Autor Wątek: Superman  (Przeczytany 155168 razy)

Online xanar

Odp: Superman
« Odpowiedź #465 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 18:08:17 »
@xanar to akurat superman nie nightwing, i to kadr z antologii krótkich elseworldów.
No temat jest o Supermanie a nie Nightwingu, to jest z Superman Red Blue czy jakoś tak, teraz taka chwilowa moda na taką kolorystykę.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline sad_drone

« Odpowiedź #466 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 18:09:07 »
@xanar tak tak, założyłem że odnosisz się do pytania o te gwałty na nightwingu.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline Odyn

« Odpowiedź #467 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 19:41:57 »
Dzięki za wyklarowanie sytuacji!
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline sad_drone

« Odpowiedź #468 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 22:18:14 »
W ramach epilogu do naszej wspaniałej dyskusji o sprzedaży supermana, oddaje głos scenarzyscie komiksu, który opisuje jak tam sprzedaż supka aktualnie wygląda (polecam całość):

https://twitter.com/TomTaylorMade/status/1486034707762806785

(dla leniwych, trzeba kliknąć w obrazek dla lepszej jakości)

(dla wyjaśnienia, to sprzedaż w digitalu, fizycznie nr 7 jeszcze nie wyszedł)

I wisienka na torcie :

« Ostatnia zmiana: Śr, 26 Styczeń 2022, 22:29:22 wysłana przez sad_drone »

Offline gashu

« Odpowiedź #469 dnia: Cz, 27 Styczeń 2022, 14:29:05 »
Cóż to takiego scenarzyści DC wymodzili, że Jon Kent jest już nastolatkiem?
W serii Tomassiego ledwo do podstawówki chodził... :/

Offline michał81

« Odpowiedź #470 dnia: Cz, 27 Styczeń 2022, 15:17:54 »
Cóż to takiego scenarzyści DC wymodzili, że Jon Kent jest już nastolatkiem?
To tylko Bendis. Zresztą całość wyszła też u nas.

Offline Pan F.

« Odpowiedź #471 dnia: Cz, 27 Styczeń 2022, 15:44:48 »
Hej, może mi ktoś wyjaśnić, jak Superman z przed Flashpointu wrócił do komiksów po śmierci Supermana 52? Gdzie on był w tym czasie i jak wrócił?
6 rozdział już jest !
Aż 22 strony!!! Link poniżej :)

https://webkomiksy.pl/komiks/pomocny?v=vvgnXoSBG6-f

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #472 dnia: Cz, 27 Styczeń 2022, 16:25:43 »
Sadzie, a cóż ma chłopina innego pisać... Przecież współtworzenie tego tytuliku to zapewne jego główne źródło dochodu... Skończy się źródło, skończy się dochód... A jeśli przestanie skręcać się z rozkoszy na widok podrobionej tęczy tudzież odpuści jechanie po "denialistach" to z miejsca dołączy do grona takich autorów jak Chuck Dixon czy Ethan Van Sciver. A w takiej sytuacji o pisaniu czegokolwiek dla DC Comics (a tym bardziej dla Marvela) musiałby zapomnieć co najmniej do momentu zdefiniowania i wdrożenia kolejnej mądrości etapu. Dlatego musi ćwierkać zgodnie z aktualnie zatwierdzonym kluczem. Proste.

Panie F., więcej szczegółów w tym temacie odnajdziesz w poniższej, wydanej także u nas pozycji:

Offline sad_drone

« Odpowiedź #473 dnia: Cz, 27 Styczeń 2022, 16:29:29 »
@nawimar lll ja bym jednak wolal rozmawiac raczej o tresci jego postow niz czemu je pisze, wiec dopoki nie zaczniesz sie odnosic do np danych sprzedazowych ktore podal z amazonu i comixology (bo o tym jest post, czy sprzedaz rzeczywiscie padla tak jak prawa strona juz triumfalnie oglosila) nie mamy o czym rozmawiac.
« Ostatnia zmiana: Cz, 27 Styczeń 2022, 16:32:24 wysłana przez sad_drone »

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #474 dnia: Cz, 27 Styczeń 2022, 16:38:07 »
Sadzie, OK. Pozdrawiam i najlepszości.

