Od 2012 roku @misiokles wiedziałeś, że jakaś część tytułów z Anglii, u nas nie wyjdzie? To gratuluję. Ja wręcz przeciwnie - liczyłem na przełożenie 1:1. I w większości się to sprawdziło, jak napisał @JanT. Szkoda, że dopiero teraz coś blokuje ten pokojowy transfer. Ale osobiście cały czas wierzę i liczę i na drugą część Black Panthera i na Onslaughta w Kolekcji. Ta mutancka saga od dawna powinna zostać wydana po polsku. Doczekaliśmy się DoFP, God loves, Man's kills to i to powinno być. A i Age of Apocalipse też nam się należy.
Ja się cieszę, że dostaliśmy do tej pory i ważne klasyki i głośne tytuły Ery Bendisa. WKKM dogoniła do teraźniejszości i nie wiem czemu to ciągłe utyskiwanie że ma się zakończyć. Egmont wszystkiego z Marvel 2.0 sam nie wyda. I ciągle strasznie się wlecze. Czyli po 170 numerze można dodać jeszcze właśnie tą Spider Gwen Greater Power i Black Widow Most Wanted. Tzn jeśli nie wejdą przed 170. I jeszcze Champions i Earth X Saga.
Wreszcie miałem czas sobie przysiąść i poczytać "Punisher: W drodze". Dobry, choć pani Becky Cloonan poszła trochę bardziej w przemoc i gore, mniej dodając czarnego humoru, jak miał to w zwyczaju Ennis. Brakuje mi też dymków z myślami Franka. Ja rozumiem zabieg, że on ma być ten milczący, a produkuje się cała reszta postaci. Tylko to mi się nie podoba. Mówienie do siebie i opisywanie swoich działań, to jedna z jego cech charakterystycznych. Poza tym chyba słabo odbito matryce, bo paleta kolorów jest przygaszona.
Oczywiście scenariusz jest o wiele lepszy niż to co wysmażył Netflix w 2 sezonie serialu o Punisherze. Tak to powinno wyglądać - mniej gadania, więcej akcji. Albo chociaż to wyważyć.