Autor Wątek: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd  (Przeczytany 327916 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dreamer36

Odp: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd
« Odpowiedź #1665 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 10:57:52 »
Na azylu jest promocja i do tego oferta ekspozycyjna - można dorwać omniaki w fajnych cenach.

Niestety budżet nie jest nieograniczony, a coś bym skorzystał, więc prośbą o radę/informację, co z poniższego warto kupić:
Black Panther by Priest/Coates
Captain America by Remender/Coates
JSA by Johns
Justice League Dark (New 52)

Czy w ogóle jest szansa, że cokolwiek z tego będzie wydane po polsku? Pantera raczej nie, bo w ogóle tego bohatera nie ma u nas praktycznie nic (poza kolekcjami), JL Dark też pewnie nie, bo rozdział 52 zamknięty. Pytanie jak z Kapitanami - czy po Brubakerze pociągną temat dalej? Coates to chyba okres Marvel Fresh i nie wydają...

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1666 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 11:13:21 »
Bierz JSA

Offline xanar

« Odpowiedź #1667 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 12:19:26 »
Nic z tego nie wydarzą, jak już to Kapitana Remendera, ale jakoś tego nie widzę.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline stab

« Odpowiedź #1668 dnia: Śr, 25 Październik 2023, 14:04:39 »
W obecnym preorderze jest X-Men 2099.
https://www.atomcomics.pl/pl/p/X-MEN-2099-OMNIBUS-HC/224419

Dobre to? Powoli kończę nadrabiać pająka w omnibusach i następni na liście są właśnie X-Men.

Offline xanar

« Odpowiedź #1669 dnia: Śr, 25 Październik 2023, 15:26:09 »

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1670 dnia: Śr, 25 Październik 2023, 18:40:49 »
W numerze 5/94 X-MEN z TM-Semic był pierwszy zeszyt X-MEN 2099

Offline Warpath

« Odpowiedź #1671 dnia: Nd, 05 Listopad 2023, 20:55:11 »
No i proszę jaka piękna awantura z zapowiedzią X-Men: Mutant Massacre Prelude Omnibus :)

Jakże się cieszę, że zbojkotowałem zakup omniaka UXM vol 5 ze względu na niemądrą politykę mapowania / wydawania Marvela zmuszającą do double dipu. Spisałem na straty X-Factor 1-8 wraz z serią brakujących zeszytów pomiędzy omniakiem numer 4 i Mutant Massacre Omnibus (tym bardziej, że część wydał już u nas TM-Semic). Jednak w US spora liczba osób zakupiła mimo powtórek i teraz fala hate'u wylewa się na Marvela, że wydaje to w lepszej formie (o którą wszyscy krzyczeli wcześniej).

Dla mnie osobiście i zapewne innych osób, które posiadając omniaki z x-eventami wstrzymały się z zakupem UXM5 - mega wiadomość, ale nie zazdroszczę firmie.
« Ostatnia zmiana: Nd, 05 Listopad 2023, 20:57:01 wysłana przez Warpath »

Offline xanar

« Odpowiedź #1672 dnia: Nd, 05 Listopad 2023, 21:37:17 »
Jakaś korporacja "oszukała" kogoś - nowe nie znałem  :) Przy okazji też oszukała na ohc Daredevila Zdarskyego bo nie będzie vol.5, ale parę dni wcześniej zapowiedzieli, że będzie omnibus vol.2 na chyba styczeń 2025  ??? , także w sumie po co robić to ohc, jak można więcej przyciąć na czytaczach  ::)

Nie wiem czy tak wszyscy na to czekali w międzyczasie zrobili repirnt epic X-factror vol.1, także nie wiem czy będzie dużo chętnych, poza tym ten omnibus będzie miał z 1500+ stron, także cena będzie $150 a może i $175 jak się dobrze postaraj  :)

Offline Warpath

« Odpowiedź #1673 dnia: Nd, 05 Listopad 2023, 21:47:02 »
Właśnie aferka jest o to, że nie czekali i kupili UXM5, a teraz widząc bardziej pasującą wersję do już wydanych X-omniaków robią burdę :) Wcale się nie dziwię, wciągam popcorn czytając komentarze w oczekiwaniu na sobotni Omar-stream ; )

Offline xanar

« Odpowiedź #1674 dnia: Nd, 05 Listopad 2023, 21:52:36 »
A i jeszcze wcześnie zapowiedzieli omnibus X-Factor vol.1, który ma się ukazać w lipcu 2024, także raczej nikt nie miał prawa się spodziewać, że wszyscy zostaną "oszukani" a jak to już to wydaliby to na pewno nie w najbliższych latach.

A co ma być na tym streamie, pewnie przeczyta jeden komentarz powie, że wszystko jest fajnie, resztę komentarzy pominie, no przecież nie powie, że "Marvel to zło" ;D jak mu płacą.
« Ostatnia zmiana: Nd, 05 Listopad 2023, 21:54:51 wysłana przez xanar »

Offline Warpath

« Odpowiedź #1675 dnia: Nd, 05 Listopad 2023, 22:09:51 »
Hehe, może tak faktycznie być, ale i tak czekam jak na gwiazdkę ;) Mam jedynie nadzieję, że nie wycofają zapowiedzi pod zalewem fali hate'u : )

Offline xanar

« Odpowiedź #1676 dnia: Nd, 05 Listopad 2023, 22:13:42 »
No jak wycofają, stwierdzą, że nie chcą zarobić, te X-meny i Spider-man to się samo sprzedaje.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1677 dnia: Pn, 06 Listopad 2023, 00:01:05 »
Dla mnie osobiście i zapewne innych osób, które posiadając omniaki z x-eventami wstrzymały się z zakupem UXM5 - mega wiadomość, ale nie zazdroszczę firmie.

Firmie czy tym, którzy już kupili? Bo podejrzewam, że firma wyda, sprzeda, policzy kasę i absolutnie nie będzie się przejmowała.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline xanar

« Odpowiedź #1678 dnia: Pn, 06 Listopad 2023, 00:10:30 »
Przecież oni dobrze wiedzą co robią i specjalnie tak zrobili, zresztą nie pierwszy i nie ostatni raz.
Ja osobiście nie widzie wewnętrznej potrzeby kupowania tego omnibusa mam epic x-factora, z 2017 r. na grubszym papierze niż te aktualne omnibusy ;D
No chyba, że imperialna waluta tak się umocni do premiery, że będzie po 100 zł  ;D

Offline WeaponX

« Odpowiedź #1679 dnia: Wt, 07 Listopad 2023, 09:29:23 »

Ja zakupiłem UX vol 5 i biore X-Factor i New Mutants omni vol3. I czekam na UXvol 6 A eventowe omniaki sprzedam, chociaż patrząc po alledrogo to nie ma wielu chętnych