Bibliotekarzu, nie obraź się, ale wprost nie mogę się powstrzymać, by nie przytoczyć zbitki, którą okazał się fragment jednego z Twoich postów skumulowany z Twoim podprofilowym opisem. Jak dla mnie wprost strzał w dziesiątkę :)

"To Tim okazał się bi a Dick prowokował strojem i dwukrotnie został zgwałcony"

"Za jaki świat zginął Tony Stark?"

P.S. Sori, że dopiero teraz, ale w tzw. międzyczasie miałem trochę bieganiny.

Offline gashu

« Odpowiedź #475 dnia: Cz, 27 Styczeń 2022, 17:32:21 »
To tylko Bendis. Zresztą całość wyszła też u nas.

Liczyłem na jakiś spoiler. :o
A nazwisko Bendisa na okładce już od dawna odstrasza mnie od zakupu firmowanych nim pozycji.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #476 dnia: Cz, 27 Styczeń 2022, 17:46:50 »
@nawimar lll ja bym jednak wolal rozmawiac raczej o tresci jego postow niz czemu je pisze, wiec dopoki nie zaczniesz sie odnosic do np danych sprzedazowych ktore podal z amazonu i comixology (bo o tym jest post, czy sprzedaz rzeczywiscie padla tak jak prawa strona juz triumfalnie oglosila) nie mamy o czym rozmawiac.
Ewidentnie widać, że nie ma po co wchodzić w dyskusję, te kilka postów starczy, żeby stwierdzić, że gość jest totalnie odklejony, a kiedy dostaje przed oczy konkretne liczby stwierdza tylko "nara, z tobą nie rozmawiam" xD.

Offline michał81

« Odpowiedź #477 dnia: Cz, 27 Styczeń 2022, 18:29:46 »
Liczyłem na jakiś spoiler. :o
A nazwisko Bendisa na okładce już od dawna odstrasza mnie od zakupu firmowanych nim pozycji.
No to niech będzie spoiler
Spoiler: PokażUkryj
Już w pierwszym komiksie Bendisa Superman - Człowiek ze Stali Jon opuszcza ziemię z dziadkiem Jor-Elem i udaje się w kosmos. Nie pamiętam teraz powodu, chyba chodziło o to kim ma stać się w przyszłości. Jona na ziemi nie było kilka tygodni, ale tam gdzie przebywał i przeżywał przygody czas płynął inaczej (chyba to był inny wymiar). Jon normalnie dorósł i jest obecnie nastolatkiem. Nie jest to jakieś nienaturalne postarzenie.

Offline Czarorkuk

« Odpowiedź #478 dnia: Cz, 27 Styczeń 2022, 18:43:37 »
Hej, może mi ktoś wyjaśnić, jak Superman z przed Flashpointu wrócił do komiksów po śmierci Supermana 52? Gdzie on był w tym czasie i jak wrócił?
A potem połączył się w którymś numerze, z esencją Supka z New52 i zrobiono mały retkon że ten Supek był caly czas w New52.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #479 dnia: Cz, 27 Styczeń 2022, 23:22:00 »
Bibliotekarzu, nie obraź się, ale wprost nie mogę się powstrzymać, by nie przytoczyć zbitki, którą okazał się fragment jednego z Twoich postów skumulowany z Twoim podprofilowym opisem. Jak dla mnie wprost strzał w dziesiątkę :)

"To Tim okazał się bi a Dick prowokował strojem i dwukrotnie został zgwałcony"

"Za jaki świat zginął Tony Stark?"
Na wstępie muszę zaznaczyć, że to cytat a nie mój tekst autorski, ale cieszę się, że prowokuje do refleksji. Po to jest.

Po to aby np. pojawiała się refleksja w kontekście tej dyskusji i wszystkiego co w niej padło. Za jaki świat zginął Tony Stark? Czy też co to znaczy być superbohaterem i o jaki świat walczą superbohaterowie? O taki, w którym fake newsy mają być ważniejsze od prawdy? O taki, w którym bohaterem nie będzie można zostać ze względu na preferencję seksualną? Skoro superbohater ma faworyzować fałsz kosztem prawdy i pilnować, by dobrze nie żyło się nikomu innemu oprócz białych mężczyzn hetero z europejskiego kręgu kulturowego, to co go różni od złoczyńcy?
Batman returns
his books to the library