Marvel wydał zbiorczo "Spectacular SM" jako Tombstone, zawierający zeszyty 137-150 https://multiversum.pl/p/1682/73976/spider-man-tp-vol-01-tombstone-marvel-tomy.html
O to również mogłaby się Muszka postarać i wydać
Finalnie to powtarzamy temat o którym była rozmowa wcześniej. Nawet sam już o tym zbiorczym
wspominałem. Problem z tym wydaniem jest taki, że brakuje w nim Web of Spider-Man #47-48, czyli części crossovera Inferno (o tym też pisałem kilka razy).
@Motyl skasował swoje konto, ale kiedyś pytał co jeszcze mogła by Mucha wydać. Finalnie najlepszą opcją wydaje się wydanie Spectacular Spider-Mana w następujący sposób:
tom 4 (tom zapowiedziany, nie przeszkadza, że będzie pierwszy w kolejności)
Spectacular Spider-Man #178-200 (choć po cichu liczę, że uda się jeszcze dołożyć materiał z Annuala #14 będący epilogiem historii Harrego jako Green Goblina, o tym też rozmawiałem z @motyle, wszystko zależy jakie otrzymają materiały)
tom 3Spectacular Spider-Man #161-177 (czyli wcześniejsze zeszyty, w tym wznowienie
kilku z Tm-semic)
tom 2Spectacular Spider-Man #144-157 + Web of Spider-Man #47-48 (uzupełnienie Inferno)
tom 1Spectacular Spider-Man #107–110 + Spectacular Spider-Man #134–143 (czyli komplet historii Death of Jean DeWolff, brakujące zeszyty nie mają wpływu na całość historii)
Taki podział byłby w miarę równomierny i świetnie uzupełnił to co Mucha zapowiedziała. Prawie całość rysował Sal Buscema. O tym pisał
wcześniej JanT, ja to tylko podzieliłem.
Jak wspomniałem wcześniej Spectacular Spider-man #158–160 są zawarte w epiku
Cosmic Adventures, a zeszyt Spectacular Spider-man #133 w zapowiedzianym już epiku
Venom. Kolejne Spectacular Spider-Man #201-203 są w epiku
Maximum Carnage. Jeśli Egmont będzie dalej kontynuował epiki, to braki w zeszytach tej serii zostaną w pewien sposób uzupełnione.