Autor Wątek: Restart Marvel (Marvel Fresh Start) - Egmont 2021  (Przeczytany 90832 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Restart Marvel (Marvel Fresh Start) - Egmont 2021
« Odpowiedź #165 dnia: Pt, 01 Październik 2021, 19:06:13 »
Teraz będzie zdublowany Shadowland, w 2022 może Waid, a jednocześnie powinien lecieć Zdarsky na miękko. No chyba by sie to sprzedawało - lepsza seria niż Hawkeye.
Przestań pieprzyć o tym zdublowaniu, kiedy w tym tomie jest zaledwie 1/4 materiału wznowiona. Tam jest więcej nowego materiału.

« Odpowiedź #166 dnia: Pt, 01 Październik 2021, 19:14:12 »
  Nie ma potrzeby się unosić, tyle lat doświadczenia, przecież wiesz że jedynym sposobem na uciszenie potoku bredni tego psychopaty jest permanentny ban,  tak jak wszędzie indziej to było.

Offline xanar

« Odpowiedź #167 dnia: Pt, 01 Październik 2021, 19:42:16 »
Przestań pieprzyć o tym zdublowaniu, kiedy w tym tomie jest zaledwie 1/4 materiału wznowiona. Tam jest więcej nowego materiału.
No ale przecież Egmont mógł wydać ten tom z Shadowlandem bez Shadowlandu ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #168 dnia: Pt, 01 Październik 2021, 20:57:44 »
Tak jak wydał Avengers: II Wojna Domowa, bez II Wojny domowej i kilka innych eventów.

Offline xanar

« Odpowiedź #169 dnia: Pt, 01 Październik 2021, 21:09:31 »
A ty widzisz różnice jak i co oni wydają na twardo i na miękko, czy raczej tak średnio.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #170 dnia: Pt, 01 Październik 2021, 21:22:15 »
Widzę i dostaję za to osty, więc nic więcej nie piszę.

Offline xanar

« Odpowiedź #171 dnia: Pt, 01 Październik 2021, 21:44:42 »
No jaką różnicę, mi się wydaję, że nie widzisz.

Offline miragepl89

« Odpowiedź #172 dnia: So, 02 Październik 2021, 21:45:12 »
Z Marvel Fresh zapowiedzianego na 2022 rok (zapewne jego pierwsza połowa, gdzieś do maja/czerwca):

- Silver Surfer: Black - Donny Cates (miniseria)
- Immortal Hulk - Al Ewing (okładka z tomu 3 - Hulk in Hell, więc nasz 2-gi tom zbierze tomy 3 i 4)
- Tony Stark: Iron Man - Dan Slott - tom 1
- Uncanny X-Men: Wolverine and Cyclops - Matthew Rosenberg - chyba wydadzą od razu vol 1 i vol 2
- Doctor Strange - Mark Waid - okładka z 4 tomu, więc w naszym drugim zbieramy vol 3 i 4
- Avengers - Jason Aaron - tom 3
- Avengers No Road Home (przetłumaczone u nas jako "Bez drogi do domu") - miniseria - wie ktoś, o czym to i z czym się łączy? Bo autorzy Waid i Ewing tutaj chyba mogą coś sugerować?
- Amazing Spidey - Nick Spencer - okładka z tomu 4 (Hunted)

A do tego cross-over "Wojna światów", na który poza głównym eventem składa się:
- Thor - Jason Aaron - tom 2 "Road to War of the Realms"
- Avengers - War of the Realms
- King Thor - Jason Aaron - miniseria

Łącznie 11 sztuk do ogarnięcia w jakieś 4-5 miesięcy, licząc od stycznia.

Offline bogi1

« Odpowiedź #173 dnia: So, 02 Październik 2021, 21:47:29 »
Jedyna niewiadoma czy Iron Mana puszczą w podwójnych. Było pytanie też o Daredevila ale sam TK nie wiedział i pytał publiczności czy chcą na miękko czy poczekać na jego kolei i puścić na twardo jak resztę

Offline michał81

« Odpowiedź #174 dnia: So, 02 Październik 2021, 21:57:23 »
Jedyna niewiadoma czy Iron Mana puszczą w podwójnych. Było pytanie też o Daredevila ale sam TK nie wiedział i pytał publiczności czy chcą na miękko czy poczekać na jego kolei i puścić na twardo jak resztę
Z tym DD to osoba pytająca pomyliła runy. Bo zrozumiała, że ten zapowiedziany to Zdarski, a to był Waida run. Trzeba zaznaczyć, że run Zdarskiego z Marvel Fresh nie został zapowiedziany.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #175 dnia: So, 02 Październik 2021, 22:08:55 »
Daredevil niech sobie idzie swoją drogą, grubiutko w twardej. Z mojej strony pytanie czy trzeba nadrabiać Avengersów do wojny Światów?

Offline Jaxx

« Odpowiedź #176 dnia: So, 02 Październik 2021, 22:13:41 »
Czy King Thora da się czytać bez znajomości tych dwóch tomów Thora Aarona z Marvel Fresh?

Offline xanar

« Odpowiedź #177 dnia: So, 02 Październik 2021, 22:17:20 »
Daredevil niech sobie idzie swoją drogą, grubiutko w twardej. Z mojej strony pytanie czy trzeba nadrabiać Avengersów do wojny Światów?
To raczej event Thora.
Tu masz rozpiskę, które tie-in są istotne:
https://www.comicbookherald.com/the-complete-marvel-reading-order-guide/war-of-the-realms-reading-order/

Offline OokamiG

« Odpowiedź #178 dnia: So, 02 Październik 2021, 22:51:21 »
Wynika, z tego że można, ale nie trzeba uzupełniać Avengersami. Trochę dziwne, biorąc pod uwagę fakt, że oba tytuły pisane są przez tego samego autora.

Offline Kandor

« Odpowiedź #179 dnia: So, 02 Październik 2021, 23:00:51 »
Ja wiem z czym się łączy Bez dogi do domu: z tytułem trzeciego Spider-Mana z MCU (θ‿θ)Tak SERIO to kontynuacja Nie poddamy się/No Surrender(logo nie wydaje się znajome?)(•‿•) Jest też mini seria z Quick Silverem
Quick Silver: No Surrender. W tytule filmu z pajaczkiemn jest Way ale polskie tytuły identyczne. O, o, o: https://filmozercy.com/wpis/avengers-nie-poddamy-sie-recenzja-komiksu-opinia-wrazenia-trzecia-liga-mscicieli-ratuje-swiat
« Ostatnia zmiana: So, 02 Październik 2021, 23:16:30 wysłana przez Kandor »