Autor Wątek: Strażnicy  (Przeczytany 32976 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Popiel

Odp: Strażnicy
« Odpowiedź #195 dnia: Śr, 06 Marzec 2024, 08:31:59 »
Potrafi być bardzo dużo kadrów na jednej stronie

Nie mam pod ręką swojego egzemplarza, ale nie przypominam sobie, żeby na którejkolwiek stronie było więcej niż dziewięć kadrów.

Online michał81

« Odpowiedź #196 dnia: Śr, 06 Marzec 2024, 08:40:42 »
Nie mam pod ręką swojego egzemplarza, ale nie przypominam sobie, żeby na którejkolwiek stronie było więcej niż dziewięć kadrów.
Bo tak wlaśnie jest i chyba te 9 kadrów to jest dla Skandalisty dużo.

Online xanar

« Odpowiedź #197 dnia: Śr, 06 Marzec 2024, 08:44:01 »
Taki Kryzys Kryzys na Nieskończonych Ziemiach, który wychodził w tym samym czasie potrafił mieć po dwanaście.
Twój komiks jest lepszy niż mój

« Odpowiedź #198 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 19:31:34 »
Mniejsza wersja prędzej czy później będzie miała dodruk. Lepiej poczekać.
Pytanie kiedy, Egmont zwykle nawet nie ogłaszał nawet nigdy chyba jego dodruku, a po prostu to robił, bo i tak to jest taki komiks który zna każdy i sprzedaje się mimo lat. Liczę więc, że zrobi to w przeciągu paru miesięcy, bo sam osobiście nie mam go na półce, a chciałem sobie wreszcie nadrobić, szczególnie, że od 2 lat Zegar Zagłady kupiony na jakieś wyprzedaży czeka w folii. Obawiam się jednak, że będzie on w stylu V jak Vendetty, zmienią okładkę np i podniosę cenę, bo większe ceny ogólnie są itp.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Popiel

« Odpowiedź #199 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 20:34:41 »
Zegar Zagłady to najlepiej od razu puść dalej, póki w folii, bo takiego szitu to naprawdę długo trzeba szukać. Jak już spin-offy to o niebo lepiej "Gwardzistów" Cooke'a.

Offline Xmen

« Odpowiedź #200 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 21:56:11 »
Pytanie kiedy, Egmont zwykle nawet nie ogłaszał nawet nigdy chyba jego dodruku, a po prostu to robił, bo i tak to jest taki komiks który zna każdy i sprzedaje się mimo lat. Liczę więc, że zrobi to w przeciągu paru miesięcy, bo sam osobiście nie mam go na półce, a chciałem sobie wreszcie nadrobić, szczególnie, że od 2 lat Zegar Zagłady kupiony na jakieś wyprzedaży czeka w folii. Obawiam się jednak, że będzie on w stylu V jak Vendetty, zmienią okładkę np i podniosę cenę, bo większe ceny ogólnie są itp.
O ile się nie mylę to TK strażników wymieniał jako jeden z komiksów które zawsze chcą mieć w swojej ofercie, w któryms sobotnim nagraniu o tym wspominał.
Ciężko powiedzieć kiedy dodruk, cena na bank będzie większa.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online xanar

« Odpowiedź #201 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 23:14:25 »
Jak ktoś się na stawia, że to będzie kontynuacja Strażników to trzeba sobie darować Zegar Zagłady.
Jeżeli ktoś chce przeczytać dobry event DC to polecam.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #202 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 23:34:08 »
Jak ktoś się na stawia, że to będzie kontynuacja Strażników to trzeba sobie darować Zegar Zagłady.
Zegar zagłady dobrym eventem? Nie no, szanujmy się:)

Offline Xmen

« Odpowiedź #203 dnia: Śr, 03 Kwiecień 2024, 23:54:27 »
Zegar zagłady dobry event? Dawno nie słyszałem większego absurdu.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #204 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 00:25:08 »
Nie chodzi o sam fakt kontynuacji, bo to, że Zegar Zagłady nie jest kontynuacją Strażników to wiem, bardziej chodziło mi o to, że wolę przeczytać Strażników jako pierwszych ze względu na sam fakt dla nich, i też wolę zapoznać się z postaciami tam, zanim siądę do Zegaru Zagłady.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Online xanar

« Odpowiedź #205 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 00:33:18 »
Zegar zagłady dobrym eventem? Nie no, szanujmy się:)
Oczywiście, że tak, jako łącznik New52 i Rebirth.

Offline Gazza

« Odpowiedź #206 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 11:03:49 »
Dla mnie to też "dobry event", ale przede wszystkim dobra "kontynuacja". Oczywiście można go całkowicie pominąć i pozostać przy samych Strażnikach, ale to ciekawe "what if..." oraz fajnych hołd Johnsa w kierunku dzieła Moore'a/Gobbons'a oraz prawdziwa uczta dla oczu miłośników twórczości G. Franka.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #207 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 11:40:29 »
Mnie również "Zegar..." bardzo mile zaskoczył. Nie da się ukryć, że to najbardziej wymagająca realizacja w dotychczasowym dorobku Geoffa Johnsa, scenarzysty bardzo sprawnego, ale jednak nie tej klasy co ów cały kultysta węża Glykona. O tym, że Johns srodze się przy tej pracy napocił znać już tylko po przedłużającym się trybie publikacji poszczególnych epizodów. Przed lekturą spodziewałem się, że będzie gorzej, choć równocześnie bez tragedii. A tymczasem obyło się bez obrazoburstwa. Stąd nie trzeba się na tę pozycje obrażać i mimo wszystko warto ją rozpoznać. Gdyby nie natłok czytelniczych zaległości chętnie bym sobie to albumiszcze przypomniał.

Offline Popiel

« Odpowiedź #208 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 12:39:37 »
"Zegar Zagłady" nie zachowuje nawet pół procenta ducha oryginalnych "Strażników" i aż po oczach bije cynizm twórców/wydawców i chęć podpięcia się pod uznaną markę, by jeszcze raz zmonetyzować legendę oraz w jakiś sposób nobilitować te kolorowe muppety z DC poprzez włączenie ich do świata stworzonego przez Moora i Gibbonsa.

Wspaniale wspominam dzień, w którym udało mi się sprzedać to ścierwo za jakieś 90% ceny zakupu. To była piękna chwila. Ciepłe promienie słońca tak urokliwie przebijały przez liście rozkwitających akacji...

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #209 dnia: Cz, 04 Kwiecień 2024, 12:52:10 »
Aż trudno uwierzyć, że ciepłe okazały się wówczas jedynie promienie  ;) ;D