Sam się kiedyś dziwiłem że nikt nie zabrał się za komiksy wprost pod film, tj. Egmont wydał przy Avengers magazyn z komiksem... Musiałem sprawdzić, a nie wiem czy gdziekolwiek mam to skatalogowane (bo to taka gazetka jak Spider-Man Magazyn)... Całkiem w porządku narysowany jak na pozycję czysto dziecięcą (rysunki Ron Lim), a nazywało się to "Przeboje ekranu". Później korelowali niektóre wydania np. Czarna Wdowa pod film, i to akurat w porządku, bo znacznie lepiej że "normalne" komiksy szły w te "odpowiednie" sprzedażowo miejsca a nie te dziecięce pod film... Ale jw. dziwne że te tanie prequele nie zostały u nas wydane, mógłby to być dobry skok na $, a te wydania Carrefourowe wyglądają jakby były wzbogacone o zeszyty archiwalne, na rynku amerykańskim to istnieje właśnie w takiej formie (chociaż nie ręczę czy jako drukowana wersja, część z tych prequeli to chyba były "cyfrowe exclusive"'y) - dedykowana filmowi historia i kilka zeszytów archiwalnych poświęconych postaci).
W każdym razie jak w FR lecą kolejne Carrefourowe rzuty a u nas nic od dłuższego czasu, to ewidentnie przestrzelili z nakładami, ostatnio ktoś pisał (chyba w innym wątku) że dostał z promo z ich sklepu na Alle tom(y?) zafoliowany, a po odfoliowaniu kartki wypadły, także ile tego jeszcze mają i w jakich warunkach trzymają...?