Autor Wątek: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd  (Przeczytany 328017 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antari

Odp: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd
« Odpowiedź #495 dnia: Pn, 09 Grudzień 2019, 18:49:19 »
No nareszcie wychodzi w zbiorczym. Wygląda super. W Polsce na takie wydanie nie ma szans.

Offline xanar

« Odpowiedź #496 dnia: Pn, 09 Grudzień 2019, 18:57:17 »
Takie super to wydanie nie jest, bo strony klejone zamiast szyte.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Miniuuu

« Odpowiedź #497 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 12:10:43 »
ktoś się orientuje ile czasu minie zanim Egmont dojdzie do wydarzeń z House of X / Powers of X ?

Offline xanar

« Odpowiedź #498 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 12:30:24 »
Pewnie ze dwa, trzy lata.

Offline Miniuuu

« Odpowiedź #499 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 13:00:15 »
Hmm, to dużo dłużej niż się spodziewałem. Nie śledziłem tytułów z x-men wychodzących w Stanach po marvel now, więc nie wiem ile jeszcze serii nas czeka od Egmontu. Reboot Hickmana wydaje się idealnym momentem żeby wejść w świat mutantów i być na bierząco. Może trzeba jednak zainwestować w wydania angielskie

Offline xanar

« Odpowiedź #500 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 13:26:29 »
Ja jakbym drugi raz w to wchodził, to skupiłbym się tylko na polskich wydaniach, tyle tego wychodzi, że nie ma i tak kiedy tego czytać. Ostatnio przeczytam "Silver Surfer By Slott & Allred Omnibus", który kupiłem rok temu, to powinien Egmont wydać, rewelacyjna historia.

Offline Miniuuu

« Odpowiedź #501 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 14:29:24 »
O tak, też strasznie czekam na ten run po polsku. Miałem cichą nadzieję, że Pan K wspomni coś na ten tamat podczas ogłoszeń na przyszły rok, ale niestety...

Offline Antari

« Odpowiedź #502 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 15:41:47 »
Hmm, to dużo dłużej niż się spodziewałem. Nie śledziłem tytułów z x-men wychodzących w Stanach po marvel now, więc nie wiem ile jeszcze serii nas czeka od Egmontu. Reboot Hickmana wydaje się idealnym momentem żeby wejść w świat mutantów i być na bierząco. Może trzeba jednak zainwestować w wydania angielskie

Jeżeli masz możliwości finansowe i umiesz język na poziomie przeciętnym, to nie ma sensu czekać. Za 186 zł kupisz to w Polsce a wydanie wbrew temu co piszą tu niektórzy jest świetne z tego co widać. Plus niektórzy szacują, że ten tom szybko się wyprzeda więc jego cena na rynku wtórnym wzrośnie.

W Polsce dostaniesz ten run za parę lat, do tego czasu możesz się przestać interesować komiksami :) A nie wiadomo też jak potraktuje mutantów Egmont. Czy wyda wszystkie serie itd. Wystarczy spojrzeć jak teraz wydaje mutantów - wybiórcze, mocno subiektywne pozycje.

Offline xanar

« Odpowiedź #503 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 16:23:51 »
Jak dotrze mój egzemplarz to będę w stanie stwierdzić czy takie świetne, jak dla mnie książki szyte są lepsze od klejonych, nie wiem jak dla ciebie. Na szczęście nie ma tam za dużo rysunków na dwie strony, także da się przeżyć.

Ciężko stwierdzić co będzie za dwa lata, równie dobrze może podupaść ten rynek w Polsce i będzie to co było przed 2013 r.

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #504 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 16:28:20 »

Ciężko stwierdzić co będzie za dwa lata, równie dobrze może podupaść ten rynek w Polsce i będzie to co było przed 2013 r.

Albo Egmont zacznie wydawać omnibusy i OHC i taki House of X w oryginale będzie wart połowę ceny zakupu.

Offline xanar

« Odpowiedź #505 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 16:36:11 »
W sumie i wydał Spidera tylko w standard HC, House of X Powers of X też spokojnie mogą wydać tylko też pewnie HC, za dwa, trzy lata jak to wydadzą to będzie dużo tańsze niż w oryginale bo tamto będzie OOP  ;D

Użytkownik usunięty53490

• Gość
« Odpowiedź #506 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 16:55:45 »
I tu dochodzimy do pytania po co to komuś jest potrzebne. Jeśli tak jak kolega powyżej wspomniał, do wejścia w świat mutantów, to warto śmiało teraz kupić sobie wydanie oryginalne. Ja natomiast wolę śledzić obecne przygody mutantów po kolei, więc mimo, że kusi strasznie, po to fajne wydanie nie sięgnę. Chcę najpierw przeczytać to wszystko co wyda Egmont od dziś do premiery House/Powers of X, więc zupełnie nie przeszkadza mi, że będę na to czekał 2-3 lata. Aczkolwiek myślę, że tak długo nie trzeba będzie czekać, gdzieś na jakimś spotkaniu z TK (Łódź?) obiło mi się chyba o uszy, że z wydaniem tego runu Egmont czeka na jego zakończenie w Stanach. Chyba było pytanie o to?

Offline Antari

« Odpowiedź #507 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 19:10:15 »
W sumie i wydał Spidera tylko w standard HC, House of X Powers of X też spokojnie mogą wydać tylko też pewnie HC, za dwa, trzy lata jak to wydadzą to będzie dużo tańsze niż w oryginale bo tamto będzie OOP  ;D

Tak, na pewno. Podobnie jak Death of X i X-men vs Inhumans wydali w HC :D

Offline xanar

« Odpowiedź #508 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 19:23:20 »
W porównaniu z amerykańskim sc to jakościowo pólka wyżej. :)
« Ostatnia zmiana: Wt, 10 Grudzień 2019, 19:27:15 wysłana przez xanar »

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #509 dnia: Wt, 10 Grudzień 2019, 19:45:37 »
Ostatnio przeczytam "Silver Surfer By Slott & Allred Omnibus", który kupiłem rok temu, to powinien Egmont wydać, rewelacyjna historia.

Liczę na Egmont w tej kwestii. W dwóch grubszych tomach na miękko, jak Doktor Strange Aarona, w zupełności wystarczy.