Autor Wątek: Ptaki Nocy  (Przeczytany 14443 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sum41

• Gość
Odp: Ptaki Nocy
« Odpowiedź #45 dnia: Pt, 03 Grudzień 2021, 12:07:48 »
Pytanie, czy to komiks targetowany na kobiety? Może jest kierowany do mężczyzn, którzy lubią piękne i silne kobiety?

Dokladnie tez o tym pomyslalem :)

Online Darth_Simon

« Odpowiedź #46 dnia: Pt, 03 Grudzień 2021, 12:10:21 »
Cała ta dyskusja coraz bardziej mnie zachęca do zakupu tej serii.  Mi rysunki tego artysty w Projekcie OMAC bardzo się spodobały. A jeśli scenariusz sensowny to może warto.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

sum41

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Pt, 03 Grudzień 2021, 12:48:25 »
Kiedys juz byla kotrowersja jak Ed Benes rysuje kobiety - przytaczany byl np ten kadr :)

Offline Gazza

« Odpowiedź #48 dnia: Pt, 03 Grudzień 2021, 13:12:43 »
No dobrze rysuje. Brawo! Jestem na tak! Wolę podziwiać ładne kobiety, ładnie narysowane.

Online xanar

« Odpowiedź #49 dnia: Pt, 03 Grudzień 2021, 13:13:25 »
A mężczyzn inaczej rysuje, czy to to już nieistotne, bo też mogę poczuć się "szczuty" za dużymi mięśniami czy coś.
« Ostatnia zmiana: Pt, 03 Grudzień 2021, 13:14:59 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Odyn

« Odpowiedź #50 dnia: Pt, 03 Grudzień 2021, 13:16:29 »
No i dla mnie bomba. Od czasu do czasu fajnie mieć w ręku komiks z tego typu kadrami. Nie ma ich aż tak dużo na naszym rynku, by mówić o zalewaniu czytelnika seksualnością w komiksach o superbohaterach.

Ja nie kupuję komiksów tylko dla rysunków (dlatego nie mam na półce np. Przeklętego, choć uwielbiam Bermejo), więc jeśli tylko fabuła jest okej to śmiało mogę ustawić taki komiks na półce.

p.s. to kadr z Nieskończonego Kryzysu czy innego komiksu?
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline laf

« Odpowiedź #51 dnia: Pt, 03 Grudzień 2021, 13:32:01 »

Z czego jest ten kadr??? Chcę to mieć!!!

Offline Necr09

« Odpowiedź #52 dnia: Pt, 03 Grudzień 2021, 13:35:40 »
Z czego jest ten kadr??? Chcę to mieć!!!

Justice League of America Vol 2 #14 strona 6
FGO: 758,469,198

sum41

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Pt, 03 Grudzień 2021, 13:42:46 »
Justice League of America 14, written by Dwayne McDuffie and drawn by Ed Benes.

Sledze sporo rysownikow a takze ich aukcje na ebayu. Wpiszcie sobie Mariah  Benes lub Fred Benes rysuja oni bardzo podobnym stylem do Eda ich rysunki na ebayu sprzedaja sie po kilkaset dolarow. Z wszystkich brazylijskich artystow ich rysunki sprzedaja sie najlepiej.

Wpiszcie sobie te nazwiska do google grafika jest na co popatrzec :)

