Autor Wątek: Wielka Kolekcja Komiksów DC Comics  (Przeczytany 222805 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ramirez82

• Gość
Odp: Wielka Kolekcja Komiksów DC Comics
« Odpowiedź #165 dnia: So, 06 Kwiecień 2019, 11:10:09 »
Jeśli zestawienie sprzedaży Gildii aż tak oddaje sprzedaż ogólną? Dobrze by było, bo akurat Gotham Cetral jest rewelacyjną serią.

8azyl, wiem że Egmont kupując licencje na jakiś komiks, powinien wpierw sie zorientować, czy przypadkiem ten komiks nie jest w jakiejś kolekcji, ktora wychodzi gdzieś na świecie i może kiedyś bedzie wychodzić u nas... wszyscy o tym wiemy...

« Ostatnia zmiana: So, 06 Kwiecień 2019, 11:16:04 wysłana przez ramirez82 »

Offline Teli

« Odpowiedź #166 dnia: So, 06 Kwiecień 2019, 11:43:50 »
Już kiedyś to pisałem. Po tej kolekcji nie będę płakał. Ba, nawet szampana otworzę jak ją zamkną.
Mimo że wielkim fanem DC jestem to komiksy z WKKDC kupuję tylko kiedy naprawdę jest tam coś mega a i wtedy z wielkimi oporami i kilkanaście tomów z premedytacją pominąłem - nie wiem czy jestem zbytnim estetą ale w tej akurat kolekcji nie pasują mi wszystkie jej technikalia od okładki, przez papier aż po skład i kolory - paradoksalnie z konkurencyjnymi kolekcjami od Hachette czy DeAgostini nie mam takich problemów z odbiorem.
Zdaję sobie sprawę że w moim malkontenctwie jestem osamotniony i swoiej reakcji alergicznej dopatruję się w fatalnym odbiorze tomu pierwszego... tyle numerów przeszło a smród pozostał.

Bardzo proszę Bazyla żeby mnie nie kamienował z racji na słoneczny dzień :)
« Ostatnia zmiana: So, 06 Kwiecień 2019, 11:47:46 wysłana przez Teli »

Offline Gascon200

« Odpowiedź #167 dnia: So, 06 Kwiecień 2019, 11:44:14 »
No cóż, nie będziemy wiedzieć czy jest czego żałować, dopóki nie dowiemy się jak Egmont zareaguje na zniknięcie WKKDC.

Podobało mi się to co robili przed kolekcją. Wprowadzili kilka serii (JLA, Gotham Central, Batman/Superman, Jonah Hex) i gdyby kontynuowali te "linie wydawniczą", byłaby szansa na kolejne. Problem w tym, że chyba żadna z nich nie była hitem. No ale po coś te wyłączność na DC mają, dlatego czekam na to co w kwestii DC postanowi Egmont.

A to nie jest tak, że JLA przestali wydawać, bo w amerykańskiej wersji nie wyszło już kolejnych tomów w formie HC Deluxe?

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #168 dnia: So, 06 Kwiecień 2019, 11:52:17 »
Tak, Deluxe Edition zbierało tylko Morrisona.  Chodziło mi o to, że Egmont nie wprowadzał kolejnych serii w tym standardzie.

Offline Antari

« Odpowiedź #169 dnia: So, 06 Kwiecień 2019, 11:54:34 »
A to nie jest tak, że JLA przestali wydawać, bo w amerykańskiej wersji nie wyszło już kolejnych tomów w formie HC Deluxe?

Od początku zapowiadali tylko run Morrisona, który odszedł po #41. Szum był tylko przez olanie Earth 2, który też pisał Morrison.

@JanT: Dlaczego podajesz, że nie dostaniemy tomów Superman: Krisis of the Krimson Kryptonite i Hawkman: Endless Flight, skoro to mają być u nas 79 i 80?
« Ostatnia zmiana: So, 06 Kwiecień 2019, 11:59:38 wysłana przez Antari »

JanT

• Gość
« Odpowiedź #170 dnia: So, 06 Kwiecień 2019, 12:14:28 »
Jeśli zestawienie sprzedaży Gildii aż tak oddaje sprzedaż ogólną? Dobrze by było, bo akurat Gotham Cetral jest rewelacyjną serią.
Dodruki też na pewno jakieś były.

