Autor Wątek: Restart Marvel (Marvel Fresh Start) - Egmont 2021  (Przeczytany 90998 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Restart Marvel (Marvel Fresh Start) - Egmont 2021
« Odpowiedź #390 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 11:51:31 »
Gdyby kogoś interesowała kolejność czytania ostatnich tomów i nie sprawdził wcześniej (jak ja):
Immortal Hulk tom 2
Venom tom 3
Spider-Man tom 6

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #391 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 15:44:06 »
No i na zeszycie 19 mogłaby się cała seria o Hulku zakończyć. Zamknięty finał, wszyscy zadowoleni. Można zgasić światło i iść do domu. :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #392 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 18:06:21 »
Ech i to jest różnica w dodatkach między Egmontem a Hachette. Wartościowe materiały historyczno-poglądowe wobec wypełniaczy. Na cholerę mi jakieś przedruki scenariuszy, kartoteki z Ravencroft czy reprinty okładek, o dublach nie wspominając.

No ale zakończenie Venoma 3 jest fajne.
Spoiler: PokażUkryj
 W sumie odkąd tyko pojawił się tam Ultimate Red, należało się spodziewać powrotu Rady Redów. :) Jedyne logiczne rozwiązanie. Ładnie się to splata z publikowaną przez Egmont FF Hickmana. Tylko co to za bzdury, że nagle Red Richards nie może podróżować między wszechświatami, jak wcześniej robił to na porządku dziennym. Cates osłabia takiego bohatera, tylko na potrzeby swojego runu.

Jeju, jeju, jeju
Absolute Carnage to powinien być gruby tom łączący obie serie - Venoma i Spider-Mana. Coś jak Spisek Klonów czy Spidergeddon. Ten 6 tomik nie powinien być w Polsce oddzielnie, tylko od razu Egmont powinien przejść do kolejnego story arcu - 2099. Egmont Polska po prostu przeciąga strunę. Zastanawiają się ile jeszcze śmieci i ścinków można wepchnąć polskiemu czytelnikowi za pełną cenę.

Muszę bardziej się przykładać do reserchu przed zakupami i nie brać tych cienkich badziewi w przyszłym roku. Tak jak zostawiłem Angelę, czy Hulk vs Iron man, albo Thanos powstaje.
« Ostatnia zmiana: Cz, 22 Grudzień 2022, 18:20:26 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Maragast

« Odpowiedź #393 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 20:00:41 »
Niech administratorzy zbanują w końcu tego głupka bo tego bełkotu czytać się nie da.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #394 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 20:07:50 »
Niech administratorzy zbanują w końcu tego głupka bo tego bełkotu czytać się nie da.

Szczerze mówiąc powiedziałbym, że nazywanie innego człowieka głupkiem bardziej powinno podpadać pod ban niż cokolwiek, co pisze Bazyl.

Offline Maragast

« Odpowiedź #395 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 20:52:11 »
To niech przestanie się tak zachowywać to nie będę go tak nazywał - nazywam go tak jak on się zachowuje.

Offline xanar

« Odpowiedź #396 dnia: Cz, 22 Grudzień 2022, 22:24:31 »
Egmont Polska po prostu przeciąga strunę. Zastanawiają się ile jeszcze śmieci i ścinków można wepchnąć polskiemu czytelnikowi za pełną cenę.

Nie wiem, ty na przykład łykasz wszystko jak pelikan, przecież nie obrazisz się na Egmont, bo co ty będziesz kupować jak kolekcje się skończą. Jedną drogą Muchę raz na parę miesięcy. :)

To niech przestanie się tak zachowywać to nie będę go tak nazywał - nazywam go tak jak on się zachowuje.
Daj spokój święta są, już go wszędzie pobanowali, także nie będzie miał się gdzie uzewnętrzniać i jeszcze sobie coś zrobi.

Wróć do tematu w nowym roku.  :)

Szczerze mówiąc powiedziałbym, że nazywanie innego człowieka głupkiem bardziej powinno podpadać pod ban niż cokolwiek, co pisze Bazyl.
A jak ktoś nie umie czytać i pisać to można go nazwać analfabetą czy nie ?
« Ostatnia zmiana: Cz, 22 Grudzień 2022, 22:26:47 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Pocztar

« Odpowiedź #397 dnia: Wt, 27 Grudzień 2022, 10:00:00 »
A jak ktoś nie umie czytać i pisać to można go nazwać analfabetą czy nie ?

