Autor Wątek: Restart Marvel (Marvel Fresh Start) - Egmont 2021  (Przeczytany 93648 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marticos22

Odp: Restart Marvel (Marvel Fresh Start) - Egmont 2021
« Odpowiedź #435 dnia: Cz, 09 Marzec 2023, 18:35:41 »
Trzeci tom Deadpoola to ostatni tom w Marvel Fresh czy coś dalej będzie wydawane?

Offline bogi1

« Odpowiedź #436 dnia: Cz, 09 Marzec 2023, 18:40:50 »
Trzeci tom Deadpoola to ostatni tom w Marvel Fresh czy coś dalej będzie wydawane?

Ostatni Skottiego Younga. Teraz powinna być seria Kelly Thompson ale jeszcze jej Egmont nie zapowiedział co mnie dziwi

Online Saruman

« Odpowiedź #437 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 16:46:58 »
Orientuje się ktoś czy warto coś przeczytać przed Empireum?

Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w zeszytach: „Incoming!”, „Road to Empyre: The Kree/Skrull War”, „Empyre” #0: „Avengers”, „Empyre” #0: „Fantastic Four”, „Empyre” #1–6, „Empyre Aftermath: Avengers”, „Empyre Fallout: Fantastic Four”.

To historia "obok" głównej linii Avengers (i fantastycznej czwórki której u nas niestety nie ma) i można sobie czytać jakkolwiek?

Trochę wcześniej (w maju) ukaże się Tajna inwazja w linii Marvel Classic

- może po nią warto sięgnąć, żeby poznać więcej historii ze Skrullami? W przypadku tej drugiej też nie wiem, czy nie będzie to coś wyrwane z kontekstu.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #438 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 16:55:42 »
Trochę wcześniej (w maju) ukaże się Tajna inwazja w linii Marvel Classic

- może po nią warto sięgnąć, żeby poznać więcej historii ze Skrullami? W przypadku tej drugiej też nie wiem, czy nie będzie to coś wyrwane z kontekstu.

Nie przypominam sobie głośniejszej historii ze Skrullami, zatem jeśli jeszcze nie czytałeś to bierz.
Trochę mało Skrulli jest w Anihilacji, która mi nie podeszła, ale całkiem sporo jest w niej o Super Skrullu i to przyjemnie mi się czytało.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #439 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 17:02:16 »
No i pamiętajmy o Skrullach zamienionych w krowy i zahipnotyzowanych przez FF  ::)

Offline michał81

« Odpowiedź #440 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 18:16:59 »
Orientuje się ktoś czy warto coś przeczytać przed Empireum?
Poprzedzającą ten event serię z Fantastyczną Czwórką Slotta.

Offline xanar

« Odpowiedź #441 dnia: Pt, 14 Kwiecień 2023, 19:02:32 »
Jeszcze była taka ramota - The Avengers: Kree-Skrull War :P
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #442 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 12:02:41 »
Tajna Inwazja to całkiem fajny event, z przyjemnymi rysunkami. Trochę wybiela Starka, Norman wchodzi na jego miejsce. To tylko 8 zeszytów, to można sobie odświeżyć przed serialem. Polecam. Chociaż kurczę podrożała od 1 wydania.

https://allegrolokalnie.pl/oferta/wkkm-tajna-inwazja-3ow

« Odpowiedź #443 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 16:01:33 »
czytałem Tajną Inwazję kilka lat temu i to jeden z tych komiksów z których nie pamiętam absolutnie niczego, poza tym że występowali tam Skrullowie. warto sobie to odświeżyć?

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #444 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 21:07:40 »
bez tieinow Bendisa z serii Avengersowych i całej podbudowy to totalnie nie warto moim zdaniem.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #445 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 21:32:38 »
Jest tak jak phalanx pisze, w tym evencie paradoksalnie tie iny są bardziej bogate w treść i pokazują najciekawsze fragmenty historii, czyli jak w ogóle doszło do infiltracji środowisk superbohaterskich przez skrulli i co ich do tego skłoniło. Sam event to prawie wyłącznie nawalanka, bez kontekstu to jest bardzo słaby komiks, a i z kontekstem raczej umiarkowanie ciekawy.
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Online adamarluk

« Odpowiedź #446 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 21:37:17 »
czytałem Tajną Inwazję kilka lat temu i to jeden z tych komiksów z których nie pamiętam absolutnie niczego, poza tym że występowali tam Skrullowie. warto sobie to odświeżyć?
Nie, nawet z tie-inami chociaż one o niebo lepsze.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #447 dnia: Nd, 16 Kwiecień 2023, 08:51:09 »
Przede wszystkim "Tajna inwazja" to finał. Cała intryga była wcześniej. Nie bez przyczyny Mucha zrezygnowała z "New Avengers", chociaż rynek się zmienił, mogliby wrócić do inicjatywy.

« Odpowiedź #448 dnia: Nd, 16 Kwiecień 2023, 13:08:47 »
no dobra, New Avengers od Muchy już dawno jest niedostępne, w takim razie zamykam temat i ulokuję sianko w inne pozycje. dziękuję za porady.

Offline Pestak

« Odpowiedź #449 dnia: Cz, 04 Maj 2023, 09:31:02 »
Zamierzam zabrać się w koncu za Wojnę Światów i mam pytanko czy aby zrozumieć event trzeba (z komiksów wydanych w Polsce) znać coś wiecej niż Thor - Preludium do Wojny Światów. Oprocz samej Wojny Światów mam zamiar przeczytać właśnie tego Thora i jeszcze Avengers Wojna Światów, resztę wolałbym sobie darować bo nie jestem fanem historii okołothorowych, ale jak będzie trzeba znać to trudno, będę musiał uzupełnić zbiory ;)
Pytam bo już czytałem związane z ww. wydarzeniem Uncanny X-Men i Venom i myślę (podejrzewam), że są to historie niepotrzebne do zrozumienia historii.