Autor Wątek: Vertigo  (Przeczytany 79125 razy)

Offline parsom

Odp: Vertigo
« Odpowiedź #345 dnia: So, 19 Październik 2024, 22:51:30 »
Od Vertigo oczekuję raczej więcej niż sprawnych horrorów. A i z tym bym polemizował - "Coś zabija dzieciaki" to straszna... popelina.

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #346 dnia: So, 19 Październik 2024, 22:51:37 »
4 lata temu "Vertigo" zamknięto. Teraz powrót. Oni tam już chyba naprawdę nie mają oryginalnych pomysłów.
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline Castiglione

« Odpowiedź #347 dnia: So, 19 Październik 2024, 22:52:14 »
Niby fajnie, bo zawsze lepiej mieć logo Vertigo niż Black Label, aczkolwiek po przeczytaniu tego newsa rzuca mi się na usta tylko "tonący brzytwy się chwyta".

Jak dla mnie to Black Label powinien się tyczyć tylko superhero, a cała reszta powinna wychodzić w Vertigo, a już przede wszystkim pierwotny katalog powinien być szybko przebrandowany.

Offline michał81

« Odpowiedź #348 dnia: So, 19 Październik 2024, 22:54:24 »
Z tego co się orientuję to wyszły już chyba 3 zeszyty Nice house on sea, czyli wychodzi że te pierwsze będę mieć logo jeszcze DC Black Label, a kolejne już DC Vertigo. Koszmar komplecisty
« Ostatnia zmiana: So, 19 Październik 2024, 22:56:12 wysłana przez michał81 »

Offline amsterdream

« Odpowiedź #349 dnia: Nd, 20 Październik 2024, 11:54:05 »
Amerykański przemysł komiksowy to już zjada własny ogon. Nie mogę się doczekać kiedy to wszystko jebnie.
Czas nas zmienił, chłopaki.

Ratujmy wilki!
https://dzialaj.greenpeace.pl/wilki

Offline xanar

« Odpowiedź #350 dnia: Nd, 20 Październik 2024, 12:05:29 »
No co tych chcesz dobre zmiany  :) zmiana logo na starsze, teraz zmiana nazwy linii wydawniczej na starszą  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Kandor

« Odpowiedź #351 dnia: Nd, 20 Październik 2024, 12:45:51 »
Amerykański przemysł komiksowy to już zjada własny ogon. Nie mogę się doczekać kiedy to wszystko jebnie.
To niech jebnie, co ci zależy? Zainwestowales tam jakieś środki? 😁Mnie osobiście podoba się powrót starego "bullet-logo" a jakieś trzy dni temu sobie pomyślałem "to może jeszcze Vertigo przywrócą..." I miałem rację. Nostalgia to potężna siła... To logo które kasują też nie było do końca nowe bo nawiązywało do starszych logo. Co do nowych zapowiedzi to dziwi (i trochę martwi) mnie brak informacji i powrocie "Starmana" Jamesa Robinsona (z udziałem także rysownika serii), który był zapowiedziany wstępnie już w lipcu😐

« Odpowiedź #352 dnia: Nd, 20 Październik 2024, 14:05:08 »
To nie tak, że średnio raz na dekadę mówi się tak?  ::) Niedługo 2025 i jakoś ten przemysł się trzyma całkiem nieźle jakby nie patrzeć.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

« Odpowiedź #353 dnia: Nd, 20 Październik 2024, 14:27:24 »
  Dla DC Comics już tylko Batman robi za kroplówkę, na 19 aktualnych serii, 10 dzieje się w Gotham. To plotki o zastanawianiu się Warnera nad sprzedażą tego działu nie są raczej bezpodstawne, gdyby nie to, że posiadanie DC Entertainment  daje im prawa do postaci Batmana, to już by dawno by położyli na tym krzyż. Komiks jako komiks w USA pewnie trzyma się nieźle, to wpisane w ich kulturę, ale dwaj giganci to raczej nie mają się najlepiej.

Offline Popiel

« Odpowiedź #354 dnia: Nd, 20 Październik 2024, 15:01:05 »
Brzmi to kuriozalnie. Vertigo powstało, bo mieli wiele dorosłych komiksów, które musieli wepchnąć w adekwatną szufladkę.

Teraz odtworzyli starą szufladkę, ale czy będą mieli co do niej wrzucić?

Offline Castiglione

« Odpowiedź #355 dnia: Nd, 20 Październik 2024, 16:12:00 »
Mam tylko nadzieję, że nie te wszystkie taśmowo produkowane Batmany. BL to tak zastąpiło Vertigo, że totalnie zmieniło profil, bezsensem było przenoszenie starego katalogu pod ten brand.

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #356 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 16:12:25 »
Brzmi to kuriozalnie. Vertigo powstało, bo mieli wiele dorosłych komiksów, które musieli wepchnąć w adekwatną szufladkę.

Człowieku słabej wiary :D Będą Tyniony i inne Kingi, a nawet znajdą się tacy, którzy napiszą, że to dobre ;) Oni już totalnie nie ogarniaja co czyniło DC wyjątkowym w latach 80.-90...

Jak ogłosili to zamknięcie Vertigo, to byłem na 100% pewien, że to przywrócą. Może nie tak szybko, ale jednak. Zjadanie własnego ogona, kompletny brak pomysłów. Oto co cechuje amerykańskie mainstreamowe komiksowo rodem z USA. I nie zanosi się na żadną zmianę w tej materii.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #357 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 17:27:00 »
Oni już totalnie nie ogarniaja co czyniło DC wyjątkowym w latach 80.-90...
Co czyniło DC w latach 90-ych wyjątkowym? Masz na myśli może kompletny brak pomysłów i zjadanie własnego ogona? Kopiowanie pomysłów Marvela? Branie pomysłów ze starych serii i rozciąganie ich na dziesiątki numerów żeby wyciągnąć więcej kasy? Mięśnie, które miały mięśnie?
Batman returns
his books to the library