Autor Wątek: Vertigo  (Przeczytany 98290 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline donT

Odp: Vertigo
« Odpowiedź #390 dnia: Cz, 03 Kwiecień 2025, 20:05:23 »
Ok, dzieki, bylem pewny, ze deluxe. Zatem do rozwazenia😎
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline mackee

« Odpowiedź #391 dnia: Cz, 21 Sierpień 2025, 20:44:28 »
Czy jakaś dobra dusza byłaby w stanie zeskanować / zrobić bardzo dobrej jakości zdjęcia wszystkich powierzchni Slipcase do Absolute Preacher t. 3?
Kupiłem wersję bez Slipcase, ale spróbuję ją sobie sam wykonać manualnie - pomogłoby gdybym miał oryginalne wzory, żeby nie rzeźbić z grafikami z internetu.
Przy okazji potestuje sobię technologię, to może porobię sobie to na coś innego.
Z góry dziękuję.

Offline Archie

« Odpowiedź #392 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 15:46:02 »
Góra taka sama jak w 1 i 2, bok z tytułem czarny. Front to okładka z #66, a tył to okładka z #51.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline michał81

« Odpowiedź #393 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 05:44:53 »
Vertigo wraca, czyli oficjalne zapowiedzi z tegorocznego NYCC:

miniseria SWAMP THING 1989 zbierająca nigdy nieopublikowane zeszyty z runu Ricka Veitcha z oryginalnego THE SAGA OF THE SWAMP THING, wydana w ramach DC Black Label

powrót 100 Naboi, całość podobno ma być w czerni i bieli

plus kontynuacja THE NICE HOUSE BY THE SEA
« Ostatnia zmiana: Pt, 10 Październik 2025, 05:52:00 wysłana przez michał81 »

Online Takesh

« Odpowiedź #394 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 08:06:41 »
No ciekawe jaka jakość tych historii będzie. Pewnie coś wpadnie w moje ręce. A Samp Thing Veitcha to musowo.

Online Castiglione

« Odpowiedź #395 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 10:15:41 »
Fajnie, w końcu jakieś info, bo w sumie od ogłoszenia powrotu była cisza. Ciekawe co z tego dostaniemy w PL.

Offline michał81

« Odpowiedź #396 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 10:23:45 »
Fajnie, w końcu jakieś info, bo w sumie od ogłoszenia powrotu była cisza. Ciekawe co z tego dostaniemy w PL.
THE NICE HOUSE BY THE SEA bo to już zostało zapowiedziane.

Online Castiglione

« Odpowiedź #397 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 10:35:10 »
To tak, pewnie "100 naboi" też, bardziej mnie interesują pozostałe tytuły.

« Odpowiedź #398 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 12:00:10 »
Liczyłem po cichu na Hellblazera od Spurriera, ale może kiedyś. Bankowo sprawdzę Swamp Thinga, pozostałe zapowiedzi też fajne, choć nowe 100 Kulek zupełnie mnie nie grzeje - chyba rozczarowujący koniec głównej serii i zaledwie niezły spin-off studzą ekscytację.

« Odpowiedź #399 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 12:37:00 »
Liczyłem po cichu na Hellblazera od Spurriera, ale może kiedyś. Bankowo sprawdzę Swamp Thinga, pozostałe zapowiedzi też fajne, choć nowe 100 Kulek zupełnie mnie nie grzeje - chyba rozczarowujący koniec głównej serii i zaledwie niezły spin-off studzą ekscytację.

Tak. Fajnie, że idą w nowe tytuły, stawiają na twórców młodego i średniego pokolenia, ale w perspektywie 10 tytuł boli brak jakiejś topowej marki. Nieobecność Hellblazera dziwi mocno, a przecież jest tam mnóstwo nieoczywistych rzeczy, np. Czarna Orchidea w rękach jakiegoś szalonego grafika (Javier Rodriguez!) to no-brainer. Szkoda, że nie dano tytułu jakiemuś dziadowi ze "starego Vertigo" ("Milligan, masz tu kontrakt na 12 zeszytów, zrób coś pojebanego jak za starych dobrych czasów").
kolorowezeszyty.blogspot.com

Online Takesh

« Odpowiedź #400 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 18:05:07 »
Stare Vertigo zrobili sobie marki. Może nowe też to zrobi?

Obyśmy dostali jak najlepsze komiksy!

Offline michał81

« Odpowiedź #401 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 22:43:44 »
To tak, pewnie "100 naboi" też, bardziej mnie interesują pozostałe tytuły.
Gdybym miał obstawiać to centrala może wymóc na Egmoncie wydanie czegoś z tych nowych pozycji.

Jakbym miał obstawiać to poza wspomnianymi "100 nabojami" dołożyłbym coś z tych tytułów: "A walking shadow", "Black Tower", "Crying Doll" i może "Necretaceous" ze względu na twórców odpowiadających za te komiksy, bo są rozpoznawalni na polskim rynku.

Online Castiglione

« Odpowiedź #402 dnia: Nd, 12 Październik 2025, 22:55:29 »
Gdybym miał obstawiać to centrala może wymóc na Egmoncie wydanie czegoś z tych nowych pozycji.
No ja mam nadzieję, że tak będzie ;D

Patrząc tylko po okładkach, to "Bleeding Hearts" wygląda całkiem fajnie, ma taki klimat rysunków z dawnego Vertigo. A no i oczywiście chciałbym tego "Swamp Thinga", ale to by najpierw musieli wydać run Veitcha.
« Ostatnia zmiana: Nd, 12 Październik 2025, 22:57:08 wysłana przez Castiglione »

« Odpowiedź #403 dnia: Pn, 13 Październik 2025, 09:26:37 »
Stare Vertigo zrobili sobie marki. Może nowe też to zrobi?

Obyśmy dostali jak najlepsze komiksy!

Oj tak, jak najbardziej!
kolorowezeszyty.blogspot.com

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #404 dnia: Wt, 14 Październik 2025, 18:57:49 »
To chyba się już wyjaśniło dlaczego run Veitcha wydali ostatnio w SC, poodczas gdy pozostałe runy z 80s i 90s są w HC. Pewnie chcą sklecić omnibuska również z tymi zeszytami jak kurz opadnie. Dobrze kombinuję?