Nie po to rzucili tego składaka X-Men Jima Lee, żeby teraz duble po sobie wydawać.
Przy czym chyba nie jest to taka historia X-men na full, bo na przykład zabrakło mi wątku z Apocalypsem - chyba że coś pomyliłem i ten tom nie obejmował tego okresu historii? Z góry dzięki, jeśli mi to ktoś tutaj rozjaśni
@xanar ale oni już w Wielkim Projekcie zdublowali 3 zeszyty więc.....
Eee, ale ja mam na myśli Drugą Genezę, czyli od roku 1975, tj. nr 5. w Epicach X-Men - https://en.wikipedia.org/wiki/Marvel_Ultimate_Collection,_Complete_Epic_and_Epic_Collection_lines#X-Men. Wydany przez Egmont Jim Lee zaczyna się od 1989 r., tj. nr 17.
A kiedy wyjdzie to X-Statix to też chyba nie wiadomo co?
Tak w ogóle to z jakich lat jest seria i ilu tomów można się spodziewać?
Czy X-Men. Punkty zwrotne. Kompleks mesjasza można czytać bez znajomości wcześniejszych tomów Brubakera, tj. X-Men Mordercza geneza oraz Powstanie i upadek imperium Shiar?
Bez tych konkretnych można czytać. Ja bym powiedział, że jest kilka innych które warto by poznać przed Kompleks mesjasza, ale te dwa akurat się do nich nie zaliczają.
Które?
Ta dyskusja już kilka razy była na ten temat, ale nich będzie pierwszy z brzegu RÓD M. Kolejny wg mnie to X-men Mike'a Carey'a, bo on też pisze tu kilka zeszytów (i nie chodzi mi o Legacy).
dzieki za info