Autor Wątek: Restart Marvel (Marvel Fresh Start) - Egmont 2021  (Przeczytany 90829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Restart Marvel (Marvel Fresh Start) - Egmont 2021
« Odpowiedź #180 dnia: So, 02 Październik 2021, 23:06:20 »
Egmont zapowiedział Uncanny X-Men: Cyclops and Wolverine, zatem nie będzie Age of X-man. Problem jest taki, że przed tym tomem powinni wydać X-Men: Summers And Winter, zbierający Uncanny X-Men Annual #1 (o którym wiele razy wspominałem) Exterminated #1 (dodatkowy zeszyt po wydanej u nas Eksterminacji, tzw. aftermatch) oraz Merry X-Men Holiday Special #1 (dodatkowy one-shot z historiami osadzonymi podczas świąt). Tak jak ostatni zeszyt jest mało ważny tak te dwa wcześniejsze mają znaczenie. Osobiście oczekuje narzekania na forum na serię Uncanny X-Men z Marvel Fresh, bo sporo będzie w niej niezrozumiałe. Mogli ją odpuścić i iść z Hickamen, bo Uncanny X-Men w ogóle nie ma znaczenia.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #181 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 06:37:55 »
Już pominięcie X-Men Gold w Polsce było błedem, bo nie poznaliśmy nawet okoliczności przeniesienia rezydencji do Central Parku. Teraz fragmentaryczność i rozjazdy będą się powiększać. Szkoda, ale to Egmont. Żałuję, że nie ma na razie zapowiedzi Wolverine Infinity Watch.

Offline michał81

« Odpowiedź #182 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 07:53:09 »
Żałuję, że nie ma na razie zapowiedzi Wolverine Infinity Watch.
Uzasadnij czemu to wydanie jest tak bardzo potrzebne? Bo rzucenie "bo bym chętnie przeczytał" do mnie nie trafia tym bardziej, że możesz to zrobić na Marvel Unlimited.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #183 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 08:45:28 »
Bo wydrukowano Wojny Nieskończoności po polsku. I Powrót Wolverine. Skąd on w międzyczasie dorwał Kamień? Jak go stracił? Są tutaj brakujące rozdziały.

Zresztą argument - bo chętnie bym przeczytał jest bardzo dobry. Ja bym kupił i przeczytał całe continuuity Marvela po polsku. Mam nawet Wolverine: Origin 2.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 08:47:41 »
Michal81 widze ze masz duza wiedze o orginalnych wydaniach, sprawdzasz to w necie czy kupujesz orginaly oraz egmont potem?

Offline michał81

« Odpowiedź #185 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 10:46:49 »
Obecnie mutantów (choc może nie tak obecnie, bo mam zaległości) czytam cyfrowo. Inaczej wg mnie nie da rady tego ogarnąć. Wydania fizyczne (dokładnie ich zawartość) sprawdzam poprzez sklepy (nie tylko amazon), oraz ewentualnie jakieś fora/strony.

Offline michał81

« Odpowiedź #186 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 10:49:40 »
Skąd on w międzyczasie dorwał Kamień? Jak go stracił? Są tutaj brakujące rozdziały.
A ja ci napisałem na pewno dwa razy już, że tego nie ma w komiksach o które tak jęczysz. Ze strony Egmontu obecnie nie ma sensu wracać do nich, kiedy już poszli z historiami Marvela.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #187 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 11:13:55 »
No to na tej zasadzie po rozpoczęciu Anihilacji, nie powinni wracać do Rękawicy Nieskończoności, ani tym bardziej do Kompleksu Mesjasza. :P Jesteś niepoprawny. Polskie komiksy to dziura na dziurze i łatanie tego wszystkiego to powinność każdego wydawnictwa. Tymczasem mutantów będziemy mieli poszatkowanych jakby wychodzili w jakiejś Kolekcji czy coś. :)

Offline xanar

« Odpowiedź #188 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 11:56:43 »
Nie wiem w ogóle skąd pomysł, że w Polsce wydadzą wszystko to co w USA, przecież to się nigdy nie wydarzy. Już lepiej zacząć czytać po angielsku niż tracić swój cenny czas i pisać do końca swojego życia, że Egmont czegoś nie wydał. No bo tak to będzie wyglądało za 10,20 czy 30 lat, o ile wcześniej przyjdzie inny moderator i cię zbanują albo forum przestanie istnieć.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Shinue

« Odpowiedź #189 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 09:22:20 »
Z tym DD to osoba pytająca pomyliła runy. Bo zrozumiała, że ten zapowiedziany to Zdarski, a to był Waida run. Trzeba zaznaczyć, że run Zdarskiego z Marvel Fresh nie został zapowiedziany.
Nie, osoba pytająca nie pomyliła runów. :) Czy ktoś ma wątpliwości co do twardości runu Waida? Ja nie chcę czekać nie wiadomo jak długo na run Zdrarskiego. Tym bardziej, że faktycznie nie został zapowiedziany. Nie wiemy jaka w przyszłości będzie koniunktura na Daredevila i czekając na twardookładkowego Zdarskiego możemy obudzić się z ręką w nocniku.
« Ostatnia zmiana: Pn, 04 Październik 2021, 09:27:20 wysłana przez Shinue »

Offline xanar

« Odpowiedź #190 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 09:27:17 »
Teraz (pewnie za pół roku) dadzą na miękko a później mogą dać na twardo, wcześniej niż za 5 lat to pewnie nie będzie.

Offline Shinue

« Odpowiedź #191 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 09:28:35 »
Teraz (pewnie za pół roku) dadzą na miękko a później mogą dać na twardo, wcześniej niż za 5 lat to pewnie nie będzie.
Dokładnie tak mi się marzy ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #192 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 09:47:57 »
Nie, osoba pytająca nie pomyliła runów. :) Czy ktoś ma wątpliwości co do twardości runu Waida? Ja nie chcę czekać nie wiadomo jak długo na run Zdrarskiego. Tym bardziej, że faktycznie nie został zapowiedziany. Nie wiemy jaka w przyszłości będzie koniunktura na Daredevila i czekając na twardookładkowego Zdarskiego możemy obudzić się z ręką w nocniku.
Ok, dla mnie to pytanie było dziwne, raz że nie było zapowiedzi, dwa że od razu było mówione, że nie będzie nic mówione o komiksach których w prezentacji nie było. Dlatego też wyglądało to jakby ktoś pomylił runy.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #193 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 09:57:52 »
Dobrze wiecie, że jak wyjdzie na miękko to w HC już nie będzie. Ale jeśli już zapowiedzą Zdarskiego, to osobiście preferuje tomy 2w1 jak Venom czy Hulk. Strażników Catsa też mogli wydać 2w1 bo to tylko 12 zeszytów

Offline xanar

« Odpowiedź #194 dnia: Pn, 04 Październik 2021, 09:59:50 »
Ja nie wiem co za 5 lat będzie.