Autor Wątek: Tomb Raider  (Przeczytany 10339 razy)

Online rapr

Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #45 dnia: Pn, 24 Listopad 2025, 17:50:02 »
Dostał ktoś z Was już Colossal numer 2 od Azylu albo Atomu? Widzę, że na tym drugim dostępność jest 24h :)

Online Takesh

« Odpowiedź #46 dnia: Pn, 24 Listopad 2025, 18:18:42 »
Ktoś ma już to drugie wydanie TR w wersji Krzykaczy? Jak to wygląda? Poprawili strony tytułowe? Czyli zmienili papier?

Offline Jaxx

« Odpowiedź #47 dnia: Pn, 24 Listopad 2025, 21:33:15 »
Ktoś ma już to drugie wydanie TR w wersji Krzykaczy? Jak to wygląda? Poprawili strony tytułowe? Czyli zmienili papier?

Przeglądaliśmy to na stoisku na NŻK. Tak, papier jest kredowy i tak - strony tytułowe poprawione. Nie ma już tych chamskich ramek wokół tytułów. Biję się z myślami, czy próbować sprzedać offset, co może być raczej niewykonalne w tym momencie i kupić wznowienie, zostając z tomami 2-4 na offsecie, czy machnąć ręką.

Offline Pestak

« Odpowiedź #48 dnia: Pn, 24 Listopad 2025, 21:44:19 »
Chcecie pozbywać się offsetu? Przeciec tu na forum prawie każdy przekonuje, że to taki super papier, bijący kredę na głowę:)

Offline Piterrini

« Odpowiedź #49 dnia: Pn, 24 Listopad 2025, 22:30:33 »
Raczej: w kwestii papieru wskazywałem (i kilka innych osób), że nie rozumiesz co piszesz, a jak widać wyżej nie rozumiesz też tego co pisze się do Ciebie...

Widzę że już miesiąc temu w temacie Screamu było info o zmianie papieru, trochę bez echa przeszło, a zasługuje na podobne "nagłośnienie" jak to co puścili przy pierwszym wydaniu - absurdalne powody dlaczego wybrali offset do komiksu, który na offsecie wydawany być nie powinien, do tego później każdy komunikat z ich strony był bardziej komiczny od poprzedniego...
Ogromny plus, że dodrukowali poprawiając błędy, ale znów otoczka: "na życzenie czytelników", też że cena niższa (mimo że wyższa, ale niższa niż gdyby teraz było inaczej; "A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości i wasz synek mały przechodził w przyszłości") bo kreda, no i skąd nagle chęć poprawy błędów - na poprawę był świetny moment od razu po tomie 1, tymczasem szli w zaparte, że offset to tak jak miało być i lecieli dalej...

Online Castiglione

« Odpowiedź #50 dnia: Pn, 24 Listopad 2025, 22:57:20 »
Dokładnie. Ludzie zabiegają o offset w przypadku komiksów, do których pasuje, czyli takich, które były przygotowywane pod offset, a nie do tych rysowanych i kolorowanych typowo pod kredę, jak TR...

Offline Pestak

« Odpowiedź #51 dnia: Pn, 24 Listopad 2025, 23:09:18 »
Dla mnie kreda idealnie pasuje do stylu Jima Lee, ale Egmont spieprzył sprawę dając War Journal na offsecie. niestety wątpię żeby się zreflektowali jak Scream i naprawili swój kardynalny błąd.

Online Takesh

« Odpowiedź #52 dnia: Dzisiaj o 07:54:47 »
Przeglądaliśmy to na stoisku na NŻK. Tak, papier jest kredowy i tak - strony tytułowe poprawione. Nie ma już tych chamskich ramek wokół tytułów. Biję się z myślami, czy próbować sprzedać offset, co może być raczej niewykonalne w tym momencie i kupić wznowienie, zostając z tomami 2-4 na offsecie, czy machnąć ręką.

Dzięki za info  :)

To teraz prośbą do kogoś, kto już ma TR1 na kredzie: jakieś fotki tych nowych stron tytułowych?

Offline Pestak

« Odpowiedź #53 dnia: Dzisiaj o 08:06:15 »
Cieszę się, że przeczekałem pokusę zakupu tego Tombraidera na tym beznadziejnym offsecie, już zamówiłem
sobie pierwszy tom na kredzie.:)

Offline michał81

« Odpowiedź #54 dnia: Dzisiaj o 10:07:45 »
Dzięki za info  :)

To teraz prośbą do kogoś, kto już ma TR1 na kredzie: jakieś fotki tych nowych stron tytułowych?
męcz @Leyeka o foty bo wiem że kupił ;)