Duży ruch w temacie bardzo dobrze

Omar zapowiada Omnibus Road to Onslaught zapełniający kolejną lukę tym razem między Age Of Apocalypse a Onslaught Saga.
@Takesh
Generalnie z papierem nie jest tak źle, nie ma miedzy mną a Xanarem konsensusu w tej sprawie powiedzmy. Tak papier jest cieńszy niż kiedyś ale nie jest tak źle. Omnibusy i tak zawsze mają grubszy papier niż w Epikach. Omnibusy mają ten śliski papier który zawsze będzie trochę grubszy a Epicki nie.
To nie jest tak, że widać wszystko co jest po 2 stronie tylko jak czytam z lapką swiecąca bezpośrednio na strony i jest biały lub jasny fragment to może być widać kształt jak po 2 stronie jest dymek czy kadr to widać kwadrat ale tylko tyle.
Jeśli jesteś z Warszawy moglibyśmy się spotkać i pokazałbym zarówno stary Omnibus jak i coś nowego dla porównania. Mój jedyny Epick to tylko ten X-Men 2,5 pomiędzy zcancelowaną 1 serią a Uncanny.
Kiedyś i tak zrobią tego Omnibusa dokładając występy X Villanów w jakichś seriach innych.
@Xanar
w temacie co jest już Turasem to nie wiem dokładnie bo też mam stare wydania ale nowsze wydania mogą być Tureckie a większość miała już reprinty:
The X-Men Omnibus, Vol. 1 Reprint - Luty 2022 może być Turecki
The X-Men Omnibus, Vol. 2 Reprint - Marzec 2022 może być Turecki
The Uncanny X-Men Omnibus, Vol. 1, 2, 3, 4 miały po kilka reprintów większość Chiny ale tak jak pisałeś dodruki z nowymi grzbietami gdzie litery małe ale jest obrazek na dole to raczej Turasy. Nie potwierdze mam stare.
The Uncanny X-Men Omnibus, Vol. 5 - Już pierwotny print z tego roku to Turcja tak jak pisaleś, mini restocki z tego roku tak samo pewnie.
Jeśli chodzi o eventy kóre wcześniej były jako OHC to jest różnie w zależności kiedy był reprint jako Omnibus.
X-Men: Mutant Massacre Omnibus - Reprint w 2022 prawdopodobnie Turcja
X-Men: Fall of the Mutants Omnibus - Reprint w 2022 prawdopodobnie Turcja
X-Men: Inferno Prologue Omnibus - Reprint w 2021 prawdopodobnie Chiny gdyż patrz poniżej
X-Men: Inferno Omnibus - Reprint w 2021 Chiny na pewno bo go mam. Prologue miałem jako OHC a sam Inferno kupowałem Reprint i ten Inferno jest Chiński, kilka miesięcy różnicy było między nimi i prologue był wcześniej wiec pewnie na Turcje jeszcze nie przeszli.
X-Men by Chris Claremont & Jim Lee Omnibus, Vol. 1 i 2 - miały reprint w 2021 oba Chińczyki. Trochę cieńsze niż te z 2011 roku. Mam porównanie bo sprzedałem za krocie jak były wyprzedane a wyczuwałem dodruk.
@Takesh Generalnie dla pewności musiałbyś obejrzeć filmiki Omara odnośnie dodruków.
W każdej recenzji podaje gdzie drukowane, jaka grubość papieru i pokazuje jak prześwituje.
W przypadku reprintów porównuje zawsze z oryginałem jaki miał wcześniej dodatkowo.
Kiedyś te Omnibusy miały papier grubszy nawet od Egmontu. Mam Silver Age Hulk Omnibus to każda kartka jest jak z bloku technicznego tak sztywna. Xanar jest bardziej przyzwyczajony do dużego standardu jaki w Marvelu był przez lata. Jednak ceny papieru uderzają także w giganta z USA.
Jak już pisałem są cieńsze obecnie ale dla mnie jest to akceptowalne. Musisz sam ocenić najlepiej.
Obecnie tak z 1 na 10 to jest Chińczyk i dziwi mnie, że zazwyczaj jest to nowszy materiał gdzie i tak jest mniej białego bo nie ma takiego podziału na kadry jak kiedyś. Silver Age powinny być wszystkie Chińczykami dla mnie najlepiej.