0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
odnośnie zachwytów nad nowym kolorowaniem - ono jest zrobione jak dla komiksów robionych teraz, watchmen powstawało lata temu. czy to jest zgodne z duchem orginału?
Nie wiem czy jest zgodne z duchem oryginału. Kto wie, może jeśli Strażnicy powstali w aktualnych czasach to Gibbons użyłby właśnie takich kolorów jakie są teraz zastosowane. Wtedy nie mógł, bo nie było takiej technicznej możliwości. Wszystko to oczywiście przypuszczenia i domysły. Ja tylko wiem, że te kolory mi się podobają.
Z tym, ze tylko dla Ciebie jest to bieda wydanie, dla mnie to jest mega wydanie, kolekcjonerskie, w mega formacie, z fura dodatkow. Nie slyszalem by ktokolwiek inny nazywal to bieda wydaniem, ludzie sie nim jaraja. Tez bym wolal ze slipem, ale to jest detal.
Ja jestem w trakcie nauki rosyjskiego (na razie A1). No i zainspirowany wersją gruzińską podrzuconą przez kenjiego, poprosiłem żonę o prezent pod choinkę w postaci absolute'a po rosyjsku - https://zakazknig.pl/khraniteli/60024/
Trochę jednak niedosyt. Szarpnęli się na naprawdę wypasione wydanie i taki slipcase dopełniłby temat.
Da ktos fotki ze srodka nowego wydania? Ile cm maja marginesy? Ehh, gdzie jest Jacek Kolekcjoner jak go potrzeba.