Autor Wątek: Superman  (Przeczytany 147859 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Superman
« Odpowiedź #450 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 05:08:29 »
W Marvelu też tak mieli (vide m.in. seria z Samem Wilsonem jako Kapitanem Ameryka), a deklaracje formułowane były z tym samym sztucznym entuzjazmem. Skonczylo sie tak jak skonczylo.
Skończyło się tak, że od kwietnia Sam Wilson wraca jako Kapitan Ameryka.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #451 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 06:35:35 »
Dobrze Sadzie, to poczekaj sobie jeszcze mnie więcej do wczesnego lata, a trend rynkowy otrzymasz prosto w twarz z ekranu gdy z dużym prawdopodobieństwem ,,świetnie sprzedająca się seria" doczeka się swego finału tudzież gruntownego remasteringu. Oczywiście przy triumfalnych dźwiękach orkiestry strażackiej i z bunczucznymi deklaracjami identycznie brzmiacymi jak te przy każdej okazji zamykania przedsięwzięć z udziałem Young Avengers, które także i oczywiście były komercyjnymi (a jeszcze bardziej artystycznymi) "sukcesami"... I to jest właśnie to co pozwoliłem sobie określić jako zaklinanie rzeczywistości. Dodałbym do tego jeszcze obrażanie się na ,,niewrazliwych wobec nieubłaganego postepu" czytelników, którzy nie palą się do nabywania tych już do znudzenia monotematycznych wynalazków. Natomiast Sam Wilson zapewne ,,nie doleci" nawet do liczby epizodow seri z okresu ,,All-New, All-Different" i żeby to wiedzieć nie potrzeba konsultacji u Ossowieckiego. Po prostu zarzad Marvela brnie w ten temat skoro w MCU uparli się ,,strugac" Sama na Capa jakby po prostu nie mógł być dalej sobą....

Online Darth_Simon

« Odpowiedź #452 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 08:01:26 »
Nadal nic nie piszecie czy seria jest dobra czy zła a to jest chyba najistotniejsze a nie jeden z elementów postaci.

Mi na przykład nie podobał się motyw ujawnienia przez Supermana swojej tożsamości, gdyż powód dla którego to zrobił był moim zdaniem zbyt słaby i kłopoty z tego tytułu przewyższyły korzyści.
Jednakże same konsekwencje były już w mojej ocenie opisywane fajnie i logicznie.   
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #453 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 08:16:11 »
Bo zasadniczym problemem jest przede wszystkim zjawisko, któremu ten tytuł został poddany, a którego ostatnimi laty w tego typu produkcjach aż nadto. 

Offline sad_drone

« Odpowiedź #454 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 09:10:54 »
@darth_simon tu nikt komiksu nie czytal ;)

@Nawimar twoje generalne poglady na temat lewicowych tresci w komiksach znam, zdazyles je 15 razy juz powtorzyc, ale nie o tym byla rozmowa. Faktem ktory podwazales byl niewatpliwy sukces zeszytu piatego. Co bedzie dalej zobaczymy, rowniez nie sadze zeby utrzymala sie wysoka sprzedaz. Dalej sie tez nie dowiedzialem gdzie jest potwierdzenie tego ze kelen czegos nie wylapal w artykule ;)

Generalnie juz rozumiem swoj blad, myslalem ze jak zlecial sie caly kurnik po wrzuceniu artykulu ktory rzekomo niszczy lewactwo to zakladalem ze ktos z prawej strony go przeczytal. Tymczasem okazuje sie ze o tresci poki co mial cos do powiedzenia tylko kelen i bibliotekarz ktorzy sa po drugiej stronie barykady. Prosba chlopaki, ja z wami z checia podyskutuje ale wkladajcie jakis minimalny wysilek poznawczy w te dyskusje chociaz, a nie tylko naglowki czytacie.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #455 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 10:24:04 »
Nadal nic nie piszecie czy seria jest dobra czy zła a to jest chyba najistotniejsze a nie jeden z elementów postaci.
Oceny krytyków są raczej przychylne.

Natomiast jeśli chodzi o jakość to inny run od Toma Taylora o bohaterze, który miał swój coming out jest bardzo dobrze oceniany. Chodzi o Nightwinga, który zaliczany jest do grona najlepszych serii komiksowych z ubiegłego roku.
Batman returns
his books to the library

Offline sad_drone

« Odpowiedź #456 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 10:36:09 »
@bibliotekarz nightwing mial coming out ? A to nie byl tim drake (red robin) ?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #457 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 10:54:40 »
Ten numer sprzedal sie tak dobrze bo przez ten zwrot akcji wszedzie o tym trabili - nawet mama mi mowila ze" tego twojego Batmana, tego niebieskiego pokazywali w tv" wiec sklepy i handlarze nabrali tego mnostwo jak to zawsze ma to miejsce przy glosnych numerach...

Offline sad_drone

« Odpowiedź #458 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 11:13:06 »
@sum41 tego nikt nie kwestionuje, wysoka sprzedaz srodkowego numeru serii to wynik wylacznie szumu medialnego i spekulantow, pytanie czy wplynie to na sprzedaz serii generalnie. Na razie wyszedl tylko annual ktory sie zalapal na jeden z rankingow sprzedazy, ale ciezko po nim wyrokowac co dalej.
« Ostatnia zmiana: Śr, 26 Styczeń 2022, 11:16:33 wysłana przez sad_drone »

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #459 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 17:02:29 »
@bibliotekarz nightwing mial coming out ? A to nie byl tim drake (red robin) ?
Tak, pomyliłem oczywiście. To Tim okazał się bi a Dick prowokował strojem i dwukrotnie został zgwałcony.
Batman returns
his books to the library

Offline donT

« Odpowiedź #460 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 17:40:08 »
Tim okazał się bi a Dick prowokował strojem i dwukrotnie został zgwałcony.

Matkobosko, to taka tematyke podejmuje sie w obecnie wydawanych laserach?
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Odyn

« Odpowiedź #461 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 17:47:04 »
Serio, Dicka zgwałcono w ostatnich komiksach? Taylor wpadł na taki pomysł? Coś ostatnio za dużo "miłości" męsko-męskiej w tych komiksach tego Pana. Chyba się cieszę, że nie jestem na bieżąco...
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline xanar

« Odpowiedź #462 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 17:52:32 »
Jeszcze coś takiego było ostatnio:

Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline sad_drone

« Odpowiedź #463 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 17:56:19 »
@dont, odyn Aż sprawdziłem, te gwałty to stara sprawa (początek 2000 i wcześniej), rozwodzić się nie będę bo każdy moze sobie wygooglać ale cały ten wątek jest strasznie dziwny i chyba autorka miała inny wydźwięk w planach pisząc tamten zeszyt. W każdym razie w nightwingu taylora nic takiego nie było.

@xanar to akurat superman nie nightwing, i to kadr z antologii krótkich elseworldów.
« Ostatnia zmiana: Śr, 26 Styczeń 2022, 18:00:39 wysłana przez sad_drone »

Offline kelen

« Odpowiedź #464 dnia: Śr, 26 Styczeń 2022, 18:01:10 »
@dont, odyn Aż sprawdziłem, te gwałty to stara sprawa (początek 2000 i wcześniej), rozwodzić się nie będę bo każdy moze sobie wygooglać ale cały ten wątek jest strasznie dziwny i chyba autorka miała inny wydźwięk w planach pisząc tamten zeszyt.

Rzuć okiem na ten wywiad sprzed kilku lat, myślę, że całkiem dobrze opisuje kontekst całej tej sytuacji https://thebatmanuniverse.net/tbu-exclusive-3/