Śr, 06 Lipiec 2022, 16:23:29 »
Właśnie zaspoilerowałeś
śmierć Cyclopsa

ludziom, którzy nie czytali całego wątku. Tak ciężko zrozumieć, że zdradzenie fabuły naprawdę psuje komuś odbiór komiksu, kurde bele.
1. Jest o tym od pięciu stron pisane. Robisz sobie teraz żarty.
2. Ale nie kłócę się i nie robię z siebie głupka, tylko poprawiam, jeśli komuś to naprawdę może zaspojlerować fabułę. Widzisz jakie to proste.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1282 dnia: Śr, 06 Lipiec 2022, 16:34:59 »
1. Jest o tym od pięciu stron pisane. Robisz sobie teraz żarty.
2. Ale nie kłócę się i nie robię z siebie głupka, tylko poprawiam, jeśli komuś to naprawdę może zaspojlerować fabułę. Widzisz jakie to proste.

1. Ale ktoś mógł nie czytać całości, tylko ostatnią stronę teraz.
2. Ja też zawsze oznaczam spojlery

Offline andy13

« Odpowiedź #1283 dnia: Śr, 06 Lipiec 2022, 16:37:18 »
1. Ale ktoś mógł nie czytać całości, tylko ostatnią stronę teraz.
2. Ja też zawsze oznaczam spojlery
1. Racja. Dlatego poprawiłem. Jak nie robiłeś sobie żartów, to teraz pisz do wszystkich z poprzednich stron.
2. Ale bronisz czegoś, co niektórym faktycznie przeszkadza.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1284 dnia: Śr, 06 Lipiec 2022, 16:42:58 »
1. Racja. Dlatego poprawiłem. Jak nie robiłeś sobie żartów, to teraz pisz do wszystkich z poprzednich stron.
2. Ale bronisz czegoś, co niektórym faktycznie przeszkadza.

Napisałem akurat do Ciebie, bo walnąłeś spoiler w poście krytykującym spoilery. I nie tyle bronię, co uważam to za paranoję, wcześniej argumentowałem dlaczego tak uważam. Jednocześnie nie chcę nikomu robić na złość, więc nawet jeśli nie rozumiem takiego podejścia to wszystko co dotyczy fabuły zawsze staram się wrzucać w spoiler na tym forum. Jedno drugiemu nie przeczy, mogę się z kimś diametralnie nie zgadzać, ale jednocześnie szanować jego zdanie i nie czynić mu nieprzyjemności.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #1285 dnia: Pn, 11 Lipiec 2022, 19:29:53 »

Kilka moich słów o czwartym tomie serii Ultimate X-men
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1286 dnia: Wt, 19 Lipiec 2022, 15:03:11 »
Czy w Polsce w jakiejs formie ukazala sie historia  z Wolveriniem oraz jego tragicznie zakonczona miloscia Mariko - Tm Semic lub kolekcje?

Offline Warpath

« Odpowiedź #1287 dnia: Wt, 19 Lipiec 2022, 15:39:22 »
Nope.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1288 dnia: Wt, 19 Lipiec 2022, 16:50:50 »
Ja po prostu nie czytam danych tematów na forum jak nie przeczytam na bieżąco tego Spider-Mana, X-Menów czy klasyki. Po co zresztą tracić czas na forum, zamiast najpierw przeczytać?

Kilkadziesiąt stron wcześniej chyba michał81 pisał, że to co się teraz zadziało w Cyclops i Wolverine nie ma znaczenia bo
 i tak mają wszystkich wskrzesić u Hickmana. Mam nadzieję, że to prawda, bo akurat śmierć Madroxa mnie wkurzyła. Najlepszy mutant i zginął tak głupio. Bo wystarczy popatrzeć na tie-iny do Wojny Światów. Tam głównego Jamiego mocno chroniono. A tu się rzucił pod Sentinele jak głupi zamiast wypuszczać duplikaty zza osłony. Co za idiotyzm.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #1289 dnia: Wt, 19 Lipiec 2022, 18:36:44 »
Dokładnie. Cały run Rosenberga wygląda trochę w ten sposób, że kierownictwo Marvela dało mu wolną rękę na zasadzie: wiesz Matthewu, tytuł zaraz przejmuje Hickman, więc pisz sobie co tam chcesz bo i tak to nie ma żadnego znaczenia. I to czuć. Zwłaszcza w ostatnim tomie wydanym przez Egmont - taki kilkusetstronicowy zapychacz:)