Czyżby okazja dla E do wydania w PL?
Niby dlaczego? Tę serię DC wznowiło w trejdach ponad dekadę temu i nie wiem czy w ogóle ją dokończyli. Wiadome jest że Egmont bardziej wydaje kluczem AUTORÓW aniżeli tytułów: Gaiman, Moore, Morrison. Oczywiście nawet nazwisko nie gwarantuje, że wydawnictwo zdecyduje się na dany tytuł, czego dowodem jest to, że dopiero w tym roku wydani "The Invisibles" Morrisona, składanka Moore'a z uniwersum DC ma zaś opóźnienie. Chciałbym, ale wiesz, ja czytałem o tym compedium tydzień temu i je kupię tak jak kupię drugie kompendium Starmana i drugie Milestone. Mystery Theatre compendium jest planowane na marzec 2023 i może się opóźnić o miesiące a nawet lata (bo i tak się zdarzało - Starman) a nawet zostać skasowane. To są ekonomiczne wydania dla pasjonatów i są wydawane w miękkiej oprawie i opasłych tomiszczach właśnie dlatego bo nie ma szans (na razie) na wznowienia w innej formie. Ot, frajda dla kogoś, kto zawsze chciał przeczytać i długo czekał. Acha, no, SERIAL jest, pewnie że to TROCHĘ pomoże, ale TYLKO trochę, boomu na wznowienie przygood Wesleya Doddsa nie będzie, jak i dotąd nigdy nie było, te serie są bardzo luźno powiązane. Fakt, ja wiem o komiksie od tygodnia (od Omara, a potem sprwdziłem na Amazonie), ale przed premierą serialu "nobody give's a s...", a teraz po prostu wypada o tej edycji wspomnieć na portalach bo ma "sandman" w tytule, nieważne JAKI to Sandman.