@JanT: Dlaczego podajesz, że nie dostaniemy tomów Superman: Krisis of the Krimson Kryptonite i Hawkman: Endless Flight, skoro to mają być u nas 79 i 80?
Zapomniałem o tym przesunięciu :) Poprawiam.
« Ostatnia zmiana: So, 06 Kwiecień 2019, 12:17:21 wysłana przez JanT »

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #171 dnia: So, 06 Kwiecień 2019, 16:17:41 »
Nadal twierdzę, że komiksy DC nie sprzedają się dobrze. Ile to mamy zapowiedzi na czerwiec? 2 DC Odrodzenie i 1 DC Deluxe. Zamknięcie 2 serii z DC Odrodzenie, zakończeni WKKDC, ostatni to Hex ta kiedy wyszedł? Sam cały czas piszesz, że będzie miękki restart to powinni się sprężać z niektórymi seriami, a tak nie robią. Jestem też przekonany, że po tych szumnych ogłoszenia co do DC Black Label okaże się, że dostaniemy tylko jeden komiks w tym roku.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #172 dnia: So, 06 Kwiecień 2019, 16:32:42 »
Od dawno wiadomo że sprzedają się gorzej niż Marvel więc niczego tu nie odkryłeś :) 2 Rebirthy na miesiąc mogą być już cały czas. A twoje "nie sprzedają się dodrze" jest jak zwykle na wyrost bo sprzedają się dobrze tylko nie tak jak Marvel.
« Ostatnia zmiana: So, 06 Kwiecień 2019, 16:35:14 wysłana przez JanT »

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #173 dnia: So, 06 Kwiecień 2019, 16:37:11 »
2 Rebirthy na miesiąc mogą być już cały czas.
To coś słabo, a miało być tak pięknie jak przy Marvel Now. Zatem DC się nie sprzedaje, to po co cały czas, ktoś piszę, że zamknięcie WKKDC to wina Egmontu?

JanT

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: So, 06 Kwiecień 2019, 16:38:09 »
Zatem DC się nie sprzedaje
I znowu  ;D Jak coś nie sprzedaje się tak jak Mavel to znaczy że sprzedaje się źle  ;D Czyli wszystko w Polsce co nie jest Marvelem sprzedaje się źle  ;D A nie chcę mi się z tobą gadać  :P
« Ostatnia zmiana: So, 06 Kwiecień 2019, 16:56:25 wysłana przez JanT »

Offline SawiK

« Odpowiedź #175 dnia: So, 06 Kwiecień 2019, 19:09:00 »
Eh skoro tak zle sie to wkkdc sprzedaje to po co przedłużali. Chyba nie dla tej garstki fanow i prenumeratorów. Moze i przedłuża dalej by Bazyl zdobyl w koncu Kingdom Kome ;)
« Ostatnia zmiana: So, 06 Kwiecień 2019, 20:23:31 wysłana przez SawiK »

Online radef

« Odpowiedź #176 dnia: So, 06 Kwiecień 2019, 20:07:57 »
Zatem DC się nie sprzedaje, to po co cały czas, ktoś piszę, że zamknięcie WKKDC to wina Egmontu?
Nie mówmy, że się nie sprzedaje, bo wówczas Egmont nie wydawałby co najmniej 3 tytułów od DC miesięcznie. Po prostu sprzedaje się gorzej lub poniżej oczekiwań.
Chwilowy spadek ilości wydawanych komiksów z DC może wpłynąć nawet korzystnie na kolejne lata, ponieważ może czytelnicy odczują ich "głód" i sprzedaż wzrośnie.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

JanT

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: So, 06 Kwiecień 2019, 20:21:12 »
Przecież nawet jak Rebirth będzie ciągle po 2 na miesiąc to po wakacjach dochodzi Black Label i inne  :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #178 dnia: So, 06 Kwiecień 2019, 21:11:25 »
zamknięcie WKKDC to wina Egmontu?

No wreszcie napisałeś coś, z czym mogę się z tobą zgodzić. Oczywiście że tak. :D

Przeczytałem dziś Superman/Shazam. Strasznie szybko poszło. Mogłem wziąć jeszcze Galactic Storm, żeby dziś w poczekalni jeszcze poczytać. Historia niezła jak na takie początki, ale ma się straszny niedosyt przy zakończeniu. Człowiek od razu chce więcej, więc na pewno Shazam od Egmontu wyląduje na mojej liście zakupów. Zresztą - tego co wydali z N52 też kupiłem i też mi się podobał. Kreska może być. Cook i Sale byli gorsi. Na pewno też mnie nie zmęczyła jak ostatni tom z Batmanem i Supermanem. Oszczędna ale funkcjonalna. Tylko szkoda tej zimnej palety barw.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #179 dnia: So, 06 Kwiecień 2019, 21:45:47 »
Przeglądam co by mnie interesowało z pozostałych tomów, które u nas wyjdą, i widzę kilka fajnych rzeczy. Przede wszystkim JSA: The Golden Age.

Zastanawiam się nad tym tytułem. Możesz coś więcej napisać? Oceny ma raczej wysokie, ale nie dość, że to Elseworld, to jeszcze z mniej rozpoznawalnymi postaciami. Do tego czytałem gdzieś, że ciężko się połapać, jeżeli nie zna się postaci DC z Golden Age.