Autor Wątek: Wielka Kolekcja Komiksów Marvela  (Przeczytany 259854 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tymon Nadany

Odp: Wielka Kolekcja Komiksów Marvela
« Odpowiedź #1215 dnia: Cz, 10 Sierpień 2023, 11:52:20 »
Tak jak myślałem tanie komunały w dodatku więcej o ogólnej genezie postaci.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1216 dnia: Pt, 10 Maj 2024, 18:36:34 »
WKKM miało 170 tomów, była przedłużana wielokrotnie, jeszcze, za mało?  ::)
+ Hachatte w UK które miało prawie 300 tomów również nie dostało tomu który zawierał brakujący tom
I swoją drogą wolę i tak wydania Egmontu niż Hachatte, bo są po prostu lepsze jakościowo, i też nie każdy w 2012 zbierał Komiksy, ja np miałem 10 lat wtedy i czytałem Donaldy  ;)

Tak - jeszcze mało. W Polsce powinno wyjść tyle tomów co w UK. Dlaczego w Niemczech mogło się tyle ukazać, ale w naszym kraju serię ucięto? Masy fajnych tytułów jeszcze nie mamy i skoro Egmont się uparł, powinien je wydać do końca. Nawet Old Man Hawkaye.

https://8azyliszkoweroznosci.blogspot.com/2022/10/wkkm-uk-tytuy-nie-wydane-w-polsce.html

Co do ostatniego zdania. WKKM leciało przez 7 lat do 2019. Mogłeś poprosić rodziców, jak miałeś 14-15 i więcej lat, żeby ci kupili. Ja miałem podobnie z TM Semic. Co prawda nie załapałem się na sam początek, ale w 1995 wsiadłem na komiksowy wagon superhero, z którego nie schodzę do dzisiaj.

« Odpowiedź #1217 dnia: Pt, 10 Maj 2024, 19:06:54 »
Tak - jeszcze mało. W Polsce powinno wyjść tyle tomów co w UK. Dlaczego w Niemczech mogło się tyle ukazać, ale w naszym kraju serię ucięto? Masy fajnych tytułów jeszcze nie mamy i skoro Egmont się uparł, powinien je wydać do końca. Nawet Old Man Hawkaye.

https://8azyliszkoweroznosci.blogspot.com/2022/10/wkkm-uk-tytuy-nie-wydane-w-polsce.html

Co do ostatniego zdania. WKKM leciało przez 7 lat do 2019. Mogłeś poprosić rodziców, jak miałeś 14-15 i więcej lat, żeby ci kupili. Ja miałem podobnie z TM Semic. Co prawda nie załapałem się na sam początek, ale w 1995 wsiadłem na komiksowy wagon superhero, z którego nie schodzę do dzisiaj.
W wieku 14-15 lat dopiero wchodziłem w komiksowy świat i nie byłem obeznany co i jak, a tym bardziej nie w momencie regularnej kolekcji która mi nic nie mówiła, Bazyl, to, że u ciebie tak to zadziałało, to nie u każdego, pamiętaj.
I zaskoczę cię, może po prostu polskie Hachette uznało, że już nie opłaca im się ta kolekcja? 8 lat to i tak dużo, jeśli dla ciebie to zły Egmont stoi za jej skończeniem to współczuję paranoi, serio, dużo rozumiem, ale takie teorie spiskowego twoje są po prostu żenujące.
Popatrz sobie na to, że większość tytułów końcowych to już i tak rzeczy które wydał Egmont, więc na co nam WKKM było by?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1218 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 20:30:56 »
Kolejny rok zleciał i znowu mamy 23 sierpnia. To już 12 lat od kiedy ukazał się pierwszy numer testowy WKKM ze Spider-Man: Powrót do domu, tekturką i plakatem. I od tego czasu rynek komiksowy w polsce zmienił się nie do poznania i tak się rozwija cały czas do dzisiaj.

PAMIĘTAMY. SALUT.

Offline SawiK

« Odpowiedź #1219 dnia: Pt, 23 Sierpień 2024, 21:34:23 »
Up
O dubel po TM-SEMIC i Dobrym Komiksie, też mam, plakat chyba też jeszcze żyje 🥳

Offline Pestak

« Odpowiedź #1220 dnia: Nd, 25 Sierpień 2024, 09:24:21 »
A teraz Egmont znowu zdublował. Po Sadze Mrocznej Phoenix to chyba najczesciej dublowana historia.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #1221 dnia: Nd, 25 Sierpień 2024, 14:51:51 »
Przynajmniej teraz zbliżamy się do końca runu.
Najczęściej to chyba TASM #300 wychodzi. Był w TM-Semicu, WKKM, KSB, Wielkich pojedynkach i Epicu. Jak będziemy mieli sporo szczęścia, to wyjdzie jeszcze w MO w okolicach 2035 roku.  ;D

Offline Motyl

« Odpowiedź #1222 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 15:42:20 »
Kolejny rok zleciał i znowu mamy 23 sierpnia. To już 12 lat od kiedy ukazał się pierwszy numer testowy WKKM ze Spider-Man: Powrót do domu, tekturką i plakatem. I od tego czasu rynek komiksowy w polsce zmienił się nie do poznania i tak się rozwija cały czas do dzisiaj.

PAMIĘTAMY. SALUT.

Dwanaście lat minęło jak jeden dzień ;)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1223 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 16:53:09 »
True, true. Już na zawsze.

Offline Motyl

« Odpowiedź #1224 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 17:28:40 »
Bazyl, zainwestuj w krótsze i solidniejsze półki, aby się pod ciężarem kolekcji nie uginały.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1225 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 17:44:52 »
Grubsze półki kosztują drożej. Jeśli w Egmoncie też są najtańsze, białe Billy z Ikei, to nie wiem, czemu ja mam płacić za droższe. A jeszcze przydałby się przeszklone drzwiczki do tych Billych, które kosztują 2 razy tyle  (ZA JEDNO SKRZYDŁO) niż cały regał 80 cm długości.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1226 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 18:05:27 »
Jeśli w Egmoncie też są najtańsze, białe Billy z Ikei, to nie wiem, czemu ja mam płacić za droższe.
Bo Egmont to zło.