Autor Wątek: Nightwing  (Przeczytany 11844 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Nightwing
« Odpowiedź #30 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 00:53:37 »
No właśnie o to chodzi, że nie można bo nikogo to nie obchodzi, nikt nie kupi postaci tworzonej dla 5% społeczeństwa.
Miało być grubiej, jakiś transcenarzysta chciał przekręcić Super-boya na Trans Super-boya, ale coś nie pykło.
Tak ogólnie to jakaś głupota, to tak jakbym pisał komiks o Black Lightning ale, że jestem biały to od dzisiaj to będzie White Lightning no i oczywiście będzie biały.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Burizleif

« Odpowiedź #31 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 00:59:16 »
No niestety, jesteśmy umysły ścisłe i nam się podobają melodie, które już raz słyszeliśmy. Rynek weryfikuje lobbystów i serie takie jak Tim Drake: Robin są kończone przedwcześnie.

Edt: oczywiście Superman Taylora jest zakończony, a Nightwing z Babs przeżywa renesans znajomości.
« Ostatnia zmiana: Wt, 24 Październik 2023, 01:02:26 wysłana przez Burizleif »

Offline Xmen

« Odpowiedź #32 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 01:29:26 »
A iceman z x men dalej all new all diffrent? Czy wrócił do korzeni?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #33 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 06:48:00 »
Edt: oczywiście Superman Taylora jest zakończony, a Nightwing z Babs przeżywa renesans znajomości.

No właśnie, u nas znowu dyskusja. A w stanach to już zapomnieli o Jonie i wrócili do pisania bardziej klasycznych przygód i elswordów.

A wracając do tematu Nightwinga to coś ludzie narzekają na ostatnie zeszyty, Taylor strasznie przynudza.

Offline _Paweł

« Odpowiedź #34 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 07:33:28 »
Przez chwilę się zgubiłem, czy mam sprzedać dzieci, ziemniaki czy Nightwinga. Nie wiem, czy dobrze, zdecydowałem, że Nightwinga. W kilka godzin poszedł na OLX. Chyba dałem dobrą cenę. Dzieci sztuk trzy zostały, ziemniaki kilogramów sześćset też zostały w garażu.
Ktoś po drodze pytał, jak sam komiks. Tak, jak pisałem, główna historia, czyli Skok w światło, świetnie napisana i narysowana. Obawiałem się, czy mi podejdzie Nightwing i inna miejscowość niż Gotham, ale jest super. Historie w dalszej części już trochę słabsze i słabiej narysowane, ale nadal OK. Jeżeli ktoś nie ma ziemniaków, to można śmiało czytać.

Offline Maragast

« Odpowiedź #35 dnia: Wt, 21 Listopad 2023, 15:14:06 »
Dopiero teraz zauważyłem, że Egmont wywalił z Nightwinga tie-iny do Stanu Strachu i zastanawiam się na celem takiego zagrania - dlaczego tak zrobili?

Offline Kvothe

« Odpowiedź #36 dnia: Wt, 21 Listopad 2023, 17:11:38 »
Egmont nic nie wywalił, te zeszyty wyszły w osobnym tpb. Po prostu go nie dołączył do swojego wydania zbiorczego.

https://azylkomiksu.pl/p/77/437130/nightwing-fear-state-hc-9781779515506--tomy-dc-.html

A u nas masz:
Tom 1 : Vol. 1: Leaping Into The Light, Vol. 2: Get Grayson
Tom 2: Vol. 3: The Battle For Bludhavens Heart, Vol. 4: The Leap

Offline xanar

« Odpowiedź #37 dnia: Wt, 21 Listopad 2023, 17:40:18 »
Dziwne to jakieś, w sumie to wywalił bo to są kolejne zszyty z runu, które zresztą pisał Taylor a np. w takim Venomie dali zeszyty od eventu War of Relams, których nie pisał Cates  ???
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Kvothe

« Odpowiedź #38 dnia: Wt, 21 Listopad 2023, 17:47:04 »
W sumie tylko 3 zeszyty,  #84-86. Bo Nightwing 2021 Annual #1 dodali.
A jaka przyczyna trzeba pytać tego redaktora od DC, co go jeszcze nie pokazali  :)

Offline Pestak

« Odpowiedź #39 dnia: Wt, 21 Listopad 2023, 22:14:30 »
A iceman z x men dalej all new all diffrent? Czy wrócił do korzeni?

nie. pozostał przy konarach.

Online WeaponX

« Odpowiedź #41 dnia: So, 17 Luty 2024, 10:22:38 »
Dobiega końca run Taylora, szkoda.

Szkoda? Chyba nareszcie. Jeśli to jest najlepsza seria jaką wydaje DC, to tych słabszych pewnie nie da się czytać

Offline Kyms

« Odpowiedź #42 dnia: So, 17 Luty 2024, 12:13:41 »
Szkoda? Chyba nareszcie. Jeśli to jest najlepsza seria jaką wydaje DC, to tych słabszych pewnie nie da się czytać

Szkoda, ponieważ jest to bardzo dobra seria  ;)

« Odpowiedź #43 dnia: So, 17 Luty 2024, 12:27:03 »
 Ale bardzo dobra bo bardzo dobra czy bardzo dobra bo się chłopaki trzymają za siusiaki? Seria Seeleya była faktycznie dobra, kupiłem ten też, zresztą lubię Dicka czy tam Ricka (mam nadzieję, że to już nieaktualne). Tyle, że ja przeczytałem kilka komiksów autorstwa Taylora i na jak tak głośne nazwisko, to szczerze mówiąc nie wydaje mi się on jakimś strasznie dobrym scenarzystą a swoją karierę to raczej buduje na patentach w stylu męskiej (czy tam za kogo on tam się uważa) wersji Kelly Sue DeConnick.

Offline Sparnage

« Odpowiedź #44 dnia: So, 17 Luty 2024, 13:05:30 »
Tom Taylor jest bardzo dobry scenarzystą, tylko po prostu w inny sposób. Kiedy Hickman skupia się na swoich zawiłych intrygach i fabułach, tak Taylor pisze naprawdę przyjemne historie, których fundamentem są relacje między postaciami oraz lekkość w czytaniu, które sprawiają że czytasz komiks z uśmiechem na ustach. Zwyczajnie każdy szuka w komiksie czegoś innego.