Autor Wątek: Restart Marvel (Marvel Fresh Start) - Egmont 2021  (Przeczytany 91058 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Restart Marvel (Marvel Fresh Start) - Egmont 2021
« Odpowiedź #270 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 12:17:41 »
Na duży plus Mutanci od Hickmana już we wrześniu, z kolei sama seria wydawnicza wyhamowuje w porównaniu do tego, co mieliśmy przed rokiem, gdzie 3 tomy miesięcznie były standardem.
Tylko spora część to są tomy podwójne/potrójne w jednym:
Wojna światów
Uncanny X-Men – Cyclops i Wolverine
Tony Stark Iron Man
Ród X/Potęgi X
Savage Avengers
Nieśmiertelny Hulk
Venom

Online xanar

« Odpowiedź #271 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 12:20:11 »
Tych pojedynczy to niedługo nie będzie się opłacało wydawać.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #272 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 03:25:22 »
Kiedyś TK mówił, że te dłuższe właśnie opłaca im się wydawać w pojedynczych tomach.

Offline Kandor

« Odpowiedź #273 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 05:18:29 »
"Ród X/Potęgi X" - tego tytułu bym akurat nie liczył jako podwójnego bo pomimo tego, że faktycznie na wydanie zbiorcze składają się dwie osobne miniserie, to jednak są one ze sobą funkcjonalnie powiązane i nawet w wydaniu zbiorczym przeplatają się ze sobą (po jednym numerze z tej i po jednej z tej jako poszczególne rozmiary). Tak to MUSI być wydane. Podobnie chyba  będzie z X Lives and X Deaths of Wolverine (chociaż ponoć to dużo gorszy komiks od "RX/PX"

Online xanar

« Odpowiedź #274 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 08:19:35 »
Kiedyś TK mówił, że te dłuższe właśnie opłaca im się wydawać w pojedynczych tomach.
A będziesz kupował jak będzie okładkowa razy dwa.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #275 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 09:41:18 »
To chyba oczywiste, że z naszej strony lepiej wyglądają grubasy. Wydania podwójne nie kosztują 2 razy więcej, ale po stronie Egmontu pewnie istotna jest optymalizacja. Być może problem z papierem wpłynie na tę kwestię.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #276 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 19:37:55 »
Nie wiem jak oni zamierzają wydawać tych nowych x-men, ani które serie. Ale obowiązkowo 2w1 bo tego jest po prostu za dużo. Zacząłem czytać x-men od muchy i się wciągnąłem, oby hox/pox był tak dobry jak piszecie.
Ale jeśli wydadzą to w formie antologii czyli Dawn of X itd. po 1 zeszycie na tom to ja odpadam.

Online xanar

« Odpowiedź #277 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 19:49:36 »
Tym House of X/Powers of X to ludzie głownie się zachwycali, później już jest różnie, pewnie wydadzą tylko główną serię + eventy.

Offline michał81

« Odpowiedź #278 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 22:52:17 »
Tym House of X/Powers of X to ludzie głownie się zachwycali, później już jest różnie, pewnie wydadzą tylko główną serię + eventy.
Tylko, że tak się do końca nie da, bo np. Sword of X nie wychodzi z serii X-men, ale z serii Excalibur. Też mam wrażenie, że nie dostaniemy zbiorczych Dawn of X, a raczej zbiorcze pojedynczych serii. Przy czym sama seria X-men to za mało, bo tu trzeba wspomniane Excalibur, Marauders oraz przynajmniej New Mutants wg mnie. A potem dochodzi przynajmniej Wolverine. Ale jak to Egmont ugryzie to już ich sprawa, choć najlepszym rozwiązaniem wydaj się właśnie Dawn of X 2w1 (lub 3w1, bo jest tego sporo).

Online xanar

« Odpowiedź #279 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 23:13:04 »
Przed tym krosem jest 12 zeszytów tego Excalibura, może walną jeden zbiorczy, albo dadzą stronę wprowadzenia :)
Wolverina to raczej na pewno wydadzą.
Hellions podobno dobre.
Wszystko powinni wydać :)

Offline HugoL3

« Odpowiedź #280 dnia: Wt, 26 Kwiecień 2022, 23:29:32 »
Ten event Wojna Światów ciekawy? Z Fresha kupuje tylko Spidera, Hulka i Venoma. Ta pierwsza seria mnie póki co nie porwała.
Czy lepiej sobie odpuścić i czekać na Absolute Carnage oraz HoX/DoX?

Jestem również ciekawy Savage Avengers ze względu na bardzo oryginalny skład. Czytał już ktoś?

Offline michał81

« Odpowiedź #281 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 00:04:14 »
Ten event Wojna Światów ciekawy?
Tak. To wieńczy wiele wątków z serii o Thorach (Thor Gromowładny, Thor, Potężna Thor, Niegodny Thor itd.), więc jeśli nic z tego nie czytałeś z tego to tego eventu nie masz co ruszać.

Jestem również ciekawy Savage Avengers ze względu na bardzo oryginalny skład. Czytał już ktoś?
Nie warto. No chyba, że chcesz zobaczyć Conana w szeregach Avengers.

Offline bogi1

« Odpowiedź #282 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 06:39:12 »
To jak jesteśmy przy przyszłości odgadując jakie serie X-Men i w jakiej formie Egmont wyda to zastanówmy się co jeszcze tak wstępnie na 2023?

Thor Catesa to pewniak, Deadpool Thompson pewnie też ale Strażnicy Galaktyki Ewinga? Iron Man Cantwella?

Offline Kvothe

« Odpowiedź #283 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 06:58:13 »
Nie wiem czy egmont będzie chciał iść w jakieś nowe solowe serie, może Black Panther od Ta-Nehisi Coates przy okazji filmu. Captain Marvel Thompson , Miles Morales od Saladin Ahmed? Czy solowo by się sprzedali kto wie. Z pewniaków wymienił bym tylko Strange Academy Younga.

Offline Brzon

« Odpowiedź #284 dnia: Śr, 27 Kwiecień 2022, 12:09:21 »
No właśnie zdziwiło mnie, że Egmont nie wydał żadnego komiksu z Czarną Panterą. Szczególnie byłbym ciekawy runu Ta-Nehisi Coetes, który nadawałby się do Marvel Classic.

A co w Marvel Fresh? Nie odrzucałbym Hulka Catesa i Moon Knighta Mackaya. Plus drugiej serii Aarona Avangers Forever i Punishera Aarona.
Chociaż najbardziej i tak czekam na X-Men i tego jak to ułożą. Egmoncie, dawajcie zbiorcze Dawn of X, z wyborem najistotniejszych serii i wątków, plus regularne serie X-Men, Wolverine i tego co pisze Hickman :)