Autor Wątek: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd  (Przeczytany 328385 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Global

Odp: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd
« Odpowiedź #1065 dnia: Cz, 24 Grudzień 2020, 15:39:42 »
Sprawdzilem i Ms Marvel jest takiej samej grubosci jak Cates. Grand Design wyraznie grubszy. Venomnibus 3, ktory mial premiere niedawno kupilem w tej samej cenie co Catesa. Oba wydania DM.

Offline xanar

« Odpowiedź #1066 dnia: Cz, 24 Grudzień 2020, 16:19:31 »
Cates jest drukowany w Turcji i ma cieńsze kartki niż Ms Marvel, która jest drukowana w Chinach i ma trochę grubsze kartki, 528 do 488 może tak być, że tej samej grubości.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Global

« Odpowiedź #1067 dnia: Cz, 24 Grudzień 2020, 16:21:51 »
Warto zwrocic uwage, ze na grzbiecie jest '1" czyli planuja kontynuacje :)

Offline xanar

« Odpowiedź #1068 dnia: Cz, 24 Grudzień 2020, 16:25:35 »
Pewnie następny 500 stron za 100 albo podrożą i będzie za 125.

A gdzie ty kupiłeś tego Catesa, że już masz ?

Offline Global

« Odpowiedź #1069 dnia: Cz, 24 Grudzień 2020, 17:06:56 »
Zakupilem go w Forbidden Planet. FP nie czeka z wysylka do premiery tylko wysyla jak tylko dotrze dostawa z Diamonda.

Offline Global

« Odpowiedź #1070 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 23:25:56 »

Wg youtubera cena za strone omnibusa Catesa wynosi 18.3 centa. 6 miejsce wsrod najmniej oplacalnych omnibusow

Offline xanar

« Odpowiedź #1071 dnia: So, 26 Grudzień 2020, 00:15:35 »
Aktualnie najsensowniejsze formaty w tym Marvelu to te OHC i epici reszta ma dyskusyjną wycenę.

Offline Antari

« Odpowiedź #1072 dnia: So, 26 Grudzień 2020, 22:58:11 »
To żadna nowość, wcześniej też były np. Elektra 100$ - 400 stron; Hawkeye 100$ - 552, taniej było kupić w dwóch ohc, no ale płacisz ekstra za znaczek "omnibus"  :)
jeszcze jest:
X-men: Grand Design - 100$- 488 stron też można kupić w tych trzech większych wydaniach niż ten omnibus i taniej, moim zdaniem w tym przypadku bezsensem jest kupowanie omnibusa.

Najgorsze jest to, że te książki mają coraz gorszą jakość, no ale aktualnie tyle tego sprzedają, że mają wy$^&$&, czekam z niecierpliwości aż podniosą ceny i taki Cates będzie za 125%  ;D - będzie się kupować na wyprzedażach  :)

Z uporem maniaka o jakości :) Nie to jest tu najważniejsze.

Ten materiał wchodzący w skład omnibusa ukazał się już nie raz i nie dwa w OHC, w tym powiększonym Silver Surfer Black (chyba miał nieco innego wymiary niż oversized, już nie pamiętam), a niedługo znowu będzie powtórzenie w Cosmic Ghost Rider Omnibus vol.1. To jest tandetny skok na kasę bo na okładce Cates i omnibus. Reszta wydań jest lekko dostępna i nie widzę sensu wydawania pierdyliona komiksów w podobnych 1:1 wydaniach oznaczonych inną metką.

Elektra jest do kupienia w tpb poza tym i tyle. X-men: Grand Design nie wiem skąd wziąłeś 3 inne, większe wydania. Jest Treasury w 3 tomach po 30 dolców za tom, co wcale nie wychodzi tak tanio, a do tego jest w SC. Hawkeye i Ms Marvel to też skok na kasę ale w drugą stronę. Od początku powinni wydać omnibusa a nie bawić się w 2 OHC.

Offline xanar

« Odpowiedź #1073 dnia: Nd, 27 Grudzień 2020, 00:41:54 »
Jak chcesz płacić więcej z gorszą jakość to może dla ciebie nie jest, tak dla przylądku:
Taki Captain America By Ed Brubaker Vol. 1 reprint ma praktycznie taką samą budowę jak wydana pierwsza edycja ok. 13 lat temu, która był klejona, nowa jest szyta tylko przy tych nowych omnibusach to nie ma żadnego znaczenia po poszli po taniości u już nie otwierają się tak jak te co były produkowane parę lat temu, że jak masz grafikę na dwie strony to otwiera cię na płasko i wszystko widzisz. Z ostatnich, które były wydane zrobione tak jak te stare to Excalibur taki test. Grubość papieru już przemilczę.
Zauważyłem, że większość osób nie widzi tego, albo nie chce zauważyć.

