Jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś widział

Cóż wybrałeś strony gdzie cała kartka jest biała. To tak jakbym ja pokazał całą ciemna np. czarną stronę i stwierdził, że przecież nic nie prześwituje. Oba przypadki są nieobiektywne.
Napisałem wcześniej, że najbardziej to widać na białych i jasnych kolorach, Egmonty chyba każdy ma to może sobie sprawdzić i porównać jak to wygląda. No to wstaw czarną stronę, tylko to będzie bezsensu bo czarny będzie tak samo wszędzie wyglądał.
Odnośnie tego które wydania reprintów są Tureckie a które Chińskie wytłumacz mi proszę rozumowanie.
Najpierw podałeś swoje przypuszczenia aby ewentualnie zweryfikować pisząc:
"Jak coś źle napisałem to niech mnie ktoś poprawi bo nie chce mi się każdej książki sprawdzać, pisałem z pamięci
"
No co jest nie tak ? Mam te wszystkie książki i nie byłem na 100% pewny czy dobrze pamiętam i chciałem żeby ktoś to potwierdził a nie pisał zupełnie coś innego co nie jest zgodnie z rzeczywistością

No chyba, że masz te książki z Turcji, które napisałeś, że są z Turcji.
Ja na to napisałem odnośnie nowszych wydań to co ja wiem na podstawie moich posiadanych reprintów w wielu przypadkach się z Tobą zgadzając. Tak jak prosiłeś aby ktoś doprecyzował.
Masz te książki ? np. The X-Men Omnibus, Vol. 1,2 z Turcji masz ? Bo ja mam z Chin. Przy większości tych tytułów napisałeś zupełnie co innego niż ja.
Na co jak zwykle musiałeś mieć ostatnie słowo w danej sprawie, więc nagle byłeś już pewien i poprawiłeś mnie oraz zweryfikowałeś samego siebie czymś czego wcześniej nie byłeś pewien.
Potwierdziłeś oglądając filmiki Omara czy skąd nagle ta wiedza?
Pytam bez złośliwości bo jak masz jakieś ciekawe źródło jak strona z informacjami gdzie drukowane są poszczególne wydania to warto aby się podzielić, przydatne w przypadku jak ktoś chce kupić czy aby mieć porównanie do starych wydań.
No nie wiem gdzie tu jest problem mam te książki na półce, tak jak napisałem wcześniej, nawet sam to zacytowałeś, że tak napisałem, no nie wiem skąd ja mam to wiedzieć.

Dla mnie takie prześwity, czy też jakiekolwiek inne, to są akceptowalne w budżetowych wydaniach, a nie ekskluzywnych. A omnibusy dla mnie takowymi są.
Ale jak pisałem kupię na próbę i zobaczę. Z pewnością nie jest to warte tych pieniędzy, dlatego będę szukał używek z drugiej ręki. Może zejdzie dłużej, ale nie dam średnio 500 za takie partactwo.
Tu masz po taniosći:
X-MEN THE FALL OF THE MUTANTS OMNIBUS - masz po taniości z 200 w Azylu wersja ekspozycyjna
X-MEN MUTANT MASSACRE OMNIBUS - masz po taniości z 250 w Azylu wersja ekspozycyjna
Możesz kupić i sprawdzimy kto ma racje ja czy Bushiken

, ja tam twierdzę, że one będę z Chin i ten papier będzie mniej prześwitywał niż na tych fotach co wrzuciłem wcześniej, bo tam był inny papier, jakiś pół-offset czy coś .
Inferno omnibus też raczej będzie z Chin, ale ręki sobie nie dam uciąć