Autor Wątek: Restart Marvel (Marvel Fresh Start) - Egmont 2021  (Przeczytany 91154 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OokamiG

Odp: Restart Marvel (Marvel Fresh Start) - Egmont 2021
« Odpowiedź #360 dnia: Nd, 28 Sierpień 2022, 21:00:59 »
W Thorze jest zbyt kanciasty i jeszcze kolory nie są zbyt dobrze dobrane.

Bardziej podobał mi się Ribic czy Dauterman.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #361 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 11:03:51 »
Silver Surfer Czarny to bardzo udany tytuł. Fabuła może i prosta, ale ukazuje tragizm postaci. I do tego strona graficzna jawi się  niemal jak kosmiczna podróż na kwasie. Można czytać samodzielnie. Lektura upłynęła mi naprawdę bardzo miło i jeszcze bardziej nie mogę się doczekać Silvera Slotta, choć całość czytałem już jakiś czas temu, to z chęcią wrócę do tej serii, co spowodował min. właśnie Silver Surfer Czarny. 

Offline adamarluk

« Odpowiedź #362 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 13:47:48 »
jeszcze bardziej nie mogę się doczekać Silvera Slotta, choć całość czytałem już jakiś czas temu, to z chęcią wrócę do tej serii
Mógłbyś napisać nieco więcej o tej serii ? Warto ?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #363 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 14:06:20 »
Czytalem dawno, szczegóły mogły uleciec już, ale zapamiętałem ją wyłącznie pozytywnie. Począwszy od rysunków Allerda, które są kreskówkowe, ale zarazem szalone, świetnie obrazujące przygody pary bohaterów. Bo właśnie o tym jest ta seria, przygodach dwóch nie pasujących do siebie postaci. Z jednej strony mamy Surfera, który dzięki nowej znajomości odszukuje w sobie na powrót człowieczeństwo. Następuje to w czasie szalonych przygód, co jeszcze bardziej powoduje wybrzemiewanie tego motywu. No i jest jeszcze druga postać, dziewczyna z Ziemi, marząca o wyrwaniu się ze swoich czterech ścian. Wkrótce to marzenie się spełnia z nawiązką, kiedy spotyka srebrnego mężczyznę. Wg. mnie zdecydowanie warto. Stoi to kilka poziomów wyżej niż typowy Marvel i Spider Slotta też. No i mamy też przełomowe momenty dotyczące Galactusa.
« Ostatnia zmiana: Wt, 13 Wrzesień 2022, 15:43:00 wysłana przez OokamiG »

Online xanar

« Odpowiedź #364 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 15:23:47 »
To jest jedna najlepszych rzeczy jaka powstała w tym Marvelu na przestrzeni ostatnich lat. Koncept jest bardzo prosty, Surfer bierze dziewczynę i latają po kosmie, takie przygodowe/love story, tylko jest to rewelacyjnie zrobione z pięknym zakończeniem.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline psychoszoku

« Odpowiedź #365 dnia: Wt, 13 Wrzesień 2022, 15:49:17 »
Stoi to kilka poziomów wyżej niż typowy Marvel i Spider Slotta też.
Dobrze wiedzieć, po przeczytaniu jego runu w Marvel Now 1.0 i 2.0 źle mi się kojarzy jego nazwisko. Jedynie Spiderversum było okej.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #366 dnia: Cz, 17 Listopad 2022, 20:35:34 »
Wziąłem wreszcie do ręki "Kres Wojny". I ten tego, dla mnie to jest porażka. Takie wypełniacze o niczym. Ani to ładne, ani mądre, ani śmieszne. I na okładce ma 50 zł. Jakiś żart. Albo cena powinna być niższa, albo powinni skleić to z "Wojną Światów". Jak nie trzeba, to Egmont robi grubaski. Jak trzeba, to nie robi. Jeszcze "Król Thor" przede mną i boję się otwierać.

Offline maxim1987

« Odpowiedź #367 dnia: Cz, 17 Listopad 2022, 22:19:46 »
Wiem, że będę w mniejszości, ale mnie zakończenie runu Aarona totalnie rozczarowało. Spokojnie można skończyć czytać na ostatnim tomie Potężnej Thor, który domyka sporo wątków.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #368 dnia: Cz, 17 Listopad 2022, 22:30:13 »
Im dalej w ten run tym gorzej, pod koniec się naprawdę męczyłem.

Offline Warpath

« Odpowiedź #369 dnia: Cz, 17 Listopad 2022, 22:48:33 »
Dokładnie. Wojna Światów jest tak zła jako "wielki" finał cyklu Aarona, że przekreśliła dla mnie cały run. Wszystko poszło na Allegro i bez żalu. Półki podziękowały za miejsce na wartościowsze rzeczy ; )

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #370 dnia: Cz, 17 Listopad 2022, 22:51:29 »
Ale Good Butcher i "Gorr have Right" fajne było. Tego akurat marnie rysowana i pisana końcówka mi nie przekreśli.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #371 dnia: Cz, 17 Listopad 2022, 23:02:11 »
No i wątek Gromowładnej Thor i rysunki Dautermana też były mocna stroną tego runu. Od startu Fresha to już była równia pochyła.

Offline psychoszoku

« Odpowiedź #372 dnia: Pt, 18 Listopad 2022, 09:55:14 »
Wiem, że będę w mniejszości

Ja jestem w takiej mniejszości, że mi Thor Aarona przestał się podobać już po pierwszym tomie Gromowładnej  :P

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #373 dnia: Pt, 18 Listopad 2022, 15:12:00 »
Thorzyca też mi się nie podoba, więc cię wspieram. Ale przynajmniej rysunki były ok i ciągle był Niegodny Thor. A potem się wszystko posypało.

Offline psychoszoku

« Odpowiedź #374 dnia: Pt, 18 Listopad 2022, 17:05:32 »
No Niegodny Thor to był bardzo fajny pomysł.