Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 255306 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #1680 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 09:04:45 »
Bo po przedłużeniu i tak by poszli dalej. Ja kupuję teraz 90% tomów, bo przecież nie będę kupował dubli po samym Hachette z WKKM jeszcze raz. Aż tyle kasy na komiksy nie mam. Ile jest takich osób jak ja? Widocznie za mało, skoro na dzień dzisiejszy raczej nie będzie przedłużenia MO. A skoro nie będzie, ten kto by chciał więcej tego starego Dr Strange'a niż wyszło w WKKM, może go mieć po polsku, tylko w wydaniu Egmontu.

Offline Saruman

« Odpowiedź #1681 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 10:55:18 »
Z tego co patrzę kolejny tom kolekcji, Fantastyczna Czwórka 15, będzie bogaty w wątki kosmiczne i zadebiutują dwie znane postacie - Adam Warlock i Ronan. Jest na co czekać. :)

Online Pestak

« Odpowiedź #1682 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 13:44:22 »
Bo po przedłużeniu i tak by poszli dalej. Ja kupuję teraz 90% tomów, bo przecież nie będę kupował dubli po samym Hachette z WKKM jeszcze raz. Aż tyle kasy na komiksy nie mam. Ile jest takich osób jak ja? Widocznie za mało, skoro na dzień dzisiejszy raczej nie będzie przedłużenia MO. A skoro nie będzie, ten kto by chciał więcej tego starego Dr Strange'a niż wyszło w WKKM, może go mieć po polsku, tylko w wydaniu Egmontu.

Ja z kolei kupuję jakieś 110 % tomów , więc nas dwóch daje już 2x100% :)

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1683 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 16:36:08 »
Do którego zeszytu zdążą dociągnąć X-men? Mam nadzieję, że do 49 włącznie przynajmniej, bo dalej to już WKKM ogarnęła.

Offline Crono

« Odpowiedź #1684 dnia: Cz, 09 Październik 2025, 16:54:09 »
Do zeszytu #40 dociągną, który powinien wyjść w 81 tomie kolekcji (X-men tom 8 ). Niestety, będzie dziura z WKKM 🙁

Offline Saruman

« Odpowiedź #1685 dnia: Pn, 17 Listopad 2025, 11:11:21 »

Dwie siódemki do kolekcji. :)

Offline Jeez

« Odpowiedź #1686 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 09:41:18 »
Jest w zapowiedziach kolejnych tomów następny Spider-Man?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1687 dnia: Wt, 18 Listopad 2025, 10:37:20 »
@UP
Tak. Wyjdzie w tomie 79. Polecam rozpiskę z Blogu 8azyliszka. Został już tylko ostatni, niecały rok i 25 numerów do końca polskiej edycji.

W tym numerze X-Men powraca Władca Murów. Nice. Nie zwróciłem na to wcześniej uwagi, bo nie kupiłem ostatniego Daredevila.

Offline Saruman

« Odpowiedź #1688 dnia: So, 13 Grudzień 2025, 20:12:49 »

Ciekawostki z Włoskiej wersji Marvel Origins.

W listopadzie, w numerze 451, dołączyła kolejna seria - przygody Nicka Fury'ego. Pierwsze zeszyty tej serii znajdziemy w niedawno wydanym przez Egmont "Nick Fury, agent SHIELD" (Marvel Limited).

Włosi również w przyszłym roku, wraz z kolejnym, już 52 tomem Spider-Mana skończą zawartość 13 epika (który ukaże się dopiero w 2026) i wkroczą w jeszcze nigdy nie wydany nr 14 (lata 1983-1984).

Jeśli utrzymają tempo, to szacuję, że skończą całe lata 80. za +/- 4 lata.

Wracając do Polski - dzisiaj odebrałem tomy 76 (Kapitan Ameryka 4) i 77 (Thor 12).

W Kapitanie zadebiutuje Modok...
Spoiler: PokażUkryj

Online Pestak

« Odpowiedź #1689 dnia: So, 13 Grudzień 2025, 20:21:24 »
Czemu nie urodziłem się we Włoszech? Miałbym wspaniale rozbudowaną najlepszą kolekje Hachette a poza tym mógłbym się pochwalić, że reprezentacja mojego kraju kilka razy zdobyła tytuł mistrza świata w piłce nożnej :)

Offline Interloper

« Odpowiedź #1690 dnia: So, 13 Grudzień 2025, 21:29:15 »
Włoskie komiksy też są niczego sobie.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1691 dnia: Nd, 14 Grudzień 2025, 08:16:30 »
Czemu nie urodziłem się we Włoszech? Miałbym wspaniale rozbudowaną najlepszą kolekje Hachette a poza tym mógłbym się pochwalić, że reprezentacja mojego kraju kilka razy zdobyła tytuł mistrza świata w piłce nożnej :)

Wystarczyłoby Panini Polska i byłoby pozamiatane. A tak się męczymy z polskim Egmontem, który niby chwali się świetnymi stosunkami z włoskim Panini, ale PKNA nam nie wyda.

A to że nie będzie polskiego przedłużenia Marvel Origins, to wina tych wszystkich, którzy nie kupują większości kolekcji. Same Spider-Many nie wystarczą.

Offline Saruto

« Odpowiedź #1692 dnia: Nd, 14 Grudzień 2025, 08:29:34 »
A to że nie będzie polskiego przedłużenia Marvel Origins, to wina tych wszystkich, którzy nie kupują większości kolekcji. Same Spider-Many nie wystarczą.
Nic dziwnego, te komiksy są bardziej dla młodzieży niż dorosłych. Dialogi jakbym czytał jakiegoś Asterixa lub Kaczora Donalda. Trzeba być już fanatykiem żeby je kupować.

Online Pestak

« Odpowiedź #1693 dnia: Nd, 14 Grudzień 2025, 08:30:24 »
A to już pewne że nie będzie przedłużenia?
Przedłużenie BiZ zapowiedziano chyba dopiero gdy już było blisko 100 tomu a tutaj jesteśmy przed 80-tka.
Piszcie do Haszeta maile z petycjami i kupujcie więcej a może jest jeszcze szansa.

Online michał81

« Odpowiedź #1694 dnia: Nd, 14 Grudzień 2025, 08:32:41 »
A to że nie będzie polskiego przedłużenia Marvel Origins, to wina tych wszystkich, którzy nie kupują większości kolekcji.
Przypomnij sobie te słowa, kiedy Egmont będzie kasowało serie ze względu na nierentowną sprzedaż a nie kolejny raz będziesz pisał, że zły wydawca półdublu.