Można, to jest fakt. To, czy ktoś jest "głupkiem" to opinia. Bazyla prędzej nazwałbym "trollem", natomiast szafowanie takimi epitetami jak "głupek" na forum jest po prostu nieeleganckie i niesmaczne, nawet jeśli jestem w stanie zrozumieć przesłanki. Nie lepiej zablokować/dodać do ignorowanych, niż cierpieć jak Werter?

Offline HugoL3

« Odpowiedź #398 dnia: Wt, 27 Grudzień 2022, 10:20:59 »
Troll mi się kojarzy z kimś, kto celowo podpuszcza innych i ujawnia się, gdy już wszyscy wybuchli.
A Bazyl, przynajmniej w dyskusjach o kolekcjach, to trochę jak nasz taki forumowy Macierewicz, który zawsze w którejś dyskusji wystrzeli: to było Hachette, a u innych były duble!

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #399 dnia: Wt, 27 Grudzień 2022, 12:02:04 »
To już nawet napisać nie można, że kilka ostatnich tomów Marvel Fresh jest za cienkich, za drogich, albo że są tylko wypełniaczami (przynajmniej wg mnie), bo zaraz kogoś bulwers ogarnia. No sorewicz, ale takie jest moje zdanie - nie podobały mi się Avegers 5 czy Spider 6 i piszę o tym w temacie do tego poświęconym, podając swoje argumenty.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #400 dnia: Wt, 27 Grudzień 2022, 12:21:37 »
To już nawet napisać nie można, że kilka ostatnich tomów Marvel Fresh jest za cienkich, za drogich, albo że są tylko wypełniaczami (przynajmniej wg mnie), bo zaraz kogoś bulwers ogarnia. No sorewicz, ale takie jest moje zdanie - nie podobały mi się Avegers 5 czy Spider 6 i piszę o tym w temacie do tego poświęconym, podając swoje argumenty.

Mnie też się nie podobały, ale nie wiem na ile to wina Egmontu. Dystrybutor jest zobowiązany wydawać coś z Marvela w miarę na bieżąco, bez względu na to jaki byłby to poziom. Eventy i głośne postacie na pewno będzie łatwiej sprzedać. Choć ja bardzo chętnie bym czytał na bieżąco Punishera i Daredevila - najwyżej zrezygnowałbym po kilku numerach, gdybym uznał że to jednak porażka. Tak jak zrezygonowałem praktycznie z Pająka i X-men a zostanę już tylko przy Hulku i Venomie - akurat dwóch seriach, których nie było ani w NOW ani NOW 2.0.
« Ostatnia zmiana: Wt, 27 Grudzień 2022, 12:24:45 wysłana przez HugoL3 »

Offline xanar

« Odpowiedź #401 dnia: Wt, 27 Grudzień 2022, 12:39:18 »
Nie są "za cieknie", średnio wychodzą takie same jak z Marvel Now, tam pojedyncze tomy były jeszcze cieńsze (poniżej 100 stron) a tutaj takich nie było, no dziwne żeby były tańsze niż 10 lat temu.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline komiks

« Odpowiedź #402 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 00:00:14 »
Czy ktoś mi wyjaśni o co chodzi z komiksem Ród X/Potęgi X? Nie mam wiele pojęcia o X-Men, ale przeczytałem ten komiks zachęcony wysokimi ocenami i bardzo mi się spodobał. Teraz zastanawiam się, czy będzie kontynuacja?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Kandor

« Odpowiedź #403 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 00:22:11 »
Czy ktoś mi wyjaśni o co chodzi z komiksem Ród X/Potęgi X? Nie mam wiele pojęcia o X-Men, ale przeczytałem ten komiks zachęcony wysokimi ocenami i bardzo mi się spodobał. Teraz zastanawiam się, czy będzie kontynuacja?
Tak, będzie kontynuacja w formie serii komiksów "Świt X":

https://egmont.pl/Swit-X.-X-Men.-Tom-1,71780362,p.html

https://egmont.pl/Swit-X.-New-Mutants,71780358,p.html

Tomasz Kołodziejczak zapowiedział jeszcze z tej serii tom "Marauders". Oczywiście to tylko pewien wybór komiksów, w USA wyszło tego dużo więcej i nie sposób wszystkiego wydać na rynku polskim, ale prawdopodobnie zamiarem wydawcy jest dać polskiemu czytelnikowi reprezentatywny zarys tego co się w danym okresie działo w świecie mutantów.
« Ostatnia zmiana: Pn, 20 Luty 2023, 00:25:09 wysłana przez Kandor »

Offline komiks

« Odpowiedź #404 dnia: Pn, 20 Luty 2023, 00:31:00 »
Ta kontynuacja, to który to będzie okres? Bo w Ród X/Potęgi X mamy kilka linii czasowych.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness