Autor Wątek: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce  (Przeczytany 187953 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Odpowiedź #1350 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 15:50:56 »
No i dotarliśmy w Pajączku do #31 zeszytu w którym mamy bądź co bądź ważne debiuty dwóch znaczących postaci - Harry'ego i Gwen  :)
Może i czytam tylko Spider-Mana z Origins, ale cenię sobie tą kolację na naszym rynku i to, że dzięki niej możemy się zapoznać z tak naprawdę od początku z postaciami które lubimy i to nie urywane losowe historie a wszystkie zeszyty łącznie z Annualami  :D

Offline michał81

« Odpowiedź #1351 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 16:52:33 »
31? Czyli jak Egmont zapowiedziałby na przyszły rok 3 pierwsze epiki to wyprzedziłby kolekcje, która wydawała to przez ile lat aby dosyć do 31?

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #1352 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 17:35:05 »
Ładne zdanie. Nie ma co. Nie jestem pewien, czy dobrze je zrozumiałem. Kolekcja wychodzi już 17. miesiąc i ma w swojej ofercie chyba 8 serii. Jeśli chodzi o Spider-Mana, to każdego roku jest mniej więcej 1 epic, więc Egmont mógłby wyprzedzić kolekcję, jeśli wyrobiłby się przed 7 października.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1353 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 17:41:07 »
Należy wziąc pod uwagę, że w kolekcji wychodzi wiele serii równolegle: Spider-Man, Daredevil, Hulk, Fantastyczna 4, Avengers, Thor  a dojdą kolejne niedługo.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #1354 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 17:48:38 »
No właśnie jeszcze duet "Tales of Suspense", a za 7 miesięcy X-Men.

Offline michał81

« Odpowiedź #1355 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 17:52:10 »
Egmont wydaje ~30 komiksów miesięcznie. Kolekcja wydaje 6, co z tego ze to są różne serie, skoro Egmont też wydaje różne serie.

Jeśli chodzi o Spider-Mana, to każdego roku jest mniej więcej 1 epic, więc Egmont mógłby wyprzedzić kolekcję, jeśli wyrobiłby się przed 7 października.
Jest więcej niż 1 epik Spider-man rocznie, wystarczy sprawdzić ile wyszło. W tym roku będą 2, w poprzednich latach po 3.

Czyli wystarczyłby im rok aby wyprzedzić kolekcje, dziękuje za odpowiedź.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #1356 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 18:38:39 »
31? Czyli jak Egmont zapowiedziałby na przyszły rok 3 pierwsze epiki to wyprzedziłby kolekcje, która wydawała to przez ile lat aby dosyć do 31?
Ale na razie Egmont nic nie zapowiedział więc kompletnie z czapy te teorie.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1357 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 18:55:54 »
Dokładnie. A na razie to dzięki kolekcji poznaliśmy debiuty Gwen i Harry'ego.

Offline 79ers

« Odpowiedź #1358 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 18:57:23 »
Ile czasu i po ile E wydawałby Savage Sword of Conan?

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1359 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 19:18:18 »
Dokładnie. A na razie to dzięki kolekcji poznaliśmy debiuty Gwen i Harry'ego.
Małe sprostowanie. Debiuty Gwen i Harry’ego poznaliśmy dzięki essentialom wydanym przez Mandragorę

Offline saruman

« Odpowiedź #1360 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 20:24:19 »
Egmont wydaje ~30 komiksów miesięcznie. Kolekcja wydaje 6, co z tego ze to są różne serie, skoro Egmont też wydaje różne serie.

30 miesięcznie w tym okrągłe 0 z Marvela lat 60. Ale może właśnie dzięki tej kolekcji pojawią się epiki Spider-Mana od początku, bo pokazała, że jest wzięcie na te komiksy.

Ten kto chce więcej, to kupuje sobie kolekcję MO i dostaje wszystkie ważne serie po kolei od początku.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #1361 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 21:05:55 »
Jest więcej niż 1 epik Spider-man rocznie, wystarczy sprawdzić ile wyszło. W tym roku będą 2, w poprzednich latach po 3.
Sorki, źle się wyraziłem. Kolekcja MO wydaje rocznie zawartość ok. 1 epica Spider-Mana.

Online xanar

« Odpowiedź #1362 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 21:13:56 »
30 miesięcznie w tym okrągłe 0 z Marvela lat 60. Ale może właśnie dzięki tej kolekcji pojawią się epiki Spider-Mana od początku, bo pokazała, że jest wzięcie na te komiksy.

Ten kto chce więcej, to kupuje sobie kolekcję MO i dostaje wszystkie ważne serie po kolei od początku.

Nikt wam tego nie wyda drugi raz, nie ma do tego sentymentu, zresztą widać jak wydali np. tego Doctora Strange'a z lat 60-tych.
TK kiedyś mówił, że on nie zamierza tego wydawać od początku.
Jak mawia "klasyk" po co te duble jak jest tyle nie wydanego materiału.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1363 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 21:28:11 »
Małe sprostowanie. Debiuty Gwen i Harry’ego poznaliśmy dzięki essentialom wydanym przez Mandragorę
No sorki, faktycznie

Offline saruman

« Odpowiedź #1364 dnia: Śr, 22 Maj 2024, 22:07:42 »
TK kiedyś mówił, że on nie zamierza tego wydawać od początku.

Wydaje mi się, że na którymś z sobotnich wieści ze świata komiksu było mówione, że zastanawiają się czy nie wydać tych pierwszych tomów gdy zrównają się z nowszymi. Ja bardzo chętnie kupię. A jeśli chodzi o mnie, to nie mam sentymentu do niczego, bo kupuję komiksy od 2 lat (nie licząc kaczek).