Autor Wątek: kolekcje Marvela w Carrefour za granicą  (Przeczytany 8185 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TomGraSobie

Odp: kolekcje Marvela w Carrefour za granicą
« Odpowiedź #30 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 21:09:36 »
Taka kolekcja pajączka w Polsce to by było coś pięknego.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #31 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 21:29:26 »
To by było coś pięknego:

EDIT:
No dobra może "pięknego" to zbyt dużo powiedziane, ale na pewno ciekawego :P
« Ostatnia zmiana: Cz, 29 Sierpień 2024, 21:38:23 wysłana przez Rodrigues »

Offline Leyek

« Odpowiedź #32 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 21:49:43 »
@up

Ale shit pewnie większość duble na dodatek z tragicznymi okładkami (a jeśli to są jakieś pozycje napisane specjalnie pod film to o jakości szorującej po dnie). Tylko strata papieru, farby, wszystkiego.

« Odpowiedź #33 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 11:35:47 »
Taka kolekcja pajączka w Polsce to by było coś pięknego.
Czy ja wiem? Te tomy to składaki bez ładu i składu. Wolałbym chyba lepiej wydane Pajączki z mniej więcej zachowaną kolejnością jak Epici bądź Amazingi Straczynskiego.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #34 dnia: Pt, 30 Sierpień 2024, 18:59:08 »
To by było coś pięknego. :)

Dzięki za wyszczególnienie zeszytów premierowych i zdublowanych. Przy cenie jakichś 20 zł za każdy tom, ja osobiście wziąłbym wszystkie, bo te premierowe materiały byłyby tego warte. Tak jak wziąłem po 9 tomów poprzednich dwóch Kolekcji, pomijając tylko 100% duble.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #35 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2024, 15:24:12 »
Sam się kiedyś dziwiłem że nikt nie zabrał się za komiksy wprost pod film, tj. Egmont wydał przy Avengers magazyn z komiksem... Musiałem sprawdzić, a nie wiem czy gdziekolwiek mam to skatalogowane (bo to taka gazetka jak Spider-Man Magazyn)... Całkiem w porządku narysowany jak na pozycję czysto dziecięcą (rysunki Ron Lim), a nazywało się to "Przeboje ekranu". Później korelowali niektóre wydania np. Czarna Wdowa pod film, i to akurat w porządku, bo znacznie lepiej że "normalne" komiksy szły w te "odpowiednie" sprzedażowo miejsca a nie te dziecięce pod film... Ale jw. dziwne że te tanie prequele nie zostały u nas wydane, mógłby to być dobry skok na $, a te wydania Carrefourowe wyglądają jakby były wzbogacone o zeszyty archiwalne, na rynku amerykańskim to istnieje właśnie w takiej formie (chociaż nie ręczę czy jako drukowana wersja, część z tych prequeli to chyba były "cyfrowe exclusive"'y) - dedykowana filmowi historia i kilka zeszytów archiwalnych poświęconych postaci).

W każdym razie jak w FR lecą kolejne Carrefourowe rzuty a u nas nic od dłuższego czasu, to ewidentnie przestrzelili z nakładami, ostatnio ktoś pisał (chyba w innym wątku) że dostał z promo z ich sklepu na Alle tom(y?) zafoliowany, a po odfoliowaniu kartki wypadły, także ile tego jeszcze mają i w jakich warunkach trzymają...?

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #36 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2024, 17:42:42 »
W każdym razie jak w FR lecą kolejne Carrefourowe rzuty a u nas nic od dłuższego czasu, to ewidentnie przestrzelili z nakładami, ostatnio ktoś pisał (chyba w innym wątku) że dostał z promo z ich sklepu na Alle tom(y?) zafoliowany, a po odfoliowaniu kartki wypadły, także ile tego jeszcze mają i w jakich warunkach trzymają...?
Chyba te ostatnie promocyjne komiksy  trzymali  w chłodniach na zapleczu bo ktoś napisał  parę dni temu taka opinię.
"Komiks dotarł cały w folii i wydawał się ok. Podczas czytania zaobserwowałem, że kartki zaczęły wypada. Tak jakby klej puszczał. Następnego dnia kartek wypadających (odklejonych) było coraz więcej. Komiks po jednym przeczytaniu nie nadaję się do kolejnego. Pewnie stąd ta niska cena (może gdzieś przeleżała ta partia komiksów i warunki magazynowe wpłynęły na zachowanie się kleju). Temat dziwny bo cena tak niska (6,99), że reklamować i odsyłać się nie ma sensu..."