Autor Wątek: The Punisher  (Przeczytany 251562 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online michał81

Odp: The Punisher
« Odpowiedź #750 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 12:34:56 »
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem co nie które osoby, ale Marvel nie zabił Franka.

Spoiler: PokażUkryj
Punisher nie zginął, choć tak myślą superbohaterowie. Finalnie trafił do Weirdworldu (innego wymiar w uniwersum Marvela, taki świat w klimatach Conana).

Natomiast w uniwersum funkcjonuje jeszcze jego przyszła forma w postaci Comics Ghost Ridera, który dostał nową serię.

Offline Xmen

« Odpowiedź #751 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 13:26:25 »
No może nie zginął, ale jednak smutek że z każdego chcą zrobić bezpłciowego, cukierkowo żelkowego wojownika tęczy. Punisher w kosmosie? To będzie świetna seria  :-\
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online michał81

« Odpowiedź #752 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 13:30:01 »
Punisher w kosmosie? To będzie świetna seria  :-\
Nie Punisher. Czytaj ze zrozumieniem. Przynajmniej poprzednia seria była świetna.

Offline Kandor

« Odpowiedź #753 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 13:55:00 »
Nie zapominajmy o alternatywnej wersji Franka (nie związanej z postacią CG) z komiksu "Space: Punisher", która była całkiem fajna :-) Faktycznie, Cosmic GR to NIE Punisher, ale najfajniej g... się znać na komiksach i wciąż narzekać na "wojowników tęczy" zabierających nam "bohaterów dzieciństwa" :-) Swoją drogą ile jest takich cukierkowo żelkowych postaci? Czy to nie takie psioczenie jak np. ludzi wypowiadających się o komiksach, a nie mających nigdy komiksu w ręce (z dekadę temu wystawiłem jakieś komiksy na sprzedaż i otrzymałem e-mail od pewnej pani "chciałabym zakupić jakiś komiks dla syna, ale żeby w nim krew nie lała się strumieniami i aby nie ociekał seksem" - nie wiem czemu ale miałem ochotę wyć w tamtym momencie ;-D)?
« Ostatnia zmiana: Pt, 09 Czerwiec 2023, 14:00:10 wysłana przez Kandor »

Offline Warpath

« Odpowiedź #754 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 14:41:35 »
Cosmic Ghost Rider to nic innego jak kosmiczny Deadpool.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #755 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 14:47:53 »
To ja już nic nie rozumiem - to Ghost Rider, Punisher czy Deadpool?

Offline Interloper

« Odpowiedź #756 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 14:55:05 »
Cosmic Ghost Rider to Frank Castle z mocami Ghost Ridera i kosmicznymi mocami Galactusa. Poza tym odbiło mu palmę od życia przez tysiące lat i gada jak wariat, coś na wzór Deadpoola właśnie.
Postać jest to nawet fajna, jak ktoś chce poznać, to nie ma większej ilości komiksów do czytania. Wystarczy Thanos pisany przez Donny'ego Catesa oraz miniseria Cosmic Ghost Rider również napisana przez Donny'ego Catesa.

Fajne, rozrywkowe komiksy.

Offline Kandor

« Odpowiedź #757 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 14:56:18 »
To ja już nic nie rozumiem - to Ghost Rider, Punisher czy Deadpool?
3 in 1. Nominalnie to taki GR, ale kosmiczny. Prywatnie to Frank Castle, dawny Punisher. Jeśli lata sobie po kosmosie i zachowuje się jak nasz stary, dobry, Deadpool, to pewnie można by go określić jako "kosmicznego Deadpoola" właśnie.

Offline Xmen

« Odpowiedź #758 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 15:10:08 »
Prawda jest taka, że Frank w uniwersum nadal istnieje i nawet zapowiedziano z nim nową serię, tylko że w kosmosie.
tak to napisałeś że raczej ciężko przeczytać "ze zrozumieniem"
@Kandor a jak to jest się znać na komiksach? czekam na pokaz wiedzy. Żeby czytać to co się chce czy lubi trzeba się znać na komiksach? Ile jest cukierkowych postaci? Prawie cały Marvelek jest cukierkowy. Nie chodzi o zabieranie " bohaterów z dzieciństwa" tylko o klepanie wszystkiego na jedno kopyto, żeby tylko nadawało się dla dzieci.
Up @Kandor, ale mówimy o nim ten "kosmiczny Deadpool" czy ta "kosmiczna Deadpool" , bo aż tak to ja się nie znam.
« Ostatnia zmiana: Pt, 09 Czerwiec 2023, 15:31:48 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #759 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 16:21:58 »
  Jason Aaron to zwykła bita pała. Niech oni dadzą już spokój biednemu Frankowi i zabiorą się za pisanie kolejnej serii Ameriki Chavez, może tym razem się sprzeda?

Offline HugoL3

« Odpowiedź #760 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 17:44:39 »
W ogóle skąd te podejrzenia, że Marvel chce się pozbyć Punishera (jako symbolu), skoro dalej wydawane są kolejne wznowienia jego wcześniejszych przygód?

Online michał81

« Odpowiedź #761 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 18:08:49 »
W ogóle skąd te podejrzenia, że Marvel chce się pozbyć Punishera (jako symbolu), skoro dalej wydawane są kolejne wznowienia jego wcześniejszych przygód?
Nie są. Epic Collection stoi od 2 lat w miejscu (ostatni w 2021). Ostatnie serie z MAX to też 2021. Nie ma wznowień pozostałych serii. Mavel nie wznawia i nie wydaje nowych zbiorczych z tym bohaterem (poza serią Aarona), co innego w przypadku Cosmic Ghost Ridera.
« Ostatnia zmiana: Pt, 09 Czerwiec 2023, 18:12:22 wysłana przez michał81 »

Offline Kandor

« Odpowiedź #762 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 18:11:02 »
Z tym że ostatnio chyba dali dodruk jednego epika: "Circle of Blood" - zapowiedziany na 27 czerwca.
« Ostatnia zmiana: Pt, 09 Czerwiec 2023, 18:27:01 wysłana przez Kandor »

Online michał81

« Odpowiedź #763 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 18:14:27 »
Z tym że ostatnio chyba dali dodruk jednego epika (tego co wychodzi wkrótce u nas).
Na pewno? Nie kojarzę, aby Omar o tym wspominał, chyba że coś przegapiłem.

Offline Kandor

« Odpowiedź #764 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 18:19:46 »
Na pewno? Nie kojarzę, aby Omar o tym wspominał, chyba że coś przegapiłem.
Bo co do epików to trzeba słuchać Curtisa :-) Zaktualizowałem (to ten wydany już u nas jako Tom 2): to reprint "Circle of Blood" na koniec miesiąca.

« Ostatnia zmiana: Pt, 09 Czerwiec 2023, 18:44:23 wysłana przez Kandor »