Autor Wątek: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd  (Przeczytany 274505 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Takesh

Odp: Omnibusy i inne "cegły" od Marvela, DC itd
« Odpowiedź #1980 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 10:11:48 »
Super ta wyszukiwarka. Dzięki. Właśnie się dowiedziałem, że będzie omnibus Fatal Atractions. Ktoś coś więcej wie? Dużo dodatkowych zeszytów?

Online xanar

« Odpowiedź #1981 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 10:41:09 »
To będzie reprint ohc, które było z 12 lat temu.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1982 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 11:36:48 »
fajna ta wyszukiwarka - dziękuję!

z hellblazera widzę tylko delano vol 2 - co było do odgadnięcia skoro obecny to jedynka. odnośnie kolejnych omniaków znalazłem tylko spekulacje na forach. zakładam że sprawdzają jak się przyjmie to wydanie.

Online xanar

« Odpowiedź #1983 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 12:00:59 »
Jak się będzie sprzedawać to będą wydawać, tylko nie wiem czy oni zaraz jakieś zadyszki nie dostaną w tym cały DC.

Offline Murazor

« Odpowiedź #1984 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 12:27:28 »
Nie tylko DC, Marvel tez wznawia i wydaje dosc sporo. Jakby sie spieszyli wydawac ile sie da, bo za chwile rynek moze ostygnac :-X

Online xanar

« Odpowiedź #1985 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 13:18:53 »
Marvel to mniej więcej tyle samo wydaje, DC to tyle tego pozapowiadało na następny rok jak nigdy i jeszcze nową linie wprowadzili.

Offline stab

« Odpowiedź #1986 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 22:09:38 »
Co się stało z nowym formatem Marvel Masterpieces? Jeszcze kilka dni temu było w preorderze na prh i zniknęło. Gdzieś było jakieś info?

edit

na amazonie takie coś
https://www.amazon.com/MARVEL-MASTERPIECES-AMAZING-SPIDER-MAN-ORIGINAL/dp/130296304X
« Ostatnia zmiana: Cz, 24 Październik 2024, 22:15:25 wysłana przez stab »

Online xanar

« Odpowiedź #1987 dnia: Cz, 24 Październik 2024, 22:34:35 »
Nic się nie stało, będzie w najnowszym preorderze :
https://www.comicreleases.com/2024/10/marvel-january-2025-solicitations/

Offline Takesh

« Odpowiedź #1988 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 19:34:29 »
Dziś odebrałem dwa omnibusy: Uncanny X-men 2 i X-Tinction Agenda. Papier cienki, ale tragedii nie ma. Przy mocnym i jasnym świetle prześwituje, ale bardzo delikatnie. Oczywiście wg mnie tak się nie godzi, by w omnibusach był tak cienki papier, ale kupiłem tanio na początku preorderu, wiec jakoś to przeżyję.

Teraz czekam na jakieś sensowne omni reszty runu Jima Lee, bo tylko tę część ery Claremonta mam niekompletną. Mam różne wersje, w tym polskie, jednak brakuje mi kilka pojedynczych zeszytów, szczególnie nie rysowanych przez Jima. A omnibusy z tego okresu dawno wyprzedane, lub za chore kwoty. I nie sprawdzałem, czy zawierały wszystko.

Online xanar

« Odpowiedź #1989 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 20:03:43 »
Z tego co pokazywali w internetach to i tak nie jest najgorzej z tym papierem.

Jak mi przyjedzie ta X-Tinction Agenda to będę miał wszytko.

Offline Takesh

« Odpowiedź #1990 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 20:25:43 »
Gorszy papier mam tylko w omni X-Men Morrisona. Ale chyba i tak lepszy niż w Alpha Flight.

Masz omni Jima? Czegoś tam brakuje?

Online xanar

« Odpowiedź #1991 dnia: Cz, 14 Listopad 2024, 21:56:24 »
Alpha Flight ma taki sam papier jak wydanie z 2016r. było drukowane gdzie w Hong Kongu.

Jak wydali tą X-Tinction Agenda, która jest pomiędzy vol.1 i vol.2 to już chyba nic nie brakuje.

Online xanar

« Odpowiedź #1992 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 00:25:09 »

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #1993 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 08:44:31 »
Dobrze chociaż, że ten biały grzbiet jest po środku całości akurat i jakoś to wygląda, chociaż jakbym zbierał te omniaki to bym machnął customową obwolutę dla własnego spokoju ;P Tak, wiem, czepialstwo, ale to są wydania za grube pieniądze, a na żadnym etapie nikt nie pomyślał, że pewnie z połowa kupujących zbiera to tylko po to, żeby ładnie wyglądało na półce i wyskoczenie z innym kolorem przy jednym z ostatnich tomów zamykających erę Claremonta to nie jest za dobry pomysł. Ale może po prostu Marvel zbyt dosłownie podszedł do "wybielania się" w oczach tych, którzy kupili Uncanny vol 5 ;)

Gratki kolekcji (spełnia nawet restrykcyjne forumowe warunki), @xanar, robi wrażenie taki komplet.

Online xanar

« Odpowiedź #1994 dnia: Pt, 15 Listopad 2024, 09:25:20 »
To nie moje, ja nie mam jeszcze X-Tinction Agenda bo mi nie dojechała i te dwa pierwsze mam z małymi litrami.