Sklecę kilka słów na temat:
Superman - Czerwony Syn
Nie ma co ukrywać - w kulturze polskich fanów komiksu tzw. Złoty Graal, nakład dawno wyczerpany i komiks dostępny już tylko z 2-nd handu w cenach różnych ale raczej wysokich niż niskich

Czy warto się bujać i szukać tej pozycji ?
Zdecydowanie tak !
Nie trzeba być zagorzałym fanem Extrapana, żeby się połapać w historii bo jest to w zupełnie alternatywna wizja supermanowej rzeczywistości i o ile są pewne smaczki to zapewne każdy, nawet średnio zaznajomiony z tym bohaterem będzie w stanie je sobie ogarnąć i zrozumieć bo przecież każdy wie kim jest Lex Luthor czy Brainiac, prawda ?

O czym jest ten komiks ? Okładka mówi wszystko: Superman jest ikoną świata Wschodniego

Zgadnijcie kto zastępuję Stalina po jego śmierci ?

Jako miłośnikowi wszelkiej maści historii alternatywnych z cyklu "co by było gdyby..." komiks podobał mi się szalenie, dałem się kupić od razu w świat przedstawiony przez autorów i zaskakująco łatwo mi było przebić ikonę Zachodniego świata na gwiazdę klasy robotniczej i zupełną zamianę ról - czyli cały Zachód, jeśli chce pokonać Supermana musi trzymać mocno kciuki za Luthor'a

Całość czyta się dość szybko, łatwo i przyjemnie - na plus dochodzi jeszcze bardzo miłe zakończenie.
A zatem polecam komiks die hard'owcom oraz totalnym nowicjuszom - naprawdę warto