Autor Wątek: Swamp Thing chronologia  (Przeczytany 8100 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: Swamp Thing chronologia
« Odpowiedź #45 dnia: Cz, 22 Sierpień 2024, 10:34:49 »
Fajnie by było. Mają też gotowe tomy bezpośrednio poprzedzające Moore'a, np. "The Bronze Age - Volume 3" to zeszyty vol. 2 #1-19, czyli komplet sprzed jego runu.

Offline Takesh

« Odpowiedź #46 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 13:29:19 »
Jako, że zadawanie pytań w temacie Egmontu nie ma sensu w trakcie goownoboorzy, to zapytam tutaj.

Kto ma nowego Potwora od E i jednocześnie wersję Absolute, albo Bronze Age? Jak wypada nasze wydanie? Jak papier? Kolory pewnie nowe? I czy warte nasze, czy jednak Absolute? A może Bronze Age jest najlepsze? Bo wacham się, a portfel nie jest z gumy...

Offline Castiglione

« Odpowiedź #47 dnia: Wt, 01 Październik 2024, 20:46:53 »
Ja mam Bronze Age, więc jak coś to mogę cyknąć jakieś zdjęcia konkretnych stron. DC Limited nie brałem.

Offline dreamer36

« Odpowiedź #48 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 10:23:58 »
Jako, że zadawanie pytań w temacie Egmontu nie ma sensu w trakcie goownoboorzy, to zapytam tutaj.

Kto ma nowego Potwora od E i jednocześnie wersję Absolute, albo Bronze Age? Jak wypada nasze wydanie? Jak papier? Kolory pewnie nowe? I czy warte nasze, czy jednak Absolute? A może Bronze Age jest najlepsze? Bo wacham się, a portfel nie jest z gumy...

Ja mam Potwora od E i uważam, że papier jest naprawdę dobry. Jest to gruba kreta, ale nie taka błyszcząca, nie jest też idealnie biała - wg mnie wydanie jest super. Niestety nie porównam do wydań eng bo nie mam, ale wydanie Egmontu mogę z czystym sumieniem polecić

Offline Death

« Odpowiedź #49 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 10:40:55 »
No tak, w kategorii kreda, to bardzo dobry papier. Ale jak kupiłeś razem z Bronią X, to wiesz, że jeszcze lepszy byłby weaponowy offset. :)

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #50 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 10:46:52 »
Bronze Age Omnibus jest na kredzie, ale nie bardzo błyszczącej. Kolory średnio intensywne. Dobrze to wygląda.

Jest adnotacja "Interior color reconstruction by DIGIKORE"

Offline dreamer36

« Odpowiedź #51 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 12:46:30 »
No tak, w kategorii kreda, to bardzo dobry papier. Ale jak kupiłeś razem z Bronią X, to wiesz, że jeszcze lepszy byłby weaponowy offset. :)

Pewnie masz rację (Broń X mam i ten offset robi 3/4 roboty w tym wydaniu) - ale nic mi z narzekania, więc pozostaje się cieszyć, że ta kreda nie błyszczy i jest trochę szarawa, przez co kolory wyglądają naprawdę dobrze. Jestem pozytywnie zaskoczony (bo spodziewałem się błyszczącej kredy) i nie rozmyślam co tam mogłoby być lepiej :)

Offline Takesh

« Odpowiedź #52 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 17:09:25 »
Dzięki wszystkim. Czyli wydanie E nie jest złe. Powiekszony format pewnie robi robotę, bo ja tę historię czytałem jeszcze w starych zeszytach. Dlatego za te pieniądze chciałbym jakość, a nie neonowe dziwadło.

A jak z tłumaczeniem? Choć tego pytania się boję...

Offline Castiglione

« Odpowiedź #53 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 21:04:05 »
Bronze Age Omnibus jest na kredzie, ale nie bardzo błyszczącej. Kolory średnio intensywne. Dobrze to wygląda.

Jest adnotacja "Interior color reconstruction by DIGIKORE"
To ja mam SC w trzech tomach i jest offset.

Offline Takesh

« Odpowiedź #54 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 22:21:26 »
Kolory są nowe w tym trzytomowym wydaniu?

Jak offset, to kusi. Myślałem mocno o tym wydaniu. W sumie największy kandydat. Całość sprzed Moore'a i taniej. Moore'a też mam na offsecie w SC. Pasowałoby.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #55 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 23:44:44 »
Postaram się jutro sprawdzić.

Edycja 3-tomowa jest na pewno lepsza pod względem kompletności, w omnibusie nie ma wszystkiego (zwłaszcza wyleciał materiał z drugiego tomu).