Autor Wątek: Star Wars  (Przeczytany 109554 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kielo

Odp: Star Wars
« Odpowiedź #405 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 12:41:09 »
Ja z kolei czekam na Jar Jar Bink/Ewoks crossover  ;D

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #406 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 14:08:47 »

Offline Gazza

« Odpowiedź #407 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 14:24:13 »
No ja tam Ewoki autentycznie uwielbiam. Raz, że jako dzieciak oglądając w kinie Powrót Jedi byłem zachwycony ich pierwotnością i uroczym designem zarazem, dwa - w Battlefront (I lub II, nie pamiętam dokładnie) był swego czasu taki event sieciowy, że można było zagrać w trybie Hunt (czy jakoś tak) właśnie Ewokiem - noc na Endor, gracz jako mały Ewok, który niczym Predator śmiga pod krzakami/po drzewach i kosi z toporka i procy szturmowców - ależ to była jazda i frajda!!! Jeden z wielu klejnotów tej niesamowitej gry.

Offline Kyms

« Odpowiedź #408 dnia: Śr, 18 Styczeń 2023, 22:41:10 »
No ja tam Ewoki autentycznie uwielbiam. Raz, że jako dzieciak oglądając w kinie Powrót Jedi byłem zachwycony ich pierwotnością i uroczym designem zarazem, dwa - w Battlefront (I lub II, nie pamiętam dokładnie) był swego czasu taki event sieciowy, że można było zagrać w trybie Hunt (czy jakoś tak) właśnie Ewokiem - noc na Endor, gracz jako mały Ewok, który niczym Predator śmiga pod krzakami/po drzewach i kosi z toporka i procy szturmowców - ależ to była jazda i frajda!!! Jeden z wielu klejnotów tej niesamowitej gry.
Wydarzenie z Battlefront 2. Dobrze pamiętam, bo nigdy nie ogarniałem jak niby grać  ;D

Jak oceniacie komiks z nimi? Warto się ładować? Jeśli tak, dlaczego?
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Kielo

« Odpowiedź #409 dnia: Cz, 19 Styczeń 2023, 21:47:32 »
@Gazza - szczerze mowiac nie mialem nogdy nic przeciwko Ewokom bo tez pierwszy raz ogladalem Powrot jako dzieciak. Podobal mi sie kontrast "misiakow" i reszty uniwersum. Ale wiem, ze sporo osob ma z niminl problem wiec decyzja wydaniankomiksu jest nie do konca zrozumiala. O Battlefroncie nic nie wiem bo niegrajacy jestem  :)

@Kyms - trudno oceniac bo dopiero w kwietniu wychodzi. Moze byc ciekawie bo mimo, ze jest to one-shot bedzie podzielony na kilka historyjek roznego autorstwa.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #410 dnia: Pt, 20 Styczeń 2023, 07:10:14 »
W którymś z numerów antologii Star Wars Tales była ciekawa historia pokazująca Ewoki na poważnie.
Szturmowcy którzy się ich bali bo polowali na nich w stylu Predatora, zastawiali pułapki itd.

Offline Kyms

« Odpowiedź #411 dnia: Pt, 20 Styczeń 2023, 09:38:50 »
Czyli z Ewokami zapowiedziany album jest ogólnoświatową premierą? Wcześniej ta historia nie ukazala się?
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Gazza

« Odpowiedź #412 dnia: Pt, 20 Styczeń 2023, 09:40:31 »
Nie, to jest zapowiedź premiery kwietniowego zeszytu.

Offline Kielo

« Odpowiedź #413 dnia: Pt, 20 Styczeń 2023, 11:43:10 »
@Bushiken - tak, to byl Star Wars Tales #14 i mial swietna okladke:

@Kyms - tak, to zapowiedz na rynek amerykanski. Beda to premierowe historie, niepublikowane wczesniej.

Przy okazji - w sieci pijawily sie nowe warianty okladkowe

Offline Death

« Odpowiedź #414 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 00:21:21 »
W którymś z numerów antologii Star Wars Tales była ciekawa historia pokazująca Ewoki na poważnie.
Szturmowcy którzy się ich bali bo polowali na nich w stylu Predatora, zastawiali pułapki itd.
Wszedłem do tego tematu tylko po to, żeby zapytać gdzie znajdę ten komiks, a akurat o nim pisałeś. :) Pamięta ktoś, który to był numer magazynu Stars Wars Komiks lub Gwiezdne Wojny Komiks? Dałem go kiedyś koledze i nie mogę sprawdzić. Ukazał się jeszcze ponownie w jakimś albumie w Polsce?

« Odpowiedź #415 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 00:38:33 »
  Ewoki, zawsze mnie te stworzenia rozwalały, stworzona dla młodszych fanów Gwiezdnych Wojen rasa prymitywnych kanibali wyglądających jak skrzyżowanie misia z pudlem. Ale o wiele bardziej zastanawiało mnie na co szturmowcom są te pancerze? Po to, żeby wszyscy wyglądali identycznie i utrudnić dowodzenie w czasie walki? Albo żeby wolniej biegali? Przed strzałem z blastera nie chronią to wiadomo, skoro 30 kilogramowy miś pozbawia żołnierza przytomności ciosem gałęzi w głowę to przed bronią białą raczej też nie. W Rogue 1 Chirrut oślepia kilku sypiąc im piachem w oczy, więc przed garścią piachu chyba też nie.

Offline Kandor

« Odpowiedź #416 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 01:18:43 »
Kanibali? Te Ewoki zjadały się nawzajem? Ciekawe...

« Odpowiedź #417 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 09:13:47 »
  Uważasz, że tego nie robiły?

Offline Arne

« Odpowiedź #418 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 09:27:02 »
Wszedłem do tego tematu tylko po to, żeby zapytać gdzie znajdę ten komiks, a akurat o nim pisałeś. :) Pamięta ktoś, który to był numer magazynu Stars Wars Komiks lub Gwiezdne Wojny Komiks? Dałem go kiedyś koledze i nie mogę sprawdzić. Ukazał się jeszcze ponownie w jakimś albumie w Polsce?
Nr 1/2008 - opowiadanie "Apokalipsa na Endorze"
Chyba ukazał się jeszcze raz w serii "Star Wars : Legendy" w tomie "Opowieści"

Offline stachel

« Odpowiedź #419 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 18:21:12 »
Ten tom nazywał się dokładnie Star Wars Legendy. Najlepsze opowieści.