Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 553437 razy)

Offline LukCook

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #2040 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 06:44:50 »
Spiderversum jest zdecydowanie lepszem, ale nie wiem czy te tomy są obecnie dostępne.

Na szczęście były dodruki i ASM 1-3 są dostępne, na pewno można kupić w gildii.

Offline HaVoK

« Odpowiedź #2041 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 07:16:49 »
Spidergedon to komiks bardzo zły. Niech ten jedenastolatek nie idzie drogą "jak dużo to fajnie", bo jeszcze niestrawności dostanie.

Offline michał81

« Odpowiedź #2042 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 08:37:11 »
Dla starszego czytelnika może być zły, ale dla 11-latka może być fajny pod kątem którym pisałem.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #2043 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 09:08:37 »
Przecież Ultimate to nawet nie jest prawdziwy Spider-man,
Spoiler: PokażUkryj
poza tym nie żyje
znaczy chyba tak jest, nie jestem na bieżąco :)

No dobrze, ale czy to argument, żeby omijać tę pozycję? :)

Może dla tego chłopca dobrą alternatywą będzie ten Spider-Man komiks, który ukazuje się w kioskach? Nigdy nie miałem go w ręku, ale gdy sam byłem dzieckiem to czytałem Mix-Komiks oraz ZONA a tam były chyba właśnie tego typu historyjki.

Offline xanar

« Odpowiedź #2044 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 09:32:04 »
Oczywiście, że tak  :)

Kupcie mu cokolwiek, jak spodoba się sam koncept to będzie chciał więcej.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2045 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 09:46:49 »
Co polecacie dla chłopaczka w wieku 11 lat (chyba xD) który lubi Spider-Mana, nigdy nie czytał żadnych komiksów i chciałby zacząć. Są jakieś Freshe, Marvel Now itp. które co prawda kupuję, ale nie czytam (xDDD), dlatego będę wdzięczny za radę, jakiej serii kilka pierwszych tomów kupić temu młodemu ziomeczkowi na urodziny. Plan awaryjny jest taki, że dam pierwsze 4 tomy tej nowej kolekcji DC od Hachette.
To samo co ja w jego wieku czytałem i dzięki czemu wciągnąłem się w komiksy - Spider-Man McFarlane.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Szekak

« Odpowiedź #2046 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 10:05:52 »
Ok, dziękuję za wszystkie propozycje, na koniec zamącił mi w głowie jeszcze ten Spiderek od McFarlane'a, ale jednak zdecyduję się na tomy 1-3 ASM z Marvel NOW, wydaje mi się, że to będzie najbezpieczniejsza opcja. Nigdy nie czytał komiksów wcześniej, to są jednak jego dziesiąte urodziny, a nie jedenaste (;D), więc ta seria wydaje mi się jakoś najbardziej przystępna i pewna.

Jeszcze raz wielkie podziękowania dla wszystkich!
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Hobgoblin

« Odpowiedź #2047 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 12:24:28 »

Moja krótka recenzja jednego z Epiców.
Spodziewałem się, że będzie ten tom zawierał wszystkie zeszyty jakie były w tomie 5 WKKM i się troszkę zaskoczyłem, że było inaczej.

Te pare zeszytów z Narodziny Venoma to będzie w Epic 14.

Odnośnie zakupu/prezentu - my tu na forum w wieku 10 lat już czytaliśmy McFarlane (Torment to 1993 rok w PL). Tam nie ma jakiejs golizny czy sadystycznych scen tortur. Po prostu jest krew.
« Ostatnia zmiana: Pt, 18 Luty 2022, 12:27:29 wysłana przez Hobgoblin »

Offline Pestak

« Odpowiedź #2048 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 12:40:55 »
Może dosłownej golizny nie ma ale zdarzało się że MJ czasem zrzucała ciuchy a czasem paradowała w bikini które mało co zakrywało. Mi to osobiście nie przeszkadzało (a też czytałem te komiksy po raz pierwszy gdy miałem 10 lat.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2049 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 13:56:14 »
Spidergedon to komiks bardzo zły. Niech ten jedenastolatek nie idzie drogą "jak dużo to fajnie", bo jeszcze niestrawności dostanie.

Moim pierwszym komiksem byl Spider-man 2/98 gdzie byl klon Petera i akcja w Ravencroft a kupilem bo oczekiwalem rzeczy jak w kreskowce ale mimo to podobalo mi sie i kontynuowalem do konca :)

Offline HaVoK

« Odpowiedź #2050 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 16:10:42 »
Jasne. Ja nie mowię, że ten czy inny komiks się nie spodoba, bo tego nikt z nas nie wie. Wydaje mi się jednak, że doświadczony czytelnik powinien wybrać komiks uwzgledniając wieķ odbiorcy (pamietając, co czytał w podobnym wieku), ale też postarać się jednak o wybór czegoś ambitniejszego-lepiej napisanego/narysowanego. Zasada bo tam jest dużo czegoś to mu się spodoba to według mnie najgorsza zasada. Starajmy się też wychowywać po przez polecane lektury. Pokazywać, że można inaczej. Dzieciaki mają już i tak przebodźcowane życie.

Offline Szekak

« Odpowiedź #2051 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 16:31:42 »
Ja jak wracałem do medium komiksu jakieś 10 lat temu to pamiętam, że główną zajawką było to, że wracam do komiksu jako takiego. Znów musiałem się wdrożyć i przyzwyczaić do tego medium, by dopiero zacząć ogarniać co jest lepsze, a co gorsze. Na początku mi wystarczało to, że to komiks. Myślę, że u tego chłopaczka będzie podobnie i trochę stron musi przerzucić zanim zacznie różnicować jakoś. Tak rozumuję, choć bardzo możliwe, że się mylę, bo w sumie o dzieciakach nie mam zielonego pojęcia. ;D
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2052 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 18:31:56 »
Dawać dziecku na początku Spidergeddon to robić mu krzywdę. :) Spiderversum oczywiście o wiele lepsze. Albo Pajęcza wyspa. Albo Happy Birthday. W każdym razie cokolwiek innego niż Spidergeddon. Gage zepsuł temat po całości. Znaczy Superior Octopusa bym czytał, ale nie ten event. Spisek klonów był lepszy.
« Ostatnia zmiana: Pt, 18 Luty 2022, 19:16:01 wysłana przez Bazyliszek »

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #2053 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 19:02:19 »
Bazyliszku drogi, a w jaki sposób Cates zepsuł Spidergeddon, jeśli w internecie nie mogę znaleźć informacji, żeby w ogóle brał udział w jego tworzeniu?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2054 dnia: Pt, 18 Luty 2022, 19:15:42 »
Ups - Gage. Poprawione.