Kilka przykladow

Offline misiokles

« Odpowiedź #54 dnia: Pt, 03 Grudzień 2021, 14:05:16 »
Tylko że komiksy robi się dla nowych, dorastających pokoleń, w których jest mało wąsatych wujków, także z każdym rokiem będziecie coraz bardziej cierpieć na deficyt hiper obdarzonych heroin.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #55 dnia: Pt, 03 Grudzień 2021, 14:15:51 »
Pytanie, czy to komiks targetowany na kobiety? Może jest kierowany do mężczyzn, którzy lubią piękne i silne kobiety?
Od strony fabularnej targetowany jak najbardziej na kobiety. Od strony wizualnej zdecydowanie tylko na mężczyzn. Na tym polega problem z tym komiksem i ogólniej komiksami dla kobiet. Kobiety nie chcą ich czytać. Dlaczego mają chcieć podziwiać te wypięte poślady? Kobiety nie czytają komiksów, bo DC nie produkowało komiksów dla kobiet, jeśli już to robiło jakieś prowizoryczne zachowawcze ruchy, stojąc okrakiem na barykadzie. Skąd taki Azzarello pisząc Wonder Woman ma wiedzieć co się będzie podobało kobietom? Wizualizuje to sobie na zasadzie "co bym myślał gdybym był koniem"?

A mężczyzn inaczej rysuje, czy to to już nieistotne, bo też mogę poczuć się "szczuty" za dużymi mięśniami czy coś.
Czy coś...:
But while Barbara is invisible to foes, she is visible to readers, and as noted, her first writer pushed (not always successfully) against her being overly sexualized, a rarity at a time of the 1990s-2000s hypersexualization of female characters in comics. Later, though, during Gail Simone's run as writer, artist Ed Benes would draw Barbara and the female characters in a more sexualized manner, while not doing so with the male characters.
Politics in Gotham
Batman returns
his books to the library

sum41

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Pt, 03 Grudzień 2021, 14:40:58 »
Tylko że komiksy robi się dla nowych, dorastających pokoleń, w których jest mało wąsatych wujków, także z każdym rokiem będziecie coraz bardziej cierpieć na deficyt hiper obdarzonych heroin.

Tylko mlode pokolenie jest jeszcze bardziej nastawione na sztucznosc/poprawianie sie aby byc piekniejszym niz te starsze. Popatrz na instagarm czy influenserki czy poprostu na mlodziesz ktroa chodzi po ulicach, w moich czasach tak wypicowanych dziewczyn nie bylo prawie wcale.

Online xanar

« Odpowiedź #57 dnia: Pt, 03 Grudzień 2021, 14:45:12 »
Czy coś...:
But while Barbara is invisible to foes, she is visible to readers, and as noted, her first writer pushed (not always successfully) against her being overly sexualized, a rarity at a time of the 1990s-2000s hypersexualization of female characters in comics. Later, though, during Gail Simone's run as writer, artist Ed Benes would draw Barbara and the female characters in a more sexualized manner, while not doing so with the male characters.
Politics in Gotham

W latach 90-tych to w ogóle jakaś dziwna moda była, kobiety robiły sobie piersi wielkości głowy, wszystko było przesadzone.

No i czym to się różni od tych kobiet w lateksach, mniej się faceci wypinają czy jak.
Który z was czytacze komiksowi tak wygląda, przecież to się można kompleksów nabawić, dlaczego nikt z tym nic nie robi, to powinno być zakazane :D

Twój komiks jest lepszy niż mój

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Pt, 03 Grudzień 2021, 15:06:12 »
Justice League of America 14, written by Dwayne McDuffie and drawn by Ed Benes.

Sledze sporo rysownikow a takze ich aukcje na ebayu. Wpiszcie sobie Mariah  Benes lub Fred Benes rysuja oni bardzo podobnym stylem do Eda ich rysunki na ebayu sprzedaja sie po kilkaset dolarow. Z wszystkich brazylijskich artystow ich rysunki sprzedaja sie najlepiej.

Wpiszcie sobie te nazwiska do google grafika jest na co popatrzec :)

Nie no, ja uwielbiam erotykę, nawet "przeseksualizowanie" mi nie przeszkadza, ale to jest straszny plastik, jak jakieś hentai fanarty.

Offline adamarluk

« Odpowiedź #59 dnia: Pt, 03 Grudzień 2021, 15:07:23 »
 :o Chyba jestem w mniejszości bo zdecydowanie wolę mniejsze rozmiary.