Zleży gdzie drukowane, większość była robiona w Chinach w RR Donnelley - jakość była sensowna środek podnosił się do góry, ale jak się ten covid zaczął to straszną rzeźbę robią.
Papier jest ok jeżeli te książki nie są drukowane w Turcji, bo tutaj to już poszli po bandzie, o ile w takim omnibusie jak Absolute Carnage ta grubość kartek nie robi różnicy bo są całe strony zadrukowane tak w tych ze starym materiałem jest dramat.
Z tych co ostano wyszło :
Excalibur Omnibus - RR Donnelley - jakość ok
Thanos Infinity Saga Omnibus - Turcja, nie mam, ale to nowy materiał to nie będzie takiej lipy jak w Eternalsach
Uncanny X-Men Omnibus vol 2 reprint - RR Donnelley, ale tam gdzie są kartki przymocowane jest nawalone dużo kleju jak w tych omnibusach DC i się nie podnosi samo do góry
Uncanny X-Men Omnibus vol 1 restock - Turcja
Venombus vol 3 Omnibus - RR Donnelley to samo X-Men Omnibus vol 2 reprint
Infinity Gauntlet Omnibus reprint - RR Donnelley jw
Incredible Hulk by Peter David Omnibus vol 2 jw.
Jak bym widział, że tak lipa będzie to nie robiłby preoderów a tak to mam chyba do czerwca.
Epici też zaczęli drukowa w Kanadzie wcześniej było LSC Communications w USA.
Ale nic nie przebije IDW z OHC i żółwiami, zmienili książkę z szytej na klejoną i jednocześnie podnieśli cenę.
To już te omnibus DC są aktualnie lepsze, przynajmniej mają grubszy papier, chociaż też coś mi się wydaje, że cieńszy niż wcześniej.
Nawet na pewno reprint omnibusa Infinite Crisis jest węższy niż poprzedni, chociaż akurat to nie jest minus bo i tak kobyła był.