Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 463180 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raveonettes

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #3240 dnia: Wt, 25 Luty 2025, 15:51:53 »
To seria wydawana w latach 1999-2003. Nie będzie częścią Epic Collection, jako że kolekcja nie bazuje na Peter Parker: Spiderman

Offline michał81

« Odpowiedź #3241 dnia: Wt, 25 Luty 2025, 18:22:54 »
Seria nie będzie częścią Epic Collection Amazing Spider-man. Marvel może kiedyś wydać Epic Collection Spider-man, ale na razie nie było żadnego o tym info.

Offline Pestak

« Odpowiedź #3242 dnia: Nd, 09 Marzec 2025, 19:43:08 »
Przeczytałem (czyt. wymęczyłem) złowieszczą wojnę i jeśli wszystko dobrze zrozumiałem to:

Spoiler: PokażUkryj

1. Norman Osborn stał się Green Goblinem dzięki interwencji Mephisto, który w zamian wziął sobie duszę Harrego (co wiązało się z tym, że mógł go również kontrolować w pewnym stopniu jeszcze za życia)

2. Harry ostatecznie umarł w 200 setnym nr Spectaculara. Od Brand New Day mieliśmy do czynienia tylko z jego klonem.

3. Na krótko przed śmiercią Harrego "opętał" Mephisto i to on:
a) przygotował plan ze zmartwychstaniem rodziców Petera (którzy okazali się klonami)
b) przygotował plan z pojawieniem się dzieci Normana i Gwen (którzy okazali się klonami)
c) przygotwał plan z powstaniem klona Harrego, kóry pojawił się po śmierci prawdziwego Harrego.

Czy dobrze wszysto zrozumiałem? Jeśli tak, to to wszystko rodzi jeszcze więcej pytań, na które już niestety odpowiedzi w komiksie nie udzielono np.:

Spoiler: PokażUkryj

jaki miał Mephisto interes w tym, żeby opracować plany o których mowa w pkt 3 a), b) i c) skoro ostatecznie chodziło mu po prostu o uśmiercenie Spidera (który w sumie stawia pod znakiem zapytania  sens jego jeszcze innego planu z wymazaniem małżeństwa Peter i MJ)?

« Ostatnia zmiana: Nd, 09 Marzec 2025, 19:46:09 wysłana przez Pestak »