Autor Wątek: Superman  (Przeczytany 148805 razy)

Offline WolfSazen

Odp: Superman
« Odpowiedź #765 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 15:42:03 »
Akcja musi być umiejscowiona chyba w głębokim PRL...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #766 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 15:51:46 »
Może to rzeczywistość z "Czerwonego Syna"? :)

« Odpowiedź #767 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 16:34:17 »
Większość Amerykanów nawet nie wie gdzie leży Polska, duża część też słysząc polski bierze nas na Rosjan. Więc może po prostu Oleksicki poszedł tym tokiem myślenia, szczególnie, że DC musi ten projekt najpierw zaakceptować z, zanim ukaże się on w tych antologiach (czyli Amerykanie)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Online donT

« Odpowiedź #768 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 16:57:09 »
Toz to przeciez Mateczka Rosja jak ta lala. Tylko wódki i niedzwiedzia (gdzies w tle) brakuje. 
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline LukCook

« Odpowiedź #769 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 17:34:14 »
Rzeczywiście, postacie jak wyjęte z głębokiego PRL za to panorama Warszawy dzisiejsza. Słabo to wygląda.

Offline Burizleif

« Odpowiedź #770 dnia: Wt, 01 Kwiecień 2025, 21:15:46 »
Niepokojąco bliskie zbliżenie do wschodu w aktualnej sytuacji politycznej.

Offline Masonna

« Odpowiedź #771 dnia: Pn, 07 Kwiecień 2025, 22:00:57 »
Himalaje żenady te kadry.
Komary rypią...

Offline amsterdream

« Odpowiedź #772 dnia: Pn, 07 Kwiecień 2025, 23:03:05 »
Oleksicki to chyba od 40 lat w Polsce nie mieszka, że taką chałturę serwuje.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #773 dnia: Pn, 07 Kwiecień 2025, 23:10:06 »
OJ TA MARZANNA, TAKA JAKBY ZA GIERKA🤣🤣🤣
Mózg rozdupcony, faktycznie.
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #774 dnia: Śr, 09 Kwiecień 2025, 00:48:00 »
Moja wczorajsza zdobycz z Atom Comics. Event Genesis, w którym pojawia się również elektryczny Superman.

What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #775 dnia: Pt, 18 Kwiecień 2025, 23:25:44 »
87 lat mojej ukochanej postaci.
Dzień Supermana i ja świętuję, toteż wybrałem sobie dzisiejsze lektury.

Online donT

« Odpowiedź #776 dnia: So, 19 Kwiecień 2025, 11:50:34 »
Czyli mamy eksperta, to pozwole sobie zapytac. Na irlandzkim amazonie w baaardzo okazyjnej cenie dostepny jest hc The Man od Steel Vol.1 Johna Byrne'a. Zawiera on kilka pierwszych tm-semicow, ktore kiedys mialem i bardzo lubilem. Nostalgia kopie mocno, glosno krzyczac - kup to! ale to jest zaledwie kilka zeszytow z prawie 500str kloca. Jak wypada reszta? Da sie to czytac? Warto? Uber fanem nie jestem i nigdy nie bylem, chce po prostu zaspokoic wewnetrzne dziecko.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Takesh

« Odpowiedź #777 dnia: So, 19 Kwiecień 2025, 11:54:24 »
Ja to czytałem już kilka razy. W zeszytach. Nawet na forum pisałem moje wrażenia. Powiem tak. Od początku do końca cały czas wysoki poziom. I wiele nowych wątków, które TM-Semic wycinał. Bardzo warto. Mam też już to wydanie w 4 hc, ale jeszcze nie czytałem i nie pamiętam co tam było w 1 tomie. Ale bierz.

Jedynie w 4 tomie brakuje chyba dwóch mini World of, ale teraz nie mam tego pod ręką i nie mogę sprawdzić.

Ja bardzo polecam.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #778 dnia: So, 19 Kwiecień 2025, 14:36:35 »
Ładna okładka Godfalla. To bym chciał po polsku.

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #779 dnia: So, 19 Kwiecień 2025, 17:48:19 »
Czyli mamy eksperta, to pozwole sobie zapytac. Na irlandzkim amazonie w baaardzo okazyjnej cenie dostepny jest hc The Man od Steel Vol.1 Johna Byrne'a. Zawiera on kilka pierwszych tm-semicow, ktore kiedys mialem i bardzo lubilem. Nostalgia kopie mocno, glosno krzyczac - kup to! ale to jest zaledwie kilka zeszytow z prawie 500str kloca. Jak wypada reszta? Da sie to czytac? Warto? Uber fanem nie jestem i nigdy nie bylem, chce po prostu zaspokoic wewnetrzne dziecko.

Te 4 tomy (The Man of Steel) runu Johna Byrne jak najbardziej warto. Później Superman The Exile Omnibus i Superman The Triangle Era Omnibus. We wrześniu ma wyjść Superman The Triangle Era Omnibus vol.2, który będzie zawierał między innymi Panic in the Sky, The Blaze/Satanus War i Death of Superman. Chciałbym, żeby uzupełnili lukę pomiędzy The Exile i pierwszym Triangle Era bo tam powinno być starcie Supka z Draagą, Maximą i Lobo. Eradication, Krypton Man Sagę i parę innych, któe były w TM Semic