Thanos (2016) issues #13-18, Thanos Annual (2018) issue #1, Cosmic Ghost Rider issues #1-5, and Thanos Legacy issue #1 - jest tak jak napisałeś no i jest to skok na kasę.
Silver Surfer Black był Treasury Edition i jest normalnie w sc.
Drugi tom kosmicznege Catsa pewnie będzie miał tych Guardiansów co zaraz wyjdą w OHC i pewnie Thora, którego pewnie też dadzą w OHC

Część tej elektry można kupić w Gallery Edition - Elektra Assassin 1-8.
Elektra Lives Again słabo wygląda polecam stare wdanie Muchy

Grand Design napisałem, że można kupić w trzech większy wydaniach (3 książkach - Treasury Edition)  i wychodzi taniej nie wiem o co ci chodzi.

No powinni, ale widać im się opłaca jak dalej tak wydają, przy takich manewrach wydawniczych trzeba czekać aż pojawią się te omnibusy na wyprzedażach, chyba, że ktoś chce z wariantową obwolutą.
« Ostatnia zmiana: Nd, 27 Grudzień 2020, 01:17:12 wysłana przez xanar »

Offline xanar

« Odpowiedź #1074 dnia: Nd, 27 Grudzień 2020, 12:48:01 »
I w tym składakowym omnibusie tego kosmicznego Ghost Ridera będzie pół OHC Guardians of the Galaxy 1-6  :)
No widzisz, czyli musisz wszystko kupić, żeby mieć komplet ;D

Offline Antari

« Odpowiedź #1075 dnia: Nd, 27 Grudzień 2020, 13:51:20 »
I w tym składakowym omnibusie tego kosmicznego Ghost Ridera będzie pół OHC Guardians of the Galaxy 1-6  :)
No widzisz, czyli musisz wszystko kupić, żeby mieć komplet ;D

Wydali już GotG Cates'a w OHC, który zbiera 1-12 i annual. Omnibus Cosmic Ghost Ridera jest dopiero na marzec 2021, więc jak ktoś kupił wszystkie OHC jakie były po drodze jest to zakup bez sensu. Jedynie przez hype na postać no i że się wyprzeda.

Generalnie zgadzam się co do jakości, że jest kiepska ALE chodzi mi jedynie o to, że nie trzeba tego podkreślać w każdym poście ;)

Offline xanar

« Odpowiedź #1076 dnia: Nd, 27 Grudzień 2020, 17:45:55 »
Nie wydali, 6-tego stycznia ma się pojawić.
A gdzie ja ci to pisze w każdym poście rozumiem, że jakbym pisał o cenie to wtedy byłoby ok  ;)

Ciekawe czy podrożą:
Captain America: The Death Of Captain America Omnibus  464 strony z 65$ do 100$
Captain America Lives! Omnibus 560 strony z 75$ na 100$
 ;D
« Ostatnia zmiana: Nd, 27 Grudzień 2020, 17:57:11 wysłana przez xanar »

Offline Antari

« Odpowiedź #1077 dnia: Nd, 27 Grudzień 2020, 19:14:52 »
Jeżeli jest materiał trudno dostępny albo premierowy w oversized to nie mam nic przeciwko płaceniu grubego siana za omnibusy. Co innego jeżeli materiał jest dostępny bez problemu, do tego w takim samym formacie, rozbitym na kilka tomów (i lepszej jakości papier jak piszesz).

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1078 dnia: Pn, 28 Grudzień 2020, 18:05:23 »

I mamy preview najnowszego katalogu.
Z zaskoczeń Death Of Captain America Omnibus zachowuje cenę 75$ oraz Loki Omnibus który zbiera Silver Agowe "Thory" i "Journey Into Mystery" dublując przy tym Omnibusy Thora.
Za to reprint Fantastic Four Vol 3 podniesiony z 100 do 125$, przy Vol 2 tego nie zrobili.
No i Dawn of X wreszcie w OHC po seriach.
A takie było marudzenie, że Death of Cap podniosą cenę do 100 na pewno.

Offline xanar

« Odpowiedź #1079 dnia: Pn, 28 Grudzień 2020, 18:26:48 »
No przecież podrożyli Death of Captain America Omnibus z 65$ na 75$.
Kto ci napisał, że na pewno będzie za 100$ ?