Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 246419 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pestak

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #1560 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 16:56:17 »
Hej, 58 tom jakie numery Amazinga zbiera?

Online Gustavus_tG

« Odpowiedź #1561 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 17:07:50 »
ASM #42-45 plus Giant Size Spider-Man

Offline Pestak

« Odpowiedź #1562 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 20:40:22 »
Dzięki za info. a więc to jeszcze ćwierćdubel po Mandragorze…

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1563 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 21:28:53 »
Dzisiaj najnowszy numer nie powinien mieć premiery? Na empiku i allegro nie mogę znaleźć.

Online Necr09

« Odpowiedź #1564 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 21:37:09 »
#57 X-Men #03 - premiera 11.03.2025
#58 Spider-Man #10 - premiera 25.03.2025

w tym tygodniu bez nowego MO :)
FGO: 758,469,198

Online Gustavus_tG

« Odpowiedź #1565 dnia: Śr, 19 Marzec 2025, 22:01:52 »
Dzięki za info. a więc to jeszcze ćwierćdubel po Mandragorze…

I po wkkm #87. Kolejny ASM w MO to już będzie w całości dubel po wkkm. Tak jak kolejny będzie dublem po Superbohaterowie Marvela.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1566 dnia: Cz, 20 Marzec 2025, 00:42:07 »
Taaa. Ten 10 tom Spider-Mana zamyka nam zawartość drugiego Essentiala Mandragory. A następne 2 tomy to właśnie WKKM Nigdy więcej Spider-Mana a potem "W szponach Kingpina" z SBM. Mam te poprzednie tomy Kolekcji, więc tych numerów MO nie biorę. Jeszcze następny tom FF to też dubel po WKKM i też tylko dla chętnych. Ale kolejne X-men 4 oczywiście do wzięcia.

Online michał81

« Odpowiedź #1567 dnia: Cz, 20 Marzec 2025, 05:48:03 »
W temacie Egmontu o takie wznowienia to byłoby pisane przez jakieś 2 strony o dublach i złym wydawcy. A jak Hachette to tylko że nie będzie kupował. To trzeba być naprawdę hipokrytą.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #1568 dnia: Cz, 20 Marzec 2025, 07:11:21 »
Taaa. Ten 10 tom Spider-Mana zamyka nam zawartość drugiego Essentiala Mandragory. A następne 2 tomy to właśnie WKKM Nigdy więcej Spider-Mana a potem "W szponach Kingpina" z SBM. Mam te poprzednie tomy Kolekcji, więc tych numerów MO nie biorę. Jeszcze następny tom FF to też dubel po WKKM i też tylko dla chętnych. Ale kolejne X-men 4 oczywiście do wzięcia.

Czyli zgodnie z "logiką" Hachette powinien pominąć te tomy bo już "są na rynku" i skupić się na kolejnych przygodach Spider-mana.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1569 dnia: Cz, 20 Marzec 2025, 08:33:37 »
Najlepiej zacząć dużo później, przecież każdy może kupić jak już nie ma wspaniałe essentiale czarno białe.
Co z tego, że teraz w kolorze mamy.

Offline Pestak

« Odpowiedź #1570 dnia: Cz, 20 Marzec 2025, 08:36:34 »
Ja i tak biorę wszystkie Marvel Origins jak leci (niektóre nawet, jak x-menów biorę w 2 egzemplarzach) . Pytam się o zawartość tylko dla porządku. Tym bardziej, że jeśli chodzi o essentiale to wiadomo, że to było wydanie czarno-białe a więc jak Hachettowy tom w całości zawiera te same historie to nie można powiedzieć, żeby to był pełnoprawny dubel.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1571 dnia: Cz, 20 Marzec 2025, 09:11:06 »
Czyli zgodnie z "logiką" Hachette powinien pominąć te tomy bo już "są na rynku" i skupić się na kolejnych przygodach Spider-mana.

No tak. Te 2 tomy Spider-mana i ten cały story arc o Galactusie i SS w FF w polskiej edycji powinni pominąć, bo sami to wydali to wcześniej w WKKM i SBM. Jak polskie Marvel Origins będzie miało tylko 100 tomów, to w Spider-Manie nie dojdziemy nawet do śmierci kapitana Stacy

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1572 dnia: Cz, 20 Marzec 2025, 09:39:42 »
Niby mam oba wydane przez Mandre "Essentiale" ze Spider-Manem, a jednak w kolorze te opowieści znacznie zyskują. Na obecnym etapie tym bardziej nie mam zamiaru przegapiać kolejnych tomów; zwłaszcza, że na stałe "wjechał" Romita Starszy, dla mnie klasyk nieprzecenialny.

« Odpowiedź #1573 dnia: Cz, 20 Marzec 2025, 10:44:58 »
Jak polskie Marvel Origins będzie miało tylko 100 tomów, to w Spider-Manie nie dojdziemy nawet do śmierci kapitana Stacy
Idąc twoją logiką to jakbyśmy do tego doszli to, to też powinni wyciąć, bo to już było w 98 tomie WKKM  ;)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1574 dnia: Cz, 20 Marzec 2025, 11:47:19 »
Ja kupiłem sobie wcześniej drugi Essential Daredevila, więc daruję sobie kupowanie kolejnych 5 tomów. Kolor jest ważny, ale przytnę swoje wydatki tam gdzie mogę. Dzięki temu będę mógł kupić inne komiksy, choćby Invincible itd. A serial napędza mnie teraz na czytanie przygód Murdocka, więc cieszę się, że od razu mam 25 zeszytów. Nie umniejsza to oczywiście mojego uznania wobec Kolekcji Marvel Origins i jej olbrzymiej wartości historycznej. Dzięki niej dostałem wredzcie wizualizację tego o czym pisano w Niezwykłej historii Marvel Comics. I sam mogę się przekonać dlaczego Marvel bił wtedy DC na głowę, mimo mniejszej liczby tytułów. Pozostałe premierowe numery MO oczywiście dalej będę kupował.