Autor Wątek: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd  (Przeczytany 328676 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline isteklistek

Odp: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd
« Odpowiedź #1545 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 20:13:52 »
Już wyszedł Artisan "DAVID MAZZUCCHELLI’S DAREDEVIL BORN AGAIN ARTISAN EDITON IS A MASTERPIECE", a więc Sienkiewicz będzie wyglądał podobnie. Budżetówka, ale wygląda chyba dobrze.

Offline Komediant

« Odpowiedź #1546 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 22:13:28 »
Wyszło tych wydań już całkiem sporo, ostatnio m.in. Best od EC, niedługo Spirit Eisnera. Wydania są eleganckie, porządny papier i skrzydełka, dużym minusem jest klejenie, albumów nie da się porządnie rozłożyć.

(Artisan Edition) miały wymiary 17 cm x 26 cm (...)
Wymiary to ok 30x21cm.

Z 'niebudżetowych' w formie Artist Edition wyszedł niedawno zbiór prac Kevina Nowlana robionych dla Marvela, latem wyjdzie podobny zbiór Michaela Goldena, a później jeszcze reprinty Daredevila Millera i X-Men Johna Byrne'a. To wszystko od IDW, 2000AD szykuje album Kevina O'Neilla.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1547 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 08:07:49 »
Spirit to kiedy i gdzie?

Offline stab

« Odpowiedź #1549 dnia: So, 13 Maj 2023, 14:46:42 »
W atomie akurat w fajnej promocji, miał ktoś okazję przeczytać? Warto?

https://www.atomcomics.pl/pl/p/SPIDER-MANS-TANGLED-WEB-OMNIBUS-HC-FABRY-CVR/82228

Offline Corto Maltese

• Polubień: 427
  • „Jestem Polakiem, więc mam obowiązki polskie"
« Odpowiedź #1550 dnia: So, 13 Maj 2023, 15:10:27 »
Egmont wydał pierwsze trzy tomy "Splątanej Sieci" lata temu. Jak to z antologią opowiadań, różni autorzy więc i poziom historii zróżnicowany. Od słabych po solidne. Dla fanów Spider-Mana jak najbardziej warto. Dla pozostałych... można brać, można odpuścić. Zaznaczam jednak, że całej serii nie znam, jedynie to co wydał Egmont w Polsce z "Tangled Web".
"Głównym obiektem zainteresowania całego chrześcijaństwa jest człowiek stojący na rozdrożu. Natomiast rozległe, płytkie filozofie – wielkie syntezy bredni – zawsze traktują o epokach, ewolucji i ostatecznych rozwiązaniach." G.K. Chesterton

Login lichess/chess.com: CortoMaltesePL

Offline stab

« Odpowiedź #1551 dnia: So, 13 Maj 2023, 17:41:02 »
Dzięki, zamówione :)

Offline Kandor

« Odpowiedź #1552 dnia: Wt, 23 Maj 2023, 06:25:49 »
Rom The Spaceknight Omnibus: OH! MY! GOD! Zapowiedź Omara z NMC na YouTube. Dla laików czy prawie-laików to oczywista oczywistość, ot, kolejny przedruk starego komiksu Marvela, ale dla orientujących się w specyfice całej sytuacji to niemały szok i w zasadzie małe święto. Omar faktycznie zapowiedział na 23 maja jakieś niezwykle wieści (i, o ile mnie pamięć nie myli, 26 mają ma być jakiegoś rodzaju rozwinięcie wieści z 23 maja).

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1553 dnia: Wt, 23 Maj 2023, 08:33:27 »
Fajnie ale odpadam bo mam w zeszytach.

Offline xanar

« Odpowiedź #1554 dnia: Wt, 23 Maj 2023, 12:47:06 »
Nie będziesz upgradował  :)

Czytałeś te Romy? Dobre to ? Trzyma to jakiś poziom fabularnie ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1555 dnia: Wt, 23 Maj 2023, 14:49:51 »
Rysuje to z tego co pamietam znienawidzony u nas Buscema Sal ale wyglada to dobrze. Co do fabuly to mi sie podobala bo sporo ciekawych historii nie dokonca typowych marveli a gdy pojawialy sie goscinne wystepy to bylo to tak zgrabnie poprowadzone ze nie gryzlo sie to i niemialo sie wrażenia ze to naciagane. Sporo ciekawych postaci i rozwiązań fabularnych.

W skrocie bardzo mi się podobało jak dobrze zostalo to wplecione/zaadaptowane w universum Marvela mimo iz to na podstawie zabawki dla dzieci a stworzono  grnialna otoczke czy rozbudowano jego historię.

Przy okazji tez polecam cos podobnego a mianowicie Micronauts.

Offline Kandor

« Odpowiedź #1556 dnia: Pt, 26 Maj 2023, 09:52:33 »
Rysuje to z tego co pamietam znienawidzony u nas Buscema Sal ale wyglada to dobrze. Co do fabuly to mi sie podobala bo sporo ciekawych historii nie dokonca typowych marveli a gdy pojawialy sie goscinne wystepy to bylo to tak zgrabnie poprowadzone ze nie gryzlo sie to i niemialo sie wrażenia ze to naciagane. Sporo ciekawych postaci i rozwiązań fabularnych.

W skrocie bardzo mi się podobało jak dobrze zostalo to wplecione/zaadaptowane w universum Marvela mimo iz to na podstawie zabawki dla dzieci a stworzono  grnialna otoczke czy rozbudowano jego historię.

Przy okazji tez polecam cos podobnego a mianowicie Micronauts.
Czyli to co wyjdzie w omnibusie w kwietniu 2024? :-)Miała być zapowiedź na 26 maja i na 99 procent sądziłem że to będzie to :-) Jeszcze tylko Ultraverse do 2035 roku (i jakieś trade'y  z ALFem) niech wznowią i mogę odejść w spokoju z tego padołu łez ;-) Roma masz pewnie fizycznie w  zeszytach, ja mam tylko obie serie na skanach.
« Ostatnia zmiana: Pt, 26 Maj 2023, 09:54:22 wysłana przez Kandor »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1557 dnia: Pt, 26 Maj 2023, 10:35:55 »
Tak, ROMa mam w zeszytach, jedna z lepszych seri z tamtych lat z lekkim powiewem swierzosci wsrod superhero.

Ultraverse zaraz ci napisza ze to kwintesencja extreme lat 90tych - choc mi wizualnie sie podobalo, mam pare zeszytowek.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1558 dnia: So, 27 Maj 2023, 17:56:08 »
Podobnie jak kolega Sum41 również mile wspominam serię "ROM". To zresztą był jeden z pierwszych herosów Marvela, którego przygody poznałem i z miejsca zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Także w wymiarze wizualnym, gdy Rom wraz ze swoją podobnie jak on opancerzoną koleżanką masakrował zmiennokształtne mroczne widma podszywające się pod amerykańską generalicje. Sal wprost wymiatał, a po latach nadal jestem zdania, że to była bardzo udana, profesjonalnie wykonana robota. Miło byłoby gdyby ta postać (i ogólnie Kosmiczni Rycerze) powrócili do uniwersum Marvela i nieco ożywili jego kosmiczną "strefę", przesadnie naznaczoną dokonaniami Jima Starlina (tylko Thanos i Thanos...). Z drugiej strony pytanie czy trafiłby się sensowny scenarzysta...

Offline xanar

« Odpowiedź #1559 dnia: So, 27 Maj 2023, 19:02:37 »
Coś grubo z ceną poszli:

https://www.amazon.com/ROM-ORIGINAL-MARVEL-OMNIBUS-MILLER/dp/130295671X
125$ za 700 stron, przy dobrych wiatrach może do 150$ dociągnie.

Twój komiks jest lepszy niż mój