Autor Wątek: Spider-Man  (Przeczytany 468363 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tymon Nadany

Odp: Spider-Man
« Odpowiedź #2925 dnia: So, 18 Maj 2024, 08:52:33 »
Te wszystkie witchblady, darknessyi tomb Raiders to paździerze, których się nie da już dzisiaj czytać. Dziwie się że to ktoś dzisiaj wydaje licenzja musi być tania.

Online michał81

« Odpowiedź #2926 dnia: So, 18 Maj 2024, 09:26:54 »
Bazyl już wie o co chodzi :) We wrześniu wychodzi The Darkness. Studio Lain wskrzesza na nasz rynek niesamowite komiksy Top Cow z przełomu lat 90/00, które to zaczęło wydawać u nas TM-Semic (Tomb Raider/Witchblade), oraz Mandragora (Darkness, Universe, Fathom). Wszystko w pięknych, zbiorczych cegłach. Fani latami na to czekali, szansa na wydanie była niewielka, a tu taka niespodzianka. Poważna gratka dla boomerów. Trochę offtop się zrobił.
Przecież ci odpisał, że u niego tylko Marvel i DC. Jakby Darkness, Witchblade itd wychodziło w kolekcjach to już mordę darł na wydawcę w jego wątku jak to robi w przypadku Egmontu. Zresztą SL bardzo szybko załatwiłoby sprawę z Bazylem, tak jak zrobiło w przypadku zapowiedzi Dredda, bo przecież na forum gildii już odstawiał swoje błazenady.
« Ostatnia zmiana: So, 18 Maj 2024, 10:15:46 wysłana przez michał81 »

« Odpowiedź #2927 dnia: So, 18 Maj 2024, 09:39:36 »
  To było dobre. Szybciutko utkał pipę, nie było "pisałem, piszę i będę pisał", temat kolekcji Dredda zszedł ze szpaltów i już nigdy nie powrócił, nawet nie było stękania o "wolności słowa".

Offline Megatron

« Odpowiedź #2928 dnia: Wt, 09 Lipiec 2024, 18:43:45 »
Ile tomów u nas ma mieć run Straczyńskiego?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2929 dnia: Wt, 09 Lipiec 2024, 18:47:15 »
5.

Offline Zdzichsiu

« Odpowiedź #2930 dnia: Śr, 31 Lipiec 2024, 17:55:37 »
Marvel Knights Spider-Man ma jedynkę na grzbiecie, czyli możemy się spodziewać reszty zeszytów wydawanych w Stanach już jako The Sensational Spider-Man (zeszyty 23-40 bo reszta jest w tomach Straczynskiego).

« Odpowiedź #2931 dnia: Nd, 04 Sierpień 2024, 12:18:12 »
Marvel Knights Spider-Man ma jedynkę na grzbiecie, czyli możemy się spodziewać reszty zeszytów wydawanych w Stanach już jako The Sensational Spider-Man (zeszyty 23-40 bo reszta jest w tomach Straczynskiego).
Ano jest na to bardzo duża szansa, i bardzo dobrze, czym więcej Pajączka z tego okresu tym lepiej  :D
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline rapr

« Odpowiedź #2932 dnia: Nd, 04 Sierpień 2024, 16:59:25 »
Swoją drogą - to całkiem przyjemna lektura. Zeszyty Millara czytało mi się świetnie. Ostatnia historia już moim zdaniem nieco odstawała, choć głównie rysunkowo. Co się stało z Marvelem, że teraz robią takie kloce jak Avengers Aarona?!

Online michał81

« Odpowiedź #2933 dnia: Nd, 04 Sierpień 2024, 17:42:37 »
Nic sie nie stało. Marvel wcześniej też puszczał takie "kloce" tylko u nas wszystko nie wychodzi, więc mamy pominięte z wcześniejszych lat.
« Ostatnia zmiana: Nd, 04 Sierpień 2024, 19:36:52 wysłana przez michał81 »

Offline Marticos22

« Odpowiedź #2934 dnia: Pn, 05 Sierpień 2024, 18:29:56 »
Któryś z tomików spider-mana z marvel fresh jest godny polecenia?

Online michał81

« Odpowiedź #2935 dnia: Pn, 05 Sierpień 2024, 19:24:49 »
Któryś z tomików spider-mana z marvel fresh jest godny polecenia?
1 - Powrót do korzeni
2 - Przyjaciele i wrogowie
3 - Życiowe osiągnięcie
4 - Ścigany

I masz w miarę zamkniętą historię. Potem to już równia pochyła.

Online Darth_Simon

« Odpowiedź #2936 dnia: Pn, 05 Sierpień 2024, 19:31:25 »
Moim zdaniem fajne jest jeszcze Za Kulisami.
Szczególnie wątek Mary Jane i jej umiejętności.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #2937 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 16:53:54 »
Dla mnie to nawet "Ścigany" nie jest dobry, ale ostatnie 2 tomy (te ze Zjadaczem) jakoś mnie kupiły na swój sposób.

Offline _Paweł

« Odpowiedź #2938 dnia: Wt, 06 Sierpień 2024, 23:34:53 »
Ja natomiast uważam, że prawie cały Spider z Fresh to fajne czytadło, jak miałem 10 lat, to równie fajnie czytało mi się Spidera z TM-Semic. Podobny klimat, tylko we Fresh przeszkadza mi to, że co chwila zmieniają się rysownicy.
Najgorsza jest Rzeź absolutna. Jedna długa scena przeplatana wałkowanymi już na sto różnych sposobów retrospekcjami, plus historia powstania jakiegoś goblina (już nawet zapomniałem jakiego). Jeżeli czytałeś cykl Venom z Fresh, to Rzeź będzie nie tylko gniotem, ale i powtórzeniem scen bitwy z symbiontami z Venoma. Stoi u mnie na półce tylko dlatego, żeby się numerki na grzbietach zgadzały.

Online michał81

« Odpowiedź #2939 dnia: Śr, 07 Sierpień 2024, 06:39:30 »
Ja natomiast uważam, że prawie cały Spider z Fresh to fajne czytadło, jak miałem 10 lat, to równie fajnie czytało mi się Spidera z TM-Semic. Podobny klimat, tylko we Fresh przeszkadza mi to, że co chwila zmieniają się rysownicy.
Przecież w semikach też zmieniali się rysownicy, nieraz miałeś w jednym zeszycie kilku (szczególnie było to widać podczas klon sagi).