Autor Wątek: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd  (Przeczytany 328303 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JanT

• Gość
Odp: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd
« Odpowiedź #255 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2019, 09:10:47 »
Tak szczerze Gazza, może Ty mi w takim razie odpowiesz bo z Janem jakakolwiek dyskusja nie ma najmniejszego sensu . Idąc tropem tej teorii to czy "Trójca" wydana w WKKDC to pomniejszone DC Deluxe? Albo Thor z Marvel Now to miękkokładkowe WKKM? Stanowisko licencjodawcy będzie oczywiste.
Z mną dyskusja nie ma sensu a ty wyskakujesz z jakimiś głupimi przykładami :)

Offline Pawelek

« Odpowiedź #256 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2019, 09:11:28 »
Widzę, że zdjęcie miało wzięcie. Wrzucam w lepszej jakości ;) Proponuję, tak jak sugeruje @Gazza, zapytać naszych wydawców lub u źródła. Podejrzewam, że tyle samo a nawet mniej energii trzeba będzie na to spożytkować niż na dalsze spieranie się na zasadzie "tak", "nie", "TAK", "NIE!!!" (swoją drogą moja córka ma teraz 11 miesięcy i nasza dyskusja na temat jej żywienia sprowadza się do mojego machania głową w pionie co skutkuje jej machaniem głową w poziomie ;) tak mi to na myśl przyszło jak ten wątek czytam).

« Odpowiedź #257 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2019, 09:14:53 »
Znaczy się co najmniej jedno z was prowadzi dyskusję na poziomie dziecka.

Offline Pawelek

« Odpowiedź #258 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2019, 09:21:08 »
Gdzie tam? Oboje prowadzimy dyskusję na tym samym poziomie. Ale ubaw zawsze mamy przedni. Polecam ;)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #259 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2019, 09:26:31 »
Odpowiedź NSC o to czy ich wydanie Goona to Library Edition: (pozwolili zacytować)

"Poza formatem niczym się nie różni, więc tak, to nadal library edition"

"Poza tym w stopce w albumach pisze jak byk Library"

I co?  :) I teraz skaczę i macham rękami jak dziecko  ;D
« Ostatnia zmiana: Pt, 28 Czerwiec 2019, 09:28:21 wysłana przez JanT »

« Odpowiedź #260 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2019, 09:34:42 »
Ale różni się formatem, to nie jest takie samo wydanie.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #261 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2019, 09:39:06 »
Ale różni się formatem, to nie jest takie samo wydanie.
I kto się zachowuje jak dziecko? :) Jest to ciągle Library Edition a próbowałeś wmówić że z pomniejszonym formatem już nie jest. Powodzenia jak chcesz się dalej sprzeczać.

« Odpowiedź #262 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2019, 09:42:54 »
Ponieważ nie jest. Ciągle jest wydaniem na podstawie Library Edition.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #263 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2019, 09:43:25 »
Ponieważ nie jest. Ciągle jest wydaniem na podstawie Library Edition.
Haahahhha  ;D ;D ;D ;D ;D hahahhaahaha  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D hahahahaha

Znawca się znalazł  ;D I wyszło na to że z tobą żadna dyskusja nie ma sensu i gdy masz już coś udowodnione dalej będziesz się kłócił.
« Ostatnia zmiana: Pt, 28 Czerwiec 2019, 09:46:21 wysłana przez JanT »

Online adamarluk

« Odpowiedź #264 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2019, 09:43:53 »
Długo tak możecie? :-\

« Odpowiedź #265 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2019, 09:44:48 »
Za pół godziny wychodzę.

Offline Pawelek

« Odpowiedź #266 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2019, 09:52:53 »
Trzeba jeszcze zapytać drugą stronę, co sądzi o takim czymś? Czy czyjeś wydanie pomniejszone na podstawie ich Library Edition może być sygnowane jako Library Edition.
Mnie ogarnąłby pusty śmiech jak bym zobaczył Króla Conana w takim samym rozmiarze co wydane dotychczas dwa Conany od Egmontu i z napisem Kolosalny albo gdyby w stopce Final Incal od Scream był napis Final Incal limited coffee table edition i ktoś twierdził, że to to samo.
Największy problem polega na tym, że jeżeli coś nie posiada jasnej, uzgodnionej definicji to pozostawia duże pole do interpretacji i dyskusji (takiej gdzie każdy ma rację mimo zupełnie różnych stanowisk).
« Ostatnia zmiana: Pt, 28 Czerwiec 2019, 09:56:32 wysłana przez Pawelek »

JanT

• Gość
« Odpowiedź #267 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2019, 09:58:23 »
Trzeba jeszcze zapytać drugą stronę, co sądzi o takim czymś? Czy czyjeś wydanie pomniejszone na podstawie ich Library Edition może być sygnowane jako Library Edition.
Jakby nie mogło to nie byłoby stopce "Library Edition" a jak samo NSC napisało jest to takie wydanie jak widnieje w stopce (a nie żadne opieranie się na tym wydaniu) Od początku pisałem że nie format czyni omnibusa czy Library Edition.

« Odpowiedź #268 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2019, 10:00:30 »
Nie ma definicji i nie będzie, skoro każda firma wydaje to na swój krój. Wysłałem zapytania i do Marvela i do Dark Horse. Jeżeli kiedykolwiek raczą odpowiedzieć to się dowiemy, tzn na dobrą sprawę dowiemy się co osobiście sądzi na ten temat osoba, która ewentualnie odpowie na ten mail bo raczej wątpię, że uda się do działu prawnego po odpowiedź, ale ja uznam taką odpowiedź za wiążącą.
« Ostatnia zmiana: Pt, 28 Czerwiec 2019, 10:02:31 wysłana przez SkandalistaLarryFlynt »

JanT

• Gość
« Odpowiedź #269 dnia: Pt, 28 Czerwiec 2019, 10:01:10 »
A ten dalej  ;D Mi wmawiał dziecinne zachowanie...
« Ostatnia zmiana: Pt, 28 Czerwiec 2019, 10:03:18 wysłana przez JanT »