Autor Wątek: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd  (Przeczytany 327908 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vision2001

Odp: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd
« Odpowiedź #1770 dnia: Śr, 14 Luty 2024, 10:58:35 »
Skoro Marvel i DC wspólnie wydają omnibusy swych crossoverów, to może jest szansa wznowienie Batman vs. Predator (i tym samym w przyszłości DC Deluxe) 8)?
Czytając info wrzucone przez xanara pojawiła się u mnie nadzieja, że pójdą o krok dalej i wydadzą omni zbierające wszelkie spotkania przejętych przez Marvela Predatorów i Obcych z bohaterami z DC, a wydane dawno temu pod szyldem zbiorczych "DARK HORSE COMICS / DC COMICS":

(Superman vs. Aliens Volume 1, Superman vs. Aliens Volume 2: God War)

(wszystkie 3 spotkania Batka z Drapieżcą)

(tu tylko: SUPERMAN VS. PREDATOR #1-3)

(JLA versus Predator; Green Lantern versus Aliens)

a także:

Może tego było więcej? Nie pamiętam... Ale kcem!!!

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1771 dnia: Śr, 14 Luty 2024, 11:01:44 »
Omar z Near Mint Condition zapytany na swoich socialach dlaczego nie miał o tych DC/Marvel omnibusach info odpowiedział, że to inicjatywa DC i oni będą to wydawać.

Offline Kandor

« Odpowiedź #1772 dnia: Śr, 14 Luty 2024, 11:10:14 »
No właśnie, też byłem z początku zaskoczony, ale pomyślałem że to właśnie inicjatywa DC i stąd Marvel (w osobie Davida) nie podesłał tego Omarowi.
Omar wielokrotnie deklarował chęć robienia czegoś więcej również dla DC, ale oni nie reagują, a jak Omar miał z kimś w ogóle jakieś kontakty w DC to albo są one sporadyczne albo się urwały albo osoby od kontaktu straciły pracę.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1773 dnia: Śr, 14 Luty 2024, 11:11:25 »
Ostatnio jak ktoś zapytał Omara o relacje z DC to podobno nie odpisują nawet na jego maile.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1774 dnia: Śr, 14 Luty 2024, 12:32:54 »
Skoro Marvel i DC wspólnie wydają omnibusy swych crossoverów, to może jest szansa wznowienie Batman vs. Predator
To chyba jakieś licencyjne problemy muszą być, bo brak tego wydania do dnia dzisiejszego to wielkie nieporozumienie i dziejowa niesprawiedliwość.

Offline xanar

« Odpowiedź #1775 dnia: Cz, 15 Luty 2024, 00:01:59 »
Są okładki i ceny  :)

DC Versus Marvel Omnibus
https://prhcomics.com/book/?isbn=9781779523259

DC Versus Marvel: The Amalgam Age Omnibus
https://prhcomics.com/book/?isbn=9781779523266
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1776 dnia: Cz, 15 Luty 2024, 09:32:58 »
Widać, że wydaje DC bo ich standard cenowy jest czyli 150$ za poniżej 1000 stron.
Przynajmniej papier nie będzie prześwitywał jak u Marvela i nie będzie marudzenia.
Pozdro Xanar trzymaj sie tam w tym Józefosławiu  ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #1777 dnia: Cz, 15 Luty 2024, 12:21:03 »
Ja to tego nie zamierzam kupować, takie JLA/Avengers kupiłbym jakby to jakoś normalnie wydali, no ale jeszcze mają za dużo piniędzy najwyraźniej, także trzeba poczekać.

Rom ma grubszy papier jak na IMAK, pewnie m.in. dlatego, że ma większą cenę.
DC też zmieniło papier, teraz jest jakiś lżejszy, ale przynajmniej nie taka tandeta jak w tych deluxach.

I jestem też pozytywnie zaskoczony (aż sam się zdziwiłem) te compendia od DC w porównaniu do tych epic collection Marvela mają lepszy papier, 2x więcej stron a cena praktycznie taka sama, coś niesamowitego  :)

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1778 dnia: Cz, 15 Luty 2024, 12:25:19 »
Pozostaje zaczekać jeszcze jak będzie z grzbietami czy wszystko ok i mamy wydania idelane.
W compendiach od Image po kilku latach pojawiał się problem z łamiącymi się grzbietami, tak jest np. w moich Paper Girls.

Offline Kandor

« Odpowiedź #1779 dnia: Pt, 16 Luty 2024, 13:11:10 »
Tom z komiksami Kurta Busieka o Supermanie będzie zawierał elseworld "Superman: Secret Identity" z 2004 roku . Ta mini-seria cieszy się całkiem dobrą sławą ale obecnie nie do dostania (była w przedłużeniu WKKDCC za granicą jako nr 152). Ten zbiór to nie omnibus "per se" ale zdecydowanie "cegła"(cegiełka :-)). Zawiera komisy z "One Year Later" ("przeskok" po Infiniti Crisis). Edit: zwykły HC, 688 stron, premiera w USA 16 lipca tego roku
« Ostatnia zmiana: Pt, 16 Luty 2024, 13:17:44 wysłana przez Kandor »

Offline xanar

« Odpowiedź #1780 dnia: Pt, 16 Luty 2024, 14:03:43 »
Pewnie będzie coś na kształt tych Supermanów Byne'a

W Atomie dodali do preordera te omnibusy crossowe:

To mówicie, że jeszcze ten DC Versus Marvel można kupić.

Offline Kandor

« Odpowiedź #1781 dnia: Pt, 16 Luty 2024, 14:32:24 »
Też pomyślałem o tych czterech tomach Byrne'a, to może być coś takiego (tylko wyraźnie grubsze). Dla mnie OK - mam komplet TMoS :-)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1782 dnia: Pt, 16 Luty 2024, 14:37:58 »
Ceny amerykańskie są z kosmosu. Czyli proszę o wydanie tego przez polskiego dystrybutora. Miałoby to więcej sensu, niż ponowne drukowanie Śmierci Supermana.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1783 dnia: Pt, 16 Luty 2024, 15:39:35 »
Ceny amerykańskie są z kosmosu. Czyli proszę o wydanie tego przez polskiego dystrybutora. Miałoby to więcej sensu, niż ponowne drukowanie Śmierci Supermana.
To niech wyda to aszet, a nie blokują sloty kolejnymi dublami z Egmont czy taką kolekcją Thorgala

Offline Warpath

« Odpowiedź #1784 dnia: Pt, 16 Luty 2024, 15:54:13 »
Tom z komiksami Kurta Busieka o Supermanie będzie zawierał elseworld "Superman: Secret Identity" z 2004 roku . Ta mini-seria cieszy się całkiem dobrą sławą ale obecnie nie do dostania (była w przedłużeniu WKKDCC za granicą jako nr 152). Ten zbiór to nie omnibus "per se" ale zdecydowanie "cegła"(cegiełka :-)). Zawiera komisy z "One Year Later" ("przeskok" po Infiniti Crisis). Edit: zwykły HC, 688 stron, premiera w USA 16 lipca tego roku

Bardzo fajny run Busieka tak a propos, szczególnie Up, up and Away!. Secret Identity też rewelacyjne, mam na półce w 4 miękkookładkowcach